WF1 doorstaat rentree 2e klasse met verve   |   27 - sep - 2022

“Soeverein”

WF1 heeft na 8 jaar zijn rentree in de tweede klasse gemaakt en opgeluisterd met een 1-3 zege uit tegen streekgenoot sv Enkhuizen. Een zege die dik verdiend was, de Zwaagse formatie liet zien meer in huis te hebben. Nieuwkomer Pieter Koopman liet zich meteen gelden door twee goals voor zijn rekening te nemen en zodoende direct belangrijk te zijn.

Perfect op maat

WF1 kon met een volledige bezetting van 18 spelers aantreden. Dit had als reden dat WF2 niet in actie hoefde te komen, doordat hun tegenstander (Enkhuizen 2) zich had terug getrokken uit de competitie. WF1 moest door enkele afwezigen het een en ander aanpassen. Zo is Casper van Beek recentelijk omgeturnd tot rechtsback. Max Bregman werd overgeheveld vanuit WF2 en speelde samen met Jasper Kraijer een soevereine pot centraal achterin. Als laatste Tom Overtoom, hij werd van de week getest op linksback en vertolkte deze rol tegen Enkhuizen prima en speelde een sterke wedstrijd. Tom was ook nauw betrokken bij het eerste doelpunt van het seizoen. Na een vlakke start van de wedstrijd mocht hij in de 16e minuut een vrije trap vanaf rechts nemen. Deze was perfect op maat richting eerste paal, spits Pieter Koopman hoefde hier alleen maar tegenaan te lopen, 0-1. Op dat moment begon WF1 ook al de controle over de wedstrijd te krijgen. Dit had alleen heel anders kunnen lopen als Enkhuizen direct na de treffer een levensgrote kans af zou maken. Dit gebeurde dus niet en vrij snel verdubbelde WF1 de score. De bal werd veroverd op het middenveld, Jim Broers handelde snel en met een geweldige steekbal stuurde hij Pieter alleen op de keeper af. Pieter rondde gedecideerd af, 0-2. Vanaf dat moment heerste WF1 in de rest van de eerste helft en kon zichzelf verwijten vanwege slordigheden niet verder uit te lopen. In die fase was de gastheer namelijk behoorlijk kwetsbaar.

Leep

De tweede helft begon WF1 niet zoals je graag wil. Te gemakkelijk en nonchalant, waardoor Enkhuizen wat meer aan de bal was. Denny Knol, vandaag tussen de palen, hoefde echter amper in actie te komen. Het was WF1 dat even goed tot twee keer toe dichtbij de 3e was. Twee keer was Youri Akkerman op links de aanstichter door twee keer langs zijn tegenstander te flitsen. Zijn eerste voorzet werd door niemand binnen geschoven voor het doel, de tweede volleerde Pieter op de lat. Na ruim een uur werd er toch gescoord door de wit gele. Jim stuurde Chiel de diepte in, hij was zijn tegenstander leep de baas en vanuit een lastige hoek had Chiel een sublieme voetbeweging in huis. De bal stuiterde tergend langzaam over de doellijn, 0-3. Dit was direct zijn laatste actie, vanwege een opgelopen blessure werd hij vervangen door Kevin Weevers. Ook Stefan Mak kwam binnen de lijnen, wat zijn officiële competitiedebuut betekende. De laatste 25 minuten tekende zich een bekend spelbeeld af. De thuisploeg probeerde geforceerd met meerdere spitsen de ballen erin te pompen, WF1 dat in de tegenstoot legio ruimte kreeg. Slordigheid en wellicht wat vermoeidheid stonden meerdere treffers in de weg. Ook werd er een goal van Tom afgekeurd vanwege buitenspel. Tussendoor kon Enkhuizen uit een van de spaarzame goede aanvallen toch scoren, maar verder liet WF1 het niet komen en werd de wedstrijd volwassen uitgespeeld. Smet op de overwinning was nog wel de naar op het oog pittige enkelblessure van invaller Remco van Beek, welke ongelukkig werd opgelopen. 

Een goede start in een interessante competitie met interessante tegenstanders. Volgende week komt er een oude bekende op bezoek naar Zwaag, namelijk JVC uit Julianadorp. Jarenlang een tegenstander in de derde klasse, nu dus op een platform hoger. Tot komende zondag!

s.v. Enkhuizen – WF1 1 – 3

toeschouwers: 314

16. 0-1 Pieter Koopman (Tom Overtoom)

25. 0-2 Pieter Koopman (Jim Broers)

66. 0-3 Chiel Steenman (Jim Broers)

72. 1-3

Opstelling WF1: Denny Knol, Casper van Beek, Max Bregman, Jasper Kraijer, Tom Overtoom, Chiel Steenman (67. Kevin Weevers), Boyd Bartele ©, Youri Akkerman, Jim Broers (67. Stefan Mak), Wesley Mak (79. Remco van Beek, 82. Nick Rood), Pieter Koopman

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend