WF wint met vierpunter!   |    1 - okt - 2018

Youri Akkerman neemt Westfriezen aan de hand

Westfriezen heeft zijn tweede wedstrijd, thuis tegen Winkel, weten te winnen (4-1). In eenwedstrijd waar bij vlagen goed positiespel werd gespeeld maar vooral de energie en hetplezier zorgden voor een vermakelijke wedstrijd.Westfriezen begon sterk aan de wedstrijd met veel balbezit en dreiging richting de vijandelijkegoal. Omdat het tempo nog te laag lag, was het voor de Winkelse formatie nog goed te belopen endaardoor waren de kansen nog spaarzaam. Tot het moment dat de bal bij Dave Beerepoot komt.Hij maakt en actie langs de lijn en geeft de bal hard voor. Danilo Apreda staat op de goede plek enkan zijn tweede goal van het seizoen maken, 1-0. In tegenstelling tot de wedstrijd van vorige week,toen het inzakte na de 1-0, bleef Westfriezen jagen op de tweede treffer.Het gevaar van Winkel kwam vooral van de linker centrale verdediger (#5) en tevens aanvoerder.Met zijn crosspass op de snelle links- en rechtsbuiten kon Winkel zich beter onder de druk van dethuisploeg uitvoetballen. Hier komt eenmaal gevaar uit voor de rust. De linksbuiten van Winkelkomt na een goede pass van achteruit, vrij door aan de rechterkant van het veld. Zijn schot gaatvoorlangs het doel van Stefan Punter. Behoudens een aantal dode spelmomenten komt er weiniggevaar van de ploeg van trainer Martijn Gootjes.

Na rust is het wederom Westfriezen wat het heft in handen neemt. Met veel druk naar voren eneen hoop energie bepaald Westfriezen de wedstrijd. Na een dieptepass van Youri Akkerman is hetDanilo die hier achteraan gaat. Hij verrekt echter zijn hamstring en moet na 47 minuten gewisseldworden. Max Broers maakt zijn eerste minuten in het Vlaggenschip van Westfriezen. Kort hieropvolgt een pass van Bart Overtoom op de snelle Youri, die alleen voor de keeper de bal hard enhoog binnen schiet, 2-0. Na de 2-0 sluipt er wat gemakzucht in de Zwaagse ploeg. Er wordt meerbalverlies geleden en het tempo ligt erg laag. Hierdoor komt Westfriezen meer in de duels, waarWinkel sterker door wordt. Echter is er nog Max, die met een briljante actie 3 man uitspeelt,zichzelf alleen voor de keeper zet maar helaas voor zijn ‘iets’ mindere linkerbeen uitkomt. Dekeeper kan redding brengen maar de oeh’s en ah’s waren duidelijk te horen op sportpark ’t Krijt.In de 60e minuut is het de sterk spelende Roy Haarms die naar de kant wordt gehaald. Voor hemkomt Mitchel Gieltjes binnen de lijnen.Winkel komt al beter in de wedstrijd en als vervolgens een corner wordt ingekopt en deze via dekluts binnen valt heeft Winkel waar het op hoopte, de aansluitingstreffer, 2-1. Westfriezen is heteven kwijt en gaat meer de lange bal hanteren. Maar dan is het Max die met een uitstekende passYouri alleen voor de keeper zet. De jonge aanvoerder maakt geen fout en schuift de bal door debenen van de Winkelse goalie, 3-1.Vanaf dit moment is het verzet van de uitspelende ploeg gebroken. Youri kan in de 90e minuut eenverkeerde breedtebal onderscheppen en zelfs nog de 4-1 binnenschieten.

Een goede overwinning voor de ploeg van trainer Patrick Huisman, die uitermate tevreden wasover de prestatie van zijn team vandaag. Volgende week een thuiswedstrijd tegen het, voorWestfriezen nog onbekende, Hollandia T.

Opstelling:

Punter, De Graaff, Rood, Van Diepen, Valk (65. Deun), Weevers, Overtoom, Beerepoot, Akkerman,Haarms (60. Gieltjes), Apreda (47. Broers).

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend