WF1 kan het weer niet bolwerken tegen ZAP   |   14 - nov - 2023

“Pas op de plaats”

WF1 is tegen zijn tweede nederlaag van het seizoen aangelopen. Boosdoener was ZAP uit Anna Paulowna, een ploeg waar WF1 maar niet van kan winnen. Vandaag was een kopie van eerdere ontmoetingen, WF1 heel veel de bal, ZAP dat verdedigt en uiteindelijk toch met 0-2 wint.

Snelle verplaatsingen

WF1 kon weer beschikken over Pieter Koopman en Max Broers. Daarentegen zat Wesley Mak (nog) in de lappenmand, maar die komt er ook weer aan. WF1 begon dan ook sterk aan de wedstrijd. ZAP werd terug gedrongen op eigen helft, wat ook wel kwam door de defensieve speelstijl van die ploeg. Middels snelle verplaatsingen werd er gezocht naar een opening, maar al snel werd duidelijk dat kansen vandaag schaars zouden zijn. Na de eerste sterke 20 minuten zonder echt gevaar slopen er wat slordigheden in het spel van WF1. Dit zorgde ervoor dat ZAP hier en daar een speldenprikje uit kon delen in de counter. Toch was er de grootste kans voor WF1. Een goede aanval over rechts, waar uiteindelijk de bal bij Pieter kwam. Hij legde goed terug op de mee gekomen Mitchell Gieltjes. Zijn harde schot in de hoek werd goed gepareerd door de keeper. Ruststand 0-0.

Speldenprikjes

Na rust moest Yannick Brinkmann achter blijven in de kleedkamer met een blessure, Max Broers was zijn vervanger. Het spelbeeld veranderde wel iets, wat mede kwam doordat ZAP wat wissels door voerde. ZAP deed nu in balbezit ook iets meer mee, wat er toch voor zou moeten zorgen dat WF1 wat meer ruimte zou kunnen krijgen. En dat was er ook wel degelijk, alleen was het spel in balbezit te onnauwkeurig vandaag of werden er net de verkeerde keuzes gemaakt. Voor beide keepers was het zodoende een rustige middag, voor de doelen gebeurde vrij weinig. Tot de 72e minuut, toen ineens een sporadische aanval van ZAP tot de 0-1 leidde. Nu moest WF1 wat meer risico’s nemen en opportunistischer spelen. Jesper Hoogland kwam ook nog in het veld voor de geblesseerde Remco van Beek. WF1 probeerde wel aan te dringen, maar vandaag was zo een dag dat het niet wilde lukken. Kort voor tijd werd wederom in een counter toegeslagen door ZAP en was de wedstrijd gespeeld.

WF1 maakt dus nu even pas op de plaats. Wij weten maar al te goed dat elke week in deze tweede klasse veel wordt geëist om resultaten te halen. Vandaag was dat op meerdere vlakken niet het geval en daar zullen we met elkaar aan moeten gaan werken, spelers en staf. Volgende week gaan we op voor herstel uit tegen KFC.

WF1 – ZAP 0 – 2

Toeschouwers: 312

72. 0-1

87. 0-2

Opstelling WF1: Luke van Amstel, Casper van Beek, Yannick Brinkmann (45. Max Broers), Mitchell Gieltjes ©, Oscar van Beek, Dylan Zuiker, Jasper Kraijer, Lars Bakker, Remco van Beek (78. Jesper Hoogland), Tom Overtoom, Pieter Koopman

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend