WF1 beloont zichzelf niet na prima seizoen   |    2 - jun - 2023

“Winnaarsmentaliteit”

WF1 heeft het seizoen 2022-2023 afgesloten met een 4e plaats in de tweede klasse A. Als promovendus zowaar een prima positie, maar toch bleef er een zure smaak hangen na de laatste wedstrijd tegen een sterk KFC. Zuur vanwege het feit dat we het zelf lelijk lieten liggen, zeker ook omdat concurrent HSV ook punten liet liggen. Met name de manier waarop geeft stof tot nadenken.

Opdracht duidelijk

Vooraf was de opdracht klip en klaar, er moest in ieder geval gewonnen worden tegen KFC. En dan maar hopen dat HSV niet zou winnen van Bloemendaal. Dit scenario zou een plek opleveren in de nacompetitie. KFC beschikt over een prima ploeg, dus de eigen opdracht is geen gemakkelijke. En dat bleek ook wel in de eerste 25 minuten. Daar waren twee redenen voor: KFC startte gewoon heel sterk en WF1 was gewoon niet geheel bij de les en liet zich het kaas van het brood eten. De thuisploeg kon meerdere kansen creëren en het was aan Denny Knol te danken dat score na deze 25 minuten maar 1-0 was. Het was ook duidelijk dat de offensieve speelstijl  KFC kracht kostte en dat na een half uur de storm wat ging liggen. En vlak hierna kon WF1 zowaar op gelijke hoogte komen. Een prima dieptebal van Boyd Bartele en dito loopactie van captain Chiel Steenman zorgde voor de 1-1. Een opsteker die WF1 dan ook over het dooie punt heen zou moeten helpen. In het restant van de eerste helft werd er ook beter gevoetbald en waren er enkele mogelijkheden. Toch zochten we de kleedkamer op in mineur. Slordig balverlies op het middenveld leverde een vlijmscherpe counter en de 2-1 ruststand op.

Agressiever

In de rust werd toch wel aan elkaar duidelijk gemaakt wat we nu echt wilden. Een wedstrijd verliezen kan altijd, maar verwacht en eis wel van jezelf dat je alles ervoor doet. In de tweede helft kwam WF1 ook wat agressiever uit de kleedkamer en probeerde KFC onder druk te krijgen. Dat betekende natuurlijk ook dat er wat meer ruimte werd weg gegeven en na ruim een uur speelde KFC dit ook prima uit en maakte 3-1. Dit maakte de opdracht natuurlijk moeilijker en een kwartier voor tijd na de 4-1 onmogelijk. WF1 kon in de laatste 10 minuten nog wel wat terug doen. Uit een corner van wederom Boyd schampte Jasper Kraijer de bal voldoende om de 4-2 aan te tekenen. Ondanks enkele grote kansen aan beide kanten werd er niet meer gescoord. Noemenswaardig om te vermelden nog was dat Niels Korrel zijn debuut in de tweede klasse kon maken. 

Seizoen als promovendus in 2A

WF1 sluit dus als promovendus het seizoen af als 4e en daarmee mogen we ook zeggen dat we de 3e club van West-Friesland zijn na Hollandia en Zouaven. De doelstelling aan het begin van het seizoen (top 5) is dan wel behaald, toch blijft het gevoel hangen dat er meer had ingezeten. En als sportman en onderdeel van een team moet dat toch aan je knagen. We kunnen toch wel concluderen dat (in tegenstelling tot vorig seizoen) niet iedereen dat heeft uitgestraald. Met name in de eindfase, waarin 4 van de 5 wedstrijden werden verloren, werd de echte winnaarsmentaliteit gemist om vol voor een prijs te willen strijden. Dit is toch wel een wijze les die we moeten meenemen naar volgend seizoen. Een seizoen waarin we zeker weten dat we Youri Akkerman moeten missen. Daarnaast verlaten ook Jim Broers (Hollandia), Chiel Steenman (stopt) en Boyd Bartele (stopt) de selectie. Desalniettemin gaan we ervoor zorgen dat er weer een goede selectie staat om weer een rol van betekenis te gaan spelen in de tweede klasse.

KFC – WF1 4 – 2

Toeschouwers: 328

10. 1-0

38. 1-1 Chiel Steenman (Boyd Bartele)

45. 2-1

54. 3-1

71. 4-1

81. 4-2 Jasper Kraijer (Boyd Bartele)

Opstelling WF1: Denny Knol, Casper van Beek (62. Vince de Jager), Mitchell Gieltjes, Yannick Brinkman (24. Oscar van Beek), Jasper Kraijer, Chiel Steenman © (72. Niels Korrel), Boyd Bartele, Tom Overtoom, Wesley Mak (62. Remco van Beek), Jim Broers, Pieter Koopman

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend