WF1 bevestigt tegen SEW ontwikkeling   |   21 - mrt - 2022

“Individuele klasse beslissend”

WF1 liet deze zondag op het chique sportpark de Dres een goede indruk achter. Na de klinische zege afgelopen donderdag in Winkel werd nu streekgenoot SEW aan de kant gezet, 0-2. In een voorspelbare wedstrijd maakte de linkerkant van WF het verschil. Oscar van Beek dankzij zeer sterk spel en twee  assists en Youri Akkerman vanwege de sublieme openingstreffer. Wedstrijd 4 in Maart werd ook weer gewonnen, nog twee te gaan.

Soeverein

Nog steeds zonder Max Broers, maar wel weer met Mitchell Langereis onder de lat. Verder begon WF1 in dezelfde samenstelling als afgelopen donderdag. Tegenstander SEW toont veel wisselvalligheid en naar verwacht werd bij hen een voorzichtige tactiek gehanteerd. WF1 mocht heel veel de bal hebben, SEW liet dit bewust toe en probeerde in de omschakeling gevaarlijk te worden. WF1 had dit zeer goed in het snotje en gaf de gehele wedstrijd nagenoeg geen kans weg. Onder leiding van een soevereine Mitchell Gieltjes werd al het Nibbiker gevaar geneutraliseerd. Het echte gevaar van WF1 liet ook redelijk lang op zich wachten. Na enkele mogelijkheden waren er vlak voor rust twee grote kansen op de openingstreffer. Eerst was het Jim Broers die voor eigen succes had moeten gaan in plaats van afgeven en vlak hierna kon Youri na een goede counter alleen voor de keeper niet afdrukken. Een Frits van Turenhoutje bij de rust.

Koelbloedig

Na rust  bleef WF1 de baas op het veld. Zowel in balbezit als balverlies bleef de Zwager koploper zeer geconcentreerd en de controle over de wedstrijd houden. Ondanks dat er aardig wat schoten op doel werden gelost, kon WF1 het verschil nog niet in de score uitdrukken. Er was een staaltje van individuele klasse nodig en die kwam vandaag van Youri. Hij liet drie SEW’ers in hun hemd staan en alleen voor de keeper was hij nu wel koelbloedig. Niet meer dan terechte voorsprong en ook hierna bleef de thuisploeg volharden in de defensieve tactiek. Pas in de laatste tien minuten kwamen er aanvallende intenties en dat bood WF1 dus veel ruimte. Nadat Chiel Steenman en Casper van Beek nog niet konden scoren, deed Wesley Mak dat in de 90e minuut wel. Uitblinkers Youri en Oscar van Beek speelden zich op links vrij. Oscar bood de open kans aan Wesley, 0-2. De man-in-het-paars vond het wel prima zo en floot meteen af.

Wederom een driepunter in Maart en ook weer (redelijk) schadevrij gebleven. Naast de overwinning mogen we toch wel weer stellen dat deze gehele spelersgroep goede stappen in de totale ontwikkeling doormaakt. Komende donderdag wacht alweer de volgende klus, dan gaat het Zwaagse circus naar Wieringerwerf om in te halen tegen DWOW.

SEW – WF 0 – 2

Toeschouwers: meer uit Zwaag

68. 0-1 Youri Akkerman (Oscar van Beek)

90. 0-2 Wesley Mak (Oscar van Beek)

Opstelling WF1: Mitchel Langereis, Jasper Kraijer (61. Bert van Diepen), Mitchell Gieltjes, Nick Rood, Oscar van Beek, Boyd Bartele ©, Chiel Steenman, Youri Akkerman, Tom Overtoom (69. Casper van Beek), Jim Broers (73. Dave Beerepoot), Wesley Mak