WF 2 viert promotie!   |   11 - jun - 2017

Westfriezen 2 naar de eerste klasse!!
"Geweldig seizoen afgesloten in stijl"

Voorbeschouwing
De grootste en belangrijkste wedstrijd van het jaar, staat dit weekend op het programma. De finale van de nacompetitie tegen Ado'20 3 uit Heemskerk. De eerste wedstrijd is met 4-1 gewonnen gegaan en zodoende kunnen we stellen dat wij met 1 been in de eerste klasse staan. 4-1 is echter nog geen gedane zaak, aangezien Ado een goed voetballende ploeg heeft en hun meeste punten in eigen huis hebben gehaald. Wij zullen er dus alles aan moeten doen om onze voorsprong te verdedigen. Ons handelsmerk, strijd, zal vandaag weer nodig zijn. Met een heuse bus reizen wij af en gaan we hopelijk feestend terug. De grote vraag is dan ook: "Is WF2 in staat om een historische prestatie neer te zetten en te promoveren naar de eerste klasse?"

Ado'20 3 - Westfriezen 2 op 11 juni 2017
In alle vroegte, en ook nog is vroeger dan normaal werd er verzameld op ons eigen 't Krijt. In de inmiddels vertrouwde overvolle bestuurskamer, inclusief live-verbinding met Hongarije, hielt trainer Knijn zijn verhaal. Vervolgens mochten we met een heuse spelersbus vertrekken richting Heemskerk. Gevolgd door 17 dubbeldekkers gevuld met uitzinnige fans. Onder de strak blauwe hemel begonnen we aan de warming-up op het eveneens mooie complex van de gastheren.

Een beetje geschrokken van het totaal andere elftal dat tegenover ons stond begonnen we toch uitstekend aan de wedstrijd. De nuchtere Vredenduin werd een aantal keer in stelling gebracht, maar hij wist nog niet af te drukken. De ruimte achter de verdediging werd goed benut en zo wisten we gevaarlijk te worden. Nogmaals was het Vredenduin die oog in oog met de keeper, niet de verdiende voorsprong op het scorebord wist te zetten. Deze 0-1 kwam evengoed. Kuipers wist 1-1 met de keeper wel het hoofd koel te houden en rondde af met zijn chocoladebeen. De assist kwam van de uitstekend spelende Meester. Het verzet van de blauwwitten leek gelijk gebroken en WF bleef de betere. De 0-2 zou vrijwel de beslissing betekenen, maar deze bleef uit. Een wereldpass van Meijer belandde bij Kuipers, maar die wist niet nog een keer te scoren. Kuipers die daarvoor ook al de kruising had geraakt na een goede bal van Brandhoff. Helaas bleef het 0-1 tot de rust en hield heel Heemskerk hoop voor lijfsbehoud.

In de kleedkamer was de sfeer rustig en de koppies gefocust. De technische staf hamerde er dan ook op, om gedisciplineerd te blijven spelen. Nog 45 minuten knallen en dan was de promotie een feit. Na rust bewees Knol gelijk zijn waarde, door in een 1 op 1 situatie als winnaar uit de strijd te komen. De tweede helft was van een iets minder niveau, maar echt in gevaar kwamen we niet. Een weergaloze actie van Meijer leek de 0-2 te betekenen. Echter wist invaller Eldering de bal op bijzondere wijze over te schieten. Laten we er verder geen woorden aan vuil maken, deze wedstrijd is winnend afgesloten. Deze ongelovige, weergaloze, fantastische prestatie werd dan ook nog afgesloten met een minstens zo geweldige goal. Captain Van der Laan volleyde de bal, 0-2, weergaloos in de kruising en daarmee is promotie een feit,

Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los en ging de champagne open. Heel Nederland viert feest en zelfs in Boedapest werd er meegekeken. Deze prestatie is werkelijk waar weergaloos en maakt menigeen trots. Volgend jaar speelt WF2 in de EERSTE KLASSE!

Feest in de kleedkamer, in de bus en straks in Zwaag! Het Tweede kan trots zijn op twee heerlijke promotiewedstrijden tegen ADO en een geweldig seizoen! De promotie zal en gaat gevierd worden in Zwaag! Proost namens alle WF supporters!

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend