WF 3 op tandvlees naar overwinning   |   12 - mrt - 2018

Westfriezen 3 op tandvlees naar overwinning

Het viel niet mee vandaag. Voor WF 3 was het pas de 2e wedstrijd na de winterstop. De benen voelden nog stram aan, de bal ging moeizaam van geel naar geel en het vizier stond nog niet op scherp. Voor Spartanen, met één wedstrijd meer in de benen, was het niet veel anders. Gevolg was een matige, maar wel spannende pot voetbal op ’t Krijt.

Martijn Dekker had op basis van de laatste trainingen een basis plaats afgedwongen. Zaterdagnacht schrokken we echter wakker van een appje. Het leek Martijn toch beter dat Donny Putman achterin zou starten. Martijn had er onder het genot van een paar glaasjes goed over nagedacht, dus iedereen stemde in. Alleen Tim Klijnman en Frits van der Molenn (beide op vakantie) hadden zich afgemeld, dus we hadden een ruime selectie. Ook Rob van der Molen was weer de partij. Nog enigszins herstellende van zijn oogoperatie, voelde hij zich fit genoeg om de vlag ter hand te nemen.

In de eerste helft golfde het spel wat op en neer. Op het middenveld zochten David Kok, Jan Peerdeman en Leon Spil nog naar de juiste bezetting. Aan de rechterkant vond Frenk Vellinga regelmatig de ruimte en hier ontstond ook het eerste doelpunt uit. Frenk werd goed in de ruimte aangespeeld en op zijn beurt stuurde hij Raymond Bakker de 16 meter in. Randy Keizer stond helemaal vrij bij de 2e paal, riep ook enthousiast om de bal, maar opa drukte uiteraard zelf af: 1-0. Vervolgens werd Spartanen, vooral via oud-Westfriezen speler Richard Meijer, wat gevaarlijker. Maar de achterhoede met de Putmannetjes, Rob Spil, Tom van ’t Hoff en goalie Danny Knol gaven geen krimp.

In de rust eisten de Putmannetjes weer eens alle aandacht op. Eerst was het Donny die zijn fantasie de vrije loop liet en zich inbeeldde hoe het zou zijn als hij wat beter bedeeld was geweest. Vervolgens liet Randy Keizer weten dat de Putmannetjes eigenlijk vanaf de B-junioren al geen karakter meer hebben getoond. ‘Toen waren het echte moordenaars, nu slechts kruimeldiefjes..’ aldus K-zero.

De boel was weer op scherp gezet voor de 2e helft. Het was echter Spartanen dat op 1-1 kwam. Met verse krachten Christiaan Bekoe en Andrei Kyrill De Vries ging WF 3 met succes op jacht naar drie punten. De eerste treffer van Christiaan werd wegens vermeend buitenspel nog onterecht afgekeurd. Vervolgens was het David Kok die alsnog de bevrijdende 2-1 binnen schoot. In de slotfase pikte Raymond Bakker nog een doelpuntje mee: 3-1.

Met deze drie zwaarbevochte punten blijft WF 3 in de top van de ranglijst mee doen. Helaas maakten de andere topploegen in de reserve 4e klasse ook geen fout. Volgende week opnieuw een vrij weekend, waarna op zondag 25 maart Woudia 2 naar ’t Krijt komt.

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend