WF1 delft onderspit in Hoogwoud   |   10 - nov - 2021

WF1 is tegen zijn eerste nederlaag aangelopen in de competitie. In ronde 7 moest er een bezoek worden gebracht aan Hoogwoud, te weten Grasshoppers. Traditioneel een lastige partij, echter is het vertrouwen groot. Na een redelijke eerste helft, waarin WF1 de betere was, moest de Zwaagse ploeg in de tweede helft toch het onderspit delven.

Tegenstander de baas

Deze zondag zonder Max, Chiel en Tom, maar weer met Oscar en Casper in de basis waren de eerste tien minuten voor de thuisploeg. Grasshoppers kwam direct gevaarlijk door, maar Mitchel Langereis had het juiste antwoord. Langzamerhand raakte WF1 beter gewend aan het natuurgrasveld en nam het initiatief. In balbezit werden er redelijke aanvallen opgezet, maar er kwamen nog geen gevaarlijke kansen uit. Met name via links was Youri Akkerman vaak zijn tegenstander de baas in deze fase, maar kon dan helaas geen medespeler bereiken vanaf de achterlijn. Er waren twee momenten die tot een goede kans leidde. Eerst mocht Wesley Mak van circa 14 meter aanleggen, maar schoot te hard en gehaast naast. Vlak voor rust liet de keeper de bal los en was Casper alert. Hij stond echter te kort op de keeper, zodat deze kon redden.

Telescooptackle

In de tweede helft was WF1 van zin om de lijn door te trekken door met het vele balbezit een bres te slaan in de Hoogwoudse defensie. Na ruim tien minuten leek dit bijna te lukken. Wesley werd de diepte in gestuurd en leek 1-op-1 met de keeper te gaan toen op het laatste moment de telescoop-tackle van de boomlange verdediger voorbij suisde. Even werd er gedacht aan een penalty, maar Wesley zelf moest constateren dat dit niet het geval was. En vrij snel hierna viel opeens het doelpunt aan de andere kant. Door een misverstand achterin mocht Grasshoppers vrij inschieten en de bal hobbelde in de hoek, 1-0. WF1 moest dus in de achtervolging en had nog een klein half uur om het recht te trekken. Echter het geloof bij de thuisploeg groeide en bij WF1 werd het spel er niet beter op. Alleen in de eindfase, toen Mitchel Gieltjes naar voren was gedirigeerd, werd het nog even dreigend. En zelfs was er de ultieme mogelijkheid in blessuretijd alsnog een punt mee te nemen. Mitchel werd onreglementair gestuit binnen de beruchte lijnen en mocht zelf aanleggen vanaf elf meter. Helaas zag hij zijn inzet gekeerd door de keeper en bleven we in mineur achter.

Voor het eerst dus een nederlaag moest er geslikt worden. Natuurlijk teleurstellend en we moeten goed nagaan wat we in het vervolg in dit soort wedstrijden anders moeten doen. Voor nu komend weekend geen programma, op zondag 21 november krijgen we de kans om dit weer recht te zetten. Dan komt niet de minste tegenstander naar ’t Krijt. SEW, al jaren een topploeg in de derde klasse, is de tegenstander in de laatste ronde van de eerste periode. Deze wedstrijd is dan ook gebombardeerd tot “WEDSTRIJD VAN DE MAAND”. De kampioensploeg van WF van 1996 is dan uitgenodigd om ook mooie herinneringen naar boven te halen.

Grasshoppers – WF1      1 – 0