Westfriezen mist de wil om te winnen!   |   13 - dec - 2018

Westfriezen mist de wil om te winnen!

Blokkers uit blijkt wederom een lastige wedstrijd voor Westfriezen. De laatste 3 ontmoetingen in Blokker resulteerden allen in een verliespartij. Ook zondag kon deze negatieve reeks niet onderbroken worden. Na 1 minuut en 14 seconden stond Westfriezen al op een 1-0 achterstand. Westfriezen heeft, sinds twee weken, de reputatie zich terug te kunnen vechten in een wedstrijd. Echter lukte dit vandaag niet. De ploeg uit Zwaag gaf niet thuis en creëerde in 90 minuten tijd, twee halve kansen.

In de voorbereiding wordt het belang van deze wedstrijd nogmaals benadrukt. Je kan goede zaken doen, met de nummers 1 en 2 die tegen elkaar spelen en ook VVW en Grasshoppers, die in een onderling duel moeten bepalen wie er (voorlopig) af- of aanhaakt. Iedereen lijkt dit te begrijpen maar voor wie de eerste helft gezien heeft, is niets minder waar. Na exact 74 tellen ligt de bal in het netje en moet Westfriezen, voor de zoveelste keer, zich terugknokken na een achterstand. De bal wordt slordig verloren op het middenveld, na een verkeerde breedtepass. Blokkers zoekt snel diepte en aan de rechterkant van het veld, kan B. van Diepen de voorzet niet voorkomen. Na een miscommunicatie in de Westfriezen defensie, kan de spits van de Blokkers tussen twee man, vrij in koppen, 1-0. Westfriezen is in het vervolg van de eerste helft geen schim van de ploeg die het de afgelopen weken was. Het lukt fantastisch om de bal naar iemand in het geel te krijgen, saillant detail: wij speelden in het blauw. Over de grond of met een lange bal, geen enkele keer kwam de bal bij de goede kleur. Westfriezen weet ook geen kans te creëren. Blokkers komt wel tot kansen. Een dieptepass aan de linkerkant van het veld, kan goed voorgegeven worden. Een overstap zet B. van Diepen op het verkeerde been, waardoor de spits van Blokkers de bal in de verre hoek kan schieten, 0-2. Op dat moment een volledig terechte tussenstand. Dit is tevens de ruststand.

In de rust worden twee wissels doorgevoerd, Nick Rood en Bart-Jan de Graaff worden van het veld gehaald, en vervangen door Bart Overtoom en Robin Valk. Westfriezen lijkt goed te beginnen aan de tweede helft maar kan alleen iets meer druk geven op de bal ten opzichte van de eerste helft. Tot echte kansen komt de ploeg van Patrick Huisman niet. Dit tot onvrede van de trainer, die zich meerdere keren van de zijkant laat horen. Als Westfriezen, na slordig balverlies, vervolgens ook nog de 3-0 tegen krijgt, is het verzet gebroken en het uitspelen van de wedstrijd slechts een formaliteit. De bal komt voor vanaf de linkerkant, de aanvoerder van Blokkers komt goed voor zijn man en de sliding van Bart Overtoom kan de 3e treffer van de Blokkerse formatie niet voorkomen. Westfriezen krijgt nog mogelijkheden uit standaardsituaties. Een tweetal vrije trappen van respectievelijk Danilo Apreda en oud Blokker-speler, Kevin Weevers. Ook de corners vallen niet goed en de grootste kans komt nog op naam van Bert van Diepen, die uit de draai wil schieten maar de bal naast en over het doel schiet. Westfriezen verliest hierdoor verdient deze derby.

Volgende week speelt de club uit Zwaag haar laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen Vooruitgang Vergt Wilskracht uit Wervershoof. De plaatselijke VVW kreeg met 7-2 op hun broek tegen Grasshoppers en zal uit zijn op revanche, hoe zal Westfriezen zich hier tegen wapenen? Komt allen, zondag 16 december, 14.00 uur, Sportpark ’t Krijgt.