WF - VVS'46   |    8 - mrt - 2022

WF1 buigt topper in tweede helft om na matige 1e helft

“Scoren is eigenlijk een makkie”

 

WF1 heeft uiteindelijk een 3-2 zege kunnen behalen tegen medekoploper VVS’46. Maar gemakkelijk ging dit niet. In de eerste helft gaf de thuisploeg niet thuis en mocht heel blij zijn met een 1-0 voorsprong bij de thee. De tweede helft werd uit een ander vaatje getapt en leek WF1 probleemloos te winnen. Een spectaculair slot zorgde nog voor spanning. Wesley Mak kroonde zich tot held van de dag door in de dying seconds 3-2 binnen te werken.

Slordigheid troef

WF1 beleefde goed voortekenen. De koppies “stonden goed” en de gretigheid spatte er de gehele week al vanaf. Een ieder had er zin in en was klaar voor deze topper. Wellicht was dit ook wel de reden dat in de eerste helft slordigheid troef was. Misschien wilden we wel te graag. Feit was wel dat er in balbezit zeer slordig werd gespeeld en er veel balverlies werd geleden. Daarentegen startte VVS’46 wel goed en was de betere ploeg op dat moment. Aan WF zijde was er 1 hoogtepunt te noteren, wat wel gelijk een voorsprong opleverde. Kapitein Boyd Bartele legde uit een corner de bal bij de tweede paal, welke goed werd terug gekopt door een sterk spelende Chiel Steenman. Vervolgens was het Wesley Mak die met een schitterende omhaal kon scoren. In het restant bleef het matig wat WF1 liet zien, terwijl er echt wel de ruimte was om gevaarlijk te kunnen worden. Met de inzet zat het echter wel snor, waardoor VVS’46 redelijk in bedwang werd gehouden. Toch enkele hachelijke momenten, met name een  kopbal voor open doel had zomaar de 1-1 kunnen en misschien wel moeten betekenen. Bij de verdere momenten voor het doel stond Denny Knol meer dan zijn mannetje. Dat wat hij moest doen, deed hij prima en liet een goede indruk achter bij zijn eerste basisdebuut dit seizoen.

Meer controle

In de kleedkamer moesten we elkaar wel even goed aankijken. Wat gaat er nu fout? Het een en ander werd besproken en dit bleek effect te hebben. Het werkt natuurlijk heel erg mee, dat we binnen een minuut de score verdubbelde. Het was Tom Overtoom die vanaf rechts de perfecte voorzet had voor Wesley. Bij de tweede paal kon hij er heerlijk tegenaan duiken en kopte resoluut binnen, 2-0. Heerlijk natuurlijk en dit zorgde er ook voor dat WF1 meer controle had in de tweede helft. VVS’46 kon niet of nauwelijks meer gevaarlijk worden en Denny had alleen wat balletjes op te rapen. Aan de andere kant kon WF1 niet verder weg lopen. Dit had toch nog steeds wel te maken met het feit dat we in balbezit nog steeds wel moeiten hadden. De geboden ruimte werd niet goed uitgespeeld. Maar doordat er controle was, had eigenlijk niemand het einde verwacht zoals het nu liep. Vijf minuten voor tijd plofte een schuiver zomaar tegen het net en 1 minuut voor tijd ontstond er opeens heel veel ruimte in de WF-defensie. Alleen voor Denny werd de 2-2 binnen geschoten. Ongeloof alom natuurlijk, maar dat sloeg 37 seconden later geheel om. De twee uitblinkers van de dag, Chiel Steenman en Wesley Mak, toverden er met een uiterste krachtsinspanning nog een goede combinatie uit. Wesley mocht ongehinderd door lopen en schoot gedecideerd de 3-2 binnen. Vreugdevolle taferelen natuurlijk, dit gebeurde allemaal in blessuretijd. Uiteindelijk werden er nog 3 minuten gespeeld, maar WF1 gaf het nu niet meer weg.

Een wedstrijd dus met meerdere gezichten. Een matig WF in de eerste helft, beter in de tweede, maar toch een zekere winstpartij bijna weg gegeven. Dat geeft voor ons natuurlijk stof tot nadenken deze week. En dat moeten we ook zeker doen, want volgende week staat de volgende topper op de rol. Dan komt FC Medemblik op bezoek, dat een gelijk aantal punten heeft dan WF1, maar een wedstrijd meer. Reden te meer om ook volgende week op ’t Krijt te verblijven.

WF1 – VVS’46    3 – 2

Toeschouwers: 306

10. 1-0  Wesley Mak (Chiel Steenman)

46. 2-0  Wesley Mak (Tom Overtoom)

84. 2-1

90. 2-2

90. 3-2  Wesley Mak (Chiel Steenman)

Opstelling WF1: Denny Knol, Jasper Kraijer, Mitchel Gieltjes, Nick Rood, Oscar van Beek (77. Dave Beerepoot), Chiel Steenman, Boyd Bartele ©, Tom Overtoom, Jim Broers (68. Max Broers), Youri Akkerman (90. Casper van Beek), Wesley Mak

 

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend