WF1 beleeft prima seizoensouverture    |   28 - sep - 2021

WF1 beleeft prima seizoensouverture 

Het vlaggeschip van Westfriezen is het seizoen goed begonnen. In Heerhugowaard werd nieuwkomer Hugo Boys met 0-5 verslagen. Na een wat stroperige eerste helft, was de witgele brigade na rust op stoom. Jim Broers en Casper van Beek tekenden beiden voor twee treffers en Chiel Steenman had het laatste woord.

Uit de startblokken

De wedstrijd onder leiding van Jan Smit was nog maar net begonnen, toen de scorebord bediende al aan het werk moest. WF schoot namelijk uit de startblokken. Jasper Kraijer, sterk spelend, vond met een prima pass de geheel vrijstaande Jim Broers. Met een tegendraads schuivertje liet hij de doelman kansloos, 0-1. Kort hierna was WF nog een paar keer dreigend, maar kon de score niet uitbreiden. Langzaamaan ging de thuisploeg ook meer aan het spel deelnemen. Wat meer gemakzucht aan Zwaagse kant was hier mede debet aan. Daarnaast was het nog wat slordig in balbezit, met name wanneer het Heerhugowaardse doel in zicht kwam. Alleen een goede poging van Oscar van Beek belandde op de buitenkant van de paal.

Hongerig

De start van de tweede helft was identiek als de eerste. Binnen 70 tellen lag de bal alweer in het netje. Jim kogelde binnen met links na een slimme vrije trap van kapitein Boyd Bartele. Ondertussen moest Jasper zich laten vervangen door Bert van Diepen. Na ruim een uur startte het  ‘Casper van Beek-kwartiertje’. Eerst rondde hij een aanval over meerdere schijven wat fortuinlijk af voor de 0-3. Even later werd hij bediend door Wesley Mak om vervolgens gedecideerd af te ronden. WF bleef hongerig naar meer goals en bleef in balbezit zorgvuldig op zoek naar meer. Uit een van die aanvallen was Chiel Steenman, na goed voorbereidend werk van Youri Akkerman , de man die de 0-5 eindstand op het bord zette.

Een prima start op een tegenstander die we niet heel goed kende. Natuurlijk zijn er nog heel wat punten voor verbetering vatbaar. Daar gaan we weer mee aan de slag op weg naar de eerste derby van dit seizoen. Komende zondag komt buurman Blokkers op bezoek.

Hugo Boys – WF 0-5

Toeschouwers: 56

1’ 0-1 Jim Broers (Jasper Kraijer)

47’ 0-2 Jim Broers (Boyd Bartele)

58’ 0-3 Casper van Beek (Jim Broers)

77’ 0-4 Casper van Beek (Wesley Mak)

88’ 0-5 Chiel Steenman (Youri Akkerman)

Opstelling WF1: Mitchel Langereis, Jasper Kraijer (60. Bert van Diepen), Mitchell Gieltjes, Nick Rood (70. Dave Beerepoot), Oscar van Beek, Boyd Bartele ©, Chiel Steenman, Youri Akkerman, Jim Broers, Max Broers (15. Casper van Beek), Wesley Mak

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend