WF 3 op koers   |   16 - apr - 2018

Sporting Andijk 2 - S.v. Westfriezen 3 (2-6)

Game, set and match!

Vorige week was er een heerlijk zonnetje op ’t Krijt, vandaag was de lucht grijs boven het hoofdveld van fusieclub Sporting Andijk. Voor Westfriezen 3 schijnt echter altijd de zon als we tegen een balletje mogen trappen. Vorig seizoen verspeelde onze tegenstander van vandaag op de allerlaatste speeldag de titel aan RKEDO , dit seizoen is het de grijze middenmoot waar zij zich bevinden.

Vanmiddag maakte Rob van der Molen zijn rentree in WF3, na een tijdlang langs de kant te hebben gestaan na een oogoperatie. Al snel in de wedstrijd bleek dat Sporting Andijk heel veel ruimte weg gaf achter haar verdediging, hierdoor wilde iedereen bij ons die verleidelijke steekpass geven. Echter stond onze snelste spits wissel en gleden de ballen vaak te hard door op het vochtige kunstgras, kortom dit was nog niet het recept voor goals. Na zo’n 20 minuten stond de 0-1 toch op het scorebord, op aangeven van Frenk Vellinga zette onze Andijker en bordsponsor aldaar Steve Verhoef zijn handtekening onder deze goal. Een minuut of 10 later werd de reservekeeper a.k.a. linksbuiten van Andijk in buitenspelpositie diep gestuurd. Diverse spelers in het geel appelleerden direct en op het moment dat hij de bal aanneemt in het strafschopgebied en deze onder Erik Snip door schiet steekt grensrechter Christian Bekoe zijn vlag dan ook omhoog. Echter vond de man in het zwart dat Chris niet te vertrouwen was i.v.m. een eerdere wel/niet corner-situatie en het feit dat hij nu pas zo laat zijn vlag in de lucht stak (laat dat nu net de KNVB -regel zijn). Kortom, veel discussie maar gewoon 1-1. Kort daarna liet Frits van der Molen zich met een zere voet vervangen door Raymond. In zijn eerste speelminuten werd hij direct door Martijn Dekker alleen voor de keeper gezet, Raymond had zijn doping echter nog niet gehad en miste. Vlak voor rust kreeg Jan Peerdeman nog een stevige charge te verwerken, maar de scheids wuifde het met de voordeelregel weg. Randy Keizer vond het op zijn beurt allemaal wat slap zo in de eerste helft, dus hij was blij dat hij met corners mee naar voren kon om het tij te keren. Uit de eerste corner van Tim kopte Randy de bal snoeihard op de deklat, bij zijn tweede bezoek aan het 16-metergebied ging er een Andijker ouderwets over de knie, maar driemaal is gelukkig scheepsrecht.Uit een lage corner van Steve liep Randy de bal tegen de touwen. Zo gingen we met een 1-2 voorsprong aan de thee.

Na de rust verruilde Chris het vlaggen voor de plek van Frenk. Ook Andijk voerde enkele wissels door om wat meer dreiging voor het doel van Snipper te creëren, want behalve de tegengoal was er weinig werk aan de winkel voor onze sluitpost. Het was echter WF3 dat binnen 5 minuten op rozen zat. De opbouw van deze aanval verliep via Rob Spil en Chris naar Tim Klijnman , hij slalomde vervolgens als Alberto Tomba (of zoals Han - Thea Wessels - ooit zei; het slangenmens Rob Rensenbrink ) langs een aantal spelers waarna Raymond in stelling werd gebracht. Ondanks de lastige hoek wist hij de bal binnenkant paal binnen te schieten, 1-3. Niet veel later was het Raymond die David Kok vrij speelde in de 16, waarna hij de 1-4 binnenschoot. Door een iets te nonchalante terugspeelbal van Rob kon Andijk de score een iets dragelijker aanzicht geven, 2-4. Op dat moment ging Andijk logischerwijs alles of niks spelen. Andrei Kyrill De Vries stond inmiddels binnen de lijnen om met zijn ervaring de wedstrijd rustig uit te spelen. Uiteindelijk was het Rob Spil die zijn foutje goed maakte door David met een strakke pass de diepte in te sturen. Op volle snelheid wist hij de bal met een sliding van de keeper te ontfutselen en in het lege doel te schuiven, 2-5. Toen onze Airforce One Randy uit een stilstaande situatie de 2-6 binnen knikte gaf het scorebord een realistische weergave van de wedstrijd. Het slotakkoord was nog voor Tim, op verzoek van de gehele laatste linie van WF3 speelde hij de aanvoerder van de tegenpartij nog door zijn benen en toen was ook de scheids (en tevens vader van deze speler) er klaar mee. Met deze tennisuitslag hebben we onze Tennisvereniging de Balletuin -vedettes Donnie en Jordie nauwelijks gemist vandaag. Volgende week weer van de partij boys?

Toen wij nog even voor de kleedkamer aan het uitblazen waren kwam VVS 46 1 het sportpark oplopen voor hun (naar later bleek, eenvoudige) match tegen de Andijkers. In verband met onze hevige strijd om de koppositie met de reserves van de oranjehemden waren zij natuurlijk enorm nieuwsgierig naar het eindresultaat. De cijfers op het scorebord aan de overkant spraken voor zich. Ook VVS 2 wist vandaag eenvoudig te winnen van Woudia, waardoor de spanning aan kop blijft. Volgende week reizen wij af naar Enkhuizen voor het treffen met West Frisia 3. We zien jullie graag daar op Immerhorn sportp. - West Frisia DP, naast Sprookjeswonderland .

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend