WF 2 haalt nacompetitie   |    1 - mei - 2017

Westfriezen 2, periodekampioen!
“Collectief basis van succes”

Voorbeschouwing
Na drie weken verdiende rust staat er dit weekend eindelijk weer een wedstrijd op het programma. Dit maal mochten wij het al gedegradeerde KGB ontvangen. Ons vlaggenschip had gisteren het goede voorbeeld gegeven door SEW met 5-2 te verslaan én zodoende de strijd tegen degradatie weer nieuw leven in te blazen. Voor ons was de boodschap simpel vandaag, een gelijkspel zou genoeg zijn om de periode te winnen, mits Spartanen hun wedstrijd ook wist te winnen. De uitwedstrijd tegen KGB ging met 1-3 gewonnen, dus dit mocht een niet al te moeilijke taak te zijn. Helaas blijken de lager geklasseerde tegenstanders dit seizoen geen zekerheid voor punten. Weet WF2 vandaag de periodetitel veilig te stellen en zodoende te mogen strijden voor promotie naar de 1e klasse?

Zwaag, 30 april 2017

Westfriezen 2 – KGB 2
Ook vandaag mochten we in alle vroegte verzamelen op onze eigen ’t Krijt. Door de aanvulling vanuit WF3, in de vorm van R. van der Molen en C. Bekoe, en good-old K. Meijers en de spontane afwezigheid van D. Vredenduin hadden we de beschikking over 14 fitte spelers. Bij een gelijkspel waren we vrijwel zeker van de periodetitel, maar toch kregen wij terecht de boodschap om vol voor de overwinning te gaan. KGB was dan wel gedegradeerd, maar waren allerminst van plan om de punten cadeau te geven. Toch was er vanaf het eerste fluitsignaal gelijk duidelijk te zien wie er de betere partij was. De geel-witte machine viel vanaf minuut 1 dapper aan en de rood-witte wisten zich niet meer raad, dan de bal zonder idee naar voren te schieten. Doordat zij de wind mee hadden waren deze ondoordachte ballen toch nog best gevaarlijk. Maar zoals vaker vermeld, stond onze achterhoede weer als een huis en kregen wij weinig kansen tegen. Daarentegen wist Westfriezen bij vlagen gevaarlijk te worden, maar de echte scherpte ontbrak. Steeds was er een onzorgvuldigheid debet aan het missen van een kans. Naast de onzorgvuldigheid was pure pech soms ook debet aan de brilstand in de rust. Eerst was het aanvoerder Van der Laan die zich heel fraai vrij speelde en verwoestend overschoot. Daarna was het Meijer, die na een hele knappe bal van Brouwer, de keeper op zijn weg vond. Hierdoor was de ruststand 0-0. Voor WF2 zat er veel meer in, maar ook dit punt zou genoeg zijn voor de periode.

De tweede helft had geen ander spelbeeld. Alleen het feit dat KGB wind tegen had, betekende dat zij de gehele tweede helft niet gevaarlijk konden worden. De 1-0 was dan ook een kwestie van tijd en het was nummer 9 Brandhoff die de voorsprong op het scorebord zette. Berends zette Meijer alleen voor de keeper, die op zijn beurt de paal raakte, uit de rebound hield dezelfde Meijer het overzicht en bood Brandhoff een niet te missen kans. Een aantal minuten later waren de rollen omgedraaid. Uit een afgeslagen corner van de roodhemden, vond Brandhoff de volledig vrijstaande Meijer. Die moest nog 50 meter afleggen, maar werd geen strobreed in de weggelegd en wist zo de 2-0 op het scorebord te zetten. De 3-0 liet ook niet lang op zich wachten en kwam ook van de voet van Meijer. De topscoorder ontving een bal vanaf het middenveld, controleerde deze soepel en wist de bal koelbloedig af te ronden. Na deze 3-0 waren er nog voldoende kansen om de score verder uit te breiden, maar meer zat er niet in.

Deze keurige overwinning betekende wel dat WF2 periodekampioen is en zich zodoende plaatst voor de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse. Een weergaloze prestatie als je na 5 speelrondes nog onderaan staat en elke week de spelers bij elkaar moet rapen. Deze teamprestatie laat wel weer zien wat je met een gezonde dosis werklust en motivatie kunt bereiken. Volgend weekend staat de laatste competitiewedstrijd op het programma, waar wij in een rechtstreeks duel met HSV gaan uitmaken wie de meest gunstige uitgangspositie krijgt tijdens de nacompetitie.

Westfriezen - KGB
‘53 1-0 Brandhoff (Meijer)
‘59 2-0 Meijer (Brandhoff)
’71 3-0 Meijer (Berends)

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend