WF1 drukt kwaliteitsverschil in cijfers uit, 6-2   |    6 - mrt - 2023

“Stappen”

WF1 heeft in de 16e speelronde een ruime overwinning geboekt op de nummer laatst, Kleine Sluis. Uiteindelijk gaf het scorebord 6-2 aan, dat meer dan recht deed op wat er op het veld was gebeurd. WF1 dat duidelijk meer kwaliteit heeft en met name een goede eerste helft afleverde. Na een mindere fase tegen het einde van de wedstrijd gaven spitsen Wesley Mak en Pieter Koopman een prachtig slotakkoord aan het in grote getalen opgekomen publiek.

The Mask

Onder aangename weersomstandigheden kon WF1 nagenoeg compleet aantreden tegen bijna degradant Kleine Sluis. Alleen Tom Overtoom was niet speelklaar, verder iedereen aanwezig. Kleine Sluis staat onderaan met 1 schamel puntje. Voor WF1 zaak om met de juiste mindset deze wedstrijd in te gaan. De ploeg uit Zwaag liet dit het eerste half uur ook zeker zien. Youri Akkerman was hierin wel de motivator, met enkele flitsende acties over links. Alleen werd dit nog niet gewaardeerd in de vorm van assists of doelpunten. De 1-0 moest vanuit een corner komen. Jim “the Mask” Broers, ook goed op dreef, legde de bal in de vijf meter. Na een korte scrimmage kwam de bal voor de voeten van Wesley Mak en hij kogelde het leer in het dak van het doel. Exact 10 minuten later was het de beurt aan de andere spits, Pieter Koopman. Casper van Beek omzeilde de buitenspelval en kopte terug op Pieter. Alleen voor de keeper schoot hij resoluut in het zijnetje, 2-0. Waar men zou denken dat WF1 gas terug zou nemen, was dit absoluut niet het geval. Verschillende mooie aanvallen werden op de kunstgrasmat gelegd, maar leverden geen goals op. Weer moest dit uit een corner gebeuren. Nu legde Jim vanaf links de bal op het hoofd van Pieter, die keurig binnen kopte, 3-0. Dit bleek ook de ruststand.

Assist keeper Luke van Amstel

Na rust ging WF1 in eerste instantie door waar het daarvoor was gebleven, namelijk proberen meer doelpunten te maken. Op dat moment was dat nog steeds belangrijk voor de tweede periode. Na enkele goede kansen werd het na een uur spelen 4-0. Vanaf rechts drong Casper de zestien in en legde klaar voor Youri. Hij bekroonde een prima wedstrijd met een goal. Na deze goal werd het toch wel wat gemakzuchtig. De teugels wat minder strak en dit leverde niet alleen twee tegengoals op, maar ook wat meer fysieke duels. Casper en Jim liepen hierdoor dusdanige blessures op, dat zij vervangen moesten worden door Boyd Bartele en Remco van Beek. Ondertussen was ook Nick Rood al binnen de lijnen gekomen voor Oscar van Beek. Na de 4-2 toch weer een tandje erbij en dat leverden kansen en doelpunten op. Het waren Wesley en Pieter (met zijn 14e van het seizoen) die het slotakkoord verzorgden en zodoende een 6-2 overwinning. Noemenswaardig bij de 6-2 was de assist van keeper Luke van Amstel. Hij bereikte van een perfecte dropkick Pieter in de diepte.

Een wedstrijd dat grote delen tot tevredenheid stemde en waarin de mindere fase na rust aandacht behoeft. Toch kunnen we zeggen dat we stappen maken door in dit soort wedstrijden niet echt in de problemen te komen. Helaas kwam na de wedstrijd het bericht dat JVC had gewonnen van FC Den Helder en zodoende met de tweede periode aan de haal gaat. Volgende week gaan we naar streekgenoot Spirit voor de 17e partij in deze competitie.

WF1 – Kleine Sluis  6 – 2