WF 2 opnieuw ijzersterk   |   30 - mei - 2017

Westfriezen 2 won opnieuw van RKDESS, nu met 3-0! Knap gedaan!

Voorbeschouwing
Waar iedereen er vanuit ging dat WF2 de thuiswedstrijd nodig zou hebben om de schade te herstellen van de heenwedstrijd, is niets minder waar. De geelwitte machine overrompelde het tweede elftal uit Kudelstaart en gaat met een 5-1 voorsprong de return in. Een uitgangspositie die eigenlijk niet meer weggegeven mag worden én WF2 met 1 been in de finale van de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse moet brengen. RKDES zal strijden voor hun alle laatste kans, dus WF zal weer keihard aan de bak moeten. Weet WF2 de 5-1 voorsprong over de streep te trekken en de finale te bereiken?
Zwaag, 28 mei 2017
Westfriezen 2 – RKDES 2
Vandaag was de bestuurskamer zelfs te klein voor alle spelers. De technische staf had voor deze week weer alle zeilen bijgezet om een voltallige selectie op de been te krijgen, zodat er niets aan het toeval overbleef. Dit maal waren Olijve uit WF7 en Van ’t Hoff (sterrenensemble WF3) bereid gevonden om onze gelederen te versterken. Tel daar bij op dat Brouwers en Haarms weer aansloten na lang blessureleed en je hebt weer een fantastische groep bij elkaar. Haarms had zichzelf van spits tot wisselkeeper gepromoveerd om zo zijn steentje bij te kunnen dragen. Ook vandaag was het eigenlijk te mooi weer om te voetballen, maar wel reden genoeg voor de supporters om weer bij ons te komen kijken.
Vanaf het eerste fluitsignaal nam RKDES de regie in handen en straalden zij uit dat ze er nog wel een wedstrijd van wilden maken. Het eerste kwartier speelde dan nog vooral af op onze speelhelft maar tot kansen leidde dit niet. WF2 hield de linies kort bij elkaar en wist hun opbouw goed te verstoren. Na dit eerste kwartier ging de storm liggen en kreeg Westfriezen de controle over de wedstrijd. De eerste kansen waren dan ook voor ons, maar een goal bleef nog uit. De tegenstander kregen op hun beurt steeds meer door dat er voor hun weinig te halen viel tegen dit WF2. De echte genadeklap werd in een tijdsbestek van 5 minuten uitgedeeld. Eerst was het Vredenduin die een fantastische individuele actie bekroonde met een doelpunt. Zijn schot van randje 16 leek houdbaar, maar was toch de machtig voor hun keeper. Vredenduin die vandaag een hele goed pot spelen en weer liet ziet hoe goed hij eigenlijk kan voetballen. Wie ook fantastisch kan voetballen is onze topscoorder Meijer die de laatste weken in topvorm verkeert en de 2-0 fantastisch binnen schoot na ook een goede individuele actie. De assist was echter minstens zo mooi, Kuipers veroverde knap de bal en bracht de bal bij Meijer, die op zijn beurt het karwei afmaakte. Na deze 2-0 was hun verzet volledig gebroken en konden wij de eerste helft rustig uitspelen.
In de rust kregen wij weer de complimenten voor ons goede georganiseerde spel. Ongewijzigd begonnen we dan ook aan de tweede helft en namen we weer het heft in handen. RKDES werd overlopen, maar we vergaten de score uit te breiden. Van ’t Hoff en Olijve werden ingebracht voor vers bloed en deden dat met verve. Olijve wist zijn tweede balcontact zelfs direct te promoveren tot doelpunt en bracht de eindstand op het bord. Na deze goal kregen we nog genoeg kansen, maar tot vooral grote teleurstelling van aanvoerder Van der Laan werd de score niet verder uitgebouwd. Twee momenten verdienen nog wel een moment van aandacht. Brandhoff bewees zijn veelzijdigheid, door in 1 wedstrijd als spits en als laatste man te fungeren. Diezelfde Brandhoff stond voor het eerst in zijn hele leven tegen een tegenstander die groter was dan hij was, maar wist toch weer al zijn kopduels te winnen. Het tweede moment was minuut 88, waarin Haarms keeper Knol verving en zo zijn rentree maakte na weken lang afwezigheid. Coach Knijn durfde hem niet langer in te brengen uit angst dat hij er nog 8 zou doorlaten. Haarms bewees echter zijn ongelijk door weergaloos uit te komen en een aanval onschadelijk te maken en zo nog nooit een tegengoal te hebben moet incasseren, carrièreswitch?
RKDES werd over twee wedstrijden met 8-1 verslagen en onze plek in de finale is dan ook dik verdient. In deze finale wacht ons een oude bekende, ADO’20 3. De blauw witten promoveerde vorig jaar naar de eerste klasse en strijden nu voor lijfsbehoud. De eerste wedstrijd vindt plaats op tweede pinksterdag, aanvang 13.00 uur op ons eigen ’t Krijt. Kom in grote getallen en help ons naar een goede uitgangspositie voor de return wedstrijd. Jullie zorgen voor de sfeer, dan zullen wij ons stinkende best doen om de punten in Zwaag te houden. Tot dan!!