WF1 kaapt punt in Koog aan de Zaan, 1-1   |   20 - nov - 2023

“Geloof”

 

WF1 heeft aan zijn 8e ontmoeting dit seizoen een punt over gehouden. Tegen een sterk KFC tekende Tom Overtoom in de 90e minuut voor de 1-1. Daar mag WF1 uiteindelijk tevreden mee zijn, aan de andere kant ook het eerste puntverlies buitenshuis.

 

Niet capituleren

WF1 gaat meer en meer naar een volledig fitte selectie. Vandaag sloot Wesley Mak weer aan na een paar weken blessureleed. Alleen Joost Kramer is nog aan zijn herstelproces bezig. Vandaag tegen een ploeg, waarvan gezegd wordt een van de beste selecties te hebben in 2A. En vrijwel de gehele wedstrijd werd voetballend gezien wel getoond waarom. Verzorgd spel in balbezit zorgde voor handenvol werk voor de WF defensie. Met name Casper en Oscar van Beek moesten hard werken voor hun WF munten. Dit kwam deels door de kwaliteiten van de thuisploeg, maar ook door het slordige spel van WF1 wanneer het de bal had. Natuurlijk maakte de harde tegenwind het lastig, maar vaak was de passing onnauwkeurig of werden er onjuiste keuzes gemaakt. Daardoor kon KFC in het vele balbezit op jacht naar een treffer. Echter was Luke van Amstel weer een zekere sluitpost vandaag en wenste niet te capituleren. Na circa een half uur meldde WF1 zich meer bij het KFC doel, omdat er steeds beter met de geboden ruimte werd om gegaan. Voor rust drie goede kansen. Eerst was het Yannick Brinkmann die mee opgekomen was, maar zijn inzet net voorlangs zag gaan. Vlak hierna mocht Max Broers met een volley aanleggen, maar ging net naast. En als laatste uit een corner kwam de bal voor de voeten van Jasper Kraijer, ook zijn volley belandde hard in het zijnet. Toch sloeg KFC uit een van de vele kansen toe. Vanaf rand zestien werd er mooi afgerond in de bovenhoek, Luke was in dit geval kansloos.

 

Gouden greep

Ondanks het overwicht en aantal kansen van KFC leefde wel heel erg het idee bij de spelers van WF1 dat er mogelijkheden lagen. KFC liet toch ook veel ruimte en dus zou er met iets meer zuiverheid wat te halen zijn. Vrij snel na rust was de eerste kans ook al daar. Tom Overtoom bereikte Pieter Koopman in de diepte. Pieter had een lobje in gedachte, maar raakte het leer niet goed genoeg met zijn linker. Na ruim een uur werd met het inbrengen van Wesley voor Jasper de intentie meer duidelijk. Nog meer mensen voorin om de partij proberen om te draaien. Het zorgde ook voor een meer open wedstrijd met kansen aan beide kanten. Meteen daarbij gezegd dat de grootste voor KFC waren, echter verzuimde die ploeg de wedstrijd te beslissen. Voor WF1 kwam Pieter na een goede voorzet van Tom in kansrijke positie, maar schampte de bal in plaats van vol met binnenkant voet. In de laatste 10 minuten werd ook Remco van Beek nog gebracht en dat bleek uiteindelijk ook een gouden greep. Vlak voor tijd kon Remco met een uiterste krachtinspanning de bal net voor de achterlijn nog voor brengen. Deze kwam in de voeten van Mitchell Gieltjes. Waar iedereen een schot verwachtte, werd de bal eerst nog 7 keer heen en weer gespeeld in de zestien. Uiteindelijk haalde Tom de trekker over en deponeerde de bal in de verre hoek, 1-1. WF1 wilde hierna het punt koesteren en nam een verdedigende stelling in. Toch kwam er in de dying seconds de mogelijkheid om er een driepunter van te maken. Uit een scrimmage kwam de bal voor de voeten van weer Remco, maar deze kwam een paar teenlengtes tekort om af te ronden. Het was wel duidelijk dat dit veel te veel van het goede zou zijn geweest.

 

Ondanks de slordigheden en het overwicht van KFC kunnen we in ieder geval zeggen dat we er de gehele wedstrijd met elkaar voor zijn blijven gaan en elkaar steunden. Dat is op zeker een niet te onderschatten kwaliteit, maar ook een eerste vereiste. In balbezit hebben we het momenteel wat lastiger, maar hebben in de eerste periode vaak genoeg laten zien dat we dat wel degelijk beheersen. Volgende week de start van de tweede periode, dan komt JVC op bezoek nar ’t Krijt.

 

KFC – WF1                                     1 -1

Toeschouwers: 238

 

42. 1-0

90. 1-1       Tom Overtoom (Mitchell Gieltjes)

 

Opstelling WF1: Luke van Amstel, Casper van Beek, Mitchell Gieltjes ©, Yannick Brinkmann, Oscar van Beek, Dylan Zuiker (79. Remco van Beek), Jasper Kraijer (61. Wesley Mak), Lars Bakker, Max Broers (90. Jesper Hoogland), Tom Overtoom, Pieter Koopman

 

 

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend