Westfriezen 2 zegeviert in Beverwijk   |    8 - okt - 2017

Westfriezen 2 zegeviert in Beverwijk

“Goede dosis strijd voldoende voor de drie punten”

Voorbeschouwing

Na de eerste driepunter vorige week op ons eigen ’t Krijt tegen VSV, gingen we vandaag voor een nieuwe overwinning. Deze week stond er een uitwedstrijd op het programma in Beverwijk tegen de Kennemers. De tegenstander van vandaag staat nog puntloos onderaan en zal er dan ook op gebrand zijn om vandaag hun eerste punten te behalen. Zijn de mannen van Knijn, Wagemaker en Meester in staat om de drie punten mee te nemen?

Beverwijk, 8 oktober 2017

BVV Kennemers 2 – Westfriezen 2

Nog voor dat de zon op kwam moesten wij al aanwezig zijn. Voor velen van ons bleek dat toch echt te veel gevraagd. Zij besloten hun eigen verzameltijd te bepalen, met als gevolg maar 11 man in de bestuurskamer. Toen iedereen uiteindelijk het juiste complex had gevonden, begonnenwe toch keurig met 13 ‘frisse’ geelhemden aan de warming-up.

Direct na de aftrap bleken we toch iets minder scherp en gaven we binnen twee minuten twee kansen weg. Daarna bleef de thuisploeg nog even dreigend met lange ballen op hunnies lange spits. Echter toen Meester en Brouwer zich even kwaad maakten, werd hun spel aan banden gelegd. Na een minuut of tien wierpgoed druk zetten door onze aanvalslinie zijn vruchten af en hadden we de wedstrijd onder controle. De roodhemden wilden kostte wat kost opbouwen en dat leverde onze eerst goal op. Haarms veroverde de bal goed, hield even in en zette Eldering vrij voor de keeper. Die rondde keurig af in de korte hoek. Hierna volgden de kansen zich snel op, maar we verzuimde om de voorsprong te vergroten. Als er dan ook nog twee geelhemden besluiten om elkaar in de weg te lopen in plaats van de voorsprong te vergroten, heeft dat een 0-1 ruststand tot gevolg.

Na de rust een ander spelbeeld. In plaats van opbouwen, hanteerden de roden nu de lange bal. Dit zorgde er voor dat wij minder aan voetballen toe kwamen, maar wel gigantisch veel ruimte kregen in de omschakeling. Deze geboden ruimte werd niet optimaal benut, waardoor de wedstrijd toch spannend bleef. De Kennemers wisten op hun beurt geen uitgespeelde kans te creëren en zodoende bleven we eenvoudig overeind. Wanneer zij dan 1 grote kans krijgen, hebben wij Knol die paraat staat en met een goede reflex de bal uit de bovenhoek tikt. De nul was zodoende veilig gesteld en Brandhoff en Buis wisten het vijandelijke doel nog te vinden en de eindstand op 0-3 te bepalen. Eerst was het Brandhoff die dit keer wel dodelijk was alleen voor de keeper en vervolgens was het Buis die , opnieuw uit een assist van Haarms, wist te scoren en met een goal en een assist een fijne invalbeurt kende.

De drie punten gingen zo dik verdiend mee met de gelen uit Zwaag, waardoor ons punten totaal nu op 6 staat na drie wedstrijden. Geen gek begin zo in de eerste klasse. Nog een tweetal gebeurtenissen die het vermelden waard zijn. Brandhoff heeft er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat hun linksback zijn lidmaatschap heeft opgezegd na een hele fijne panna. En voor Van Beek lijkt het een goed idee om voortaan het laatste biertje te laten staan, om zodoende niet weer voor openbare dronkenschap gewisseld te moeten worden.

Kennemers – Westfriezen

’17 0-1 Eldering (Haarms)

’79 0-2 Brandhoff (Buis)

’88 0-3 Buis (Haarms)

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend