WF wint dik van Texel   |   22 - okt - 2018

Oppermachtig Westfriezen werkt aan het doelsaldo

Westfriezen pakt vanaf de eerste minuut, Texel ’94 bij de keel en knijpt door. Na een goede eerste helft waarin de rust wordt bereikt met een 3-0 voorsprong, kent Westfriezen een lastig begin van het tweede bedrijf, waarin het ook een goal tegen krijgt. Hierna pakken de Gele de draad weer op en maken het af, 6-1. 

De mannen komen rond 12.15 binnen druppelen op sportpark ’t Krijt. Waar de korte bespreking ervoor zorgt dat er genoeg tijd is om nog even rustig op het terras te zitten of te kijken bij het 5e, wat gemakkelijk wist te winnen (12-3). De geblesseerde Kevin Weevers en Remco Kronenburg rekenen op de winst en beginnen al vroegtijdig met vieren onder het genot van een poipie. 

Westfriezen begint sterk aan de wedstrijd met veel energie en beleving. Texel geeft veel ruimte weg waardoor makkelijk gevoetbald kan worden op het middenveld, echter gebeurt het nog te weinig dat er gebruik werd gemaakt van de geboden ruimte. Texel ’94 probeert de achterhoede van Westfriezen vast te zetten maar door een paar strakke ballen van achteruit, op de doorgelopen Bart-Jan de Graaff, komt Westfriezen makkelijk onder de druk uit. 

Al in de 8e minuut komt Westfriezen op voorsprong door een goede goal van Wesley Mak. Ook na deze goal gaan de geelhemden door. Met voorzetten van de zijkant wordt er veel gevaar gesticht, mede omdat de matige keeper van Texel niet zijn goal uitkomt. 

Als de bal in de 27e minuut in de 16 van Texel is kluts komt, is het topscoorder Youri Akkerman verovert en de bal langs de keeper in de verre hoek schiet, 2-0. 

De mooiste goal moest toen nog gemaakt worden. Youri geeft een diepte pass op Roy ‘de Tank’ Haarms. Waar Roy het sprintduel wint van de linksback en hij met een mooie kap afrekent met de centrale verdediger, kan hij alleen op de keeper af. Roy faalt niet en schiet de bal hard in de goal, 3-0. 

In de rust verlaat Roy het veld en komt de technicus Max Broers in het veld. In de eerste fase van de tweede helft is er meer druk van Texel. Westfriezen is slordig in balbezit en maakt veel fouten. Als de eilandbewoners in de 59e minuut ook nog een goal (1-3) maken, weet de club uit Zwaag dat het de wedstrijd niet zomaar even uitspeelt. Er wordt weer met een hoger tempo gespeeld en binnen 8 minuten na de goal van Texel, is het wederom aanvoerder, Youri Akkerman die de 4-1 maakt. Vlak hierna komt de bal bij aan de rechterzijkant bij Mitchel Gieltjes. Hij speelt zijn man uit en weet de bal bij Max te bezorgen. Hij twijfelt niet en schiet de bal knap in de korte hoek. Dit alles gebeurt in 3 minuten tijd. 

De laatste goal komt voort uit een Westwoudse combinatie. Zij spelen al een lange tijd samen en dat bleek uit deze goal. Wesley Mak, die na het inbrengen van debutant Michael Schotten, een plek terug was geschoven naar het middenveld, geeft met zijn chocolade been, een briljante pass op Max. Max doet alsof hij schiet maar sleept de bal om de keeper heen, die al op de grond lag. Hij tikt hem binnen, wat zorgt voor de 6-1, tevens ook de eindstand. 

Wat absoluut niet vergeten mag worden, is de support van het tweede elftal met aanvulling van enkele geblesseerden. De Zwaagse formatie kon rekenen op een aantal mooie liederen waaronder het fantastische 1,2 en 3-0 Westfriezen, enkele individuele spreekkoren en het fantastische ‘Texel-in-de-rondo’. 

Volgende week speelt Westfriezen de uitwedstrijd tegen Hauwert ’65. Ook hier een flink aantal bekenden zoals trainer Joep ‘Tup’ Groen en het beest uit Midwoud, Jeroen ‘Jack’ Janssen. Tot volgende week aan de Heemraad Witweg te Hauwert. 

Opstelling:

Punter; de Graaff; B. van Diepen (65. Beerepoot), T. van Diepen, Valk; Rood; Overtoom; Gieltjes; Akkerman (72. Schotten); Haarms (46. Broers); Mak.

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend