WF pakt 3 punten   |    5 - mrt - 2017

WF-HUGO BOYS (3-0)

Westfriezen heeft vandaag voor het eerst sinds de winterstop punten gepakt. In een wedstrijd tegen Hugo Boys was het eerste half uur goed, wat een 2-0 voorsprong opleverde. Hierna ging Westfriezen mee in het matige spel van Hugo Boys en was er voor de supporters niet veel meer te genieten.

Het begin was prima en dit resulteerde in de 3e minuut al in een voorsprong. Een goede inzet van Youri werd gekeerd door de HB keeper waarna Remco de rebound wist binnen te werken. Hierna bleef WF goed voetballen en dit leidde in de 17e minuut tot de 2-0. Wederom een goede actie van Youri die Jeff wist te bereiken. Met zijn rug naar het doel kon hij de bal, via een omhaal, op schitterende wijze in de bovenhoek krullen. Hierna zakte het spel in tot een matig niveau. Het was dat HB bijna niets wist te creeren en de kansen die ze kregen niet wisten te benutten of gekeerd zagen door Stefan, waardoor de rust werd gehaald met een 2-0 voorsprong. De 2e helft was het niveau echt bedenkelijk van beide kanten. Het was moeilijk om de bal bij een medespeler te krijgen. Een hoogtepunt was het 3e doelpunt. Een minuut nadat Dylan en Roy binnen de lijnen waren gekomen waren het deze 2 spelers die de wedstrijd op slot gooiden. Een goede actie van Dylan zette Roy vrij voor het doel, het enige wat hij hoefde te doen was binnen tikken. Met nog ruim 10 minuten op de klok was de wedstrijd gespeeld en de, o zo belangrijke, 3 punten binnen. Al met al dus een slechte wedstrijd maar toch de punten. Dit is de laatste tijd wel eens anders geweest. Volgende week volgt de zware uitwedstrijd tegen buurman Spartanen. Hopelijk heeft deze overwinning toch weer vertrouwen gegeven en gaat Westfriezen, net als afgelopen seizoenen, volop voor de 3e periode.

Wissels; Chiel, Roy en Dylan voor Daan, Nick en Jeff.