WF1 kan SVA niet lang genoeg volgen   |   29 - jan - 2024

“Improviseren”

WF1 heeft zijn eerste competitiewedstrijd na de winterstop met 5-3 verloren van nummer 2 SVA uit Assendelft. Voor het voltallige publiek natuurlijk een levendige partij om te zien, voor de Zwaagse formatie een bittere pil. Ondanks dit en andere resultaten blijft WF1 de nummer 3 op de ranglijst, maar dat er wat moet veranderen om tot betere resultaten te komen, is duidelijk.

Splijtende pass

Vooraf moest er even flink geschakeld worden, zowel Lars Bakker als Max Broers moesten zich ’s morgens afmelden. Nooit prettig natuurlijk als dit op de wedstrijddag zelf gebeurt. En al vrij snel in de wedstrijd liep WF1 schade op, want in de 2e minuut werd een foutje achterin afgestraft. Het antwoord was er ook weer vrij snel. Aanvoerder Mitchell Gieltjes veroverde de bal en zette met een splijtende pass Pieter Koopman alleen voor de keeper, die koelbloedig de verre hoek vond, 1-1. Een flitsende start van deze topper en het publiek ging er voor zitten. Het restant van de eerste helft verveelde ook zeker niet, want er zouden nog drie doelpunten vallen. Telkens kwam de thuisploeg op voorsprong. Eerst was een snelle counter goed voor de 2-1. Na een klein half uur produceerde Tom Overtoom het hoogtepunt van de wedstrijd. Op ca 30 meter veroverde hij de bal en volleerde direct op doel. De bal zeilde heerlijk in de verre kruising, 2-2. Beide ploegen leken met een gelijke stand de rust in te gaan, maar een ongelukkig eigen doelpunt gaf de thuisploeg toch een voorsprong tijdens de thee.

Dubieus moment

De goede en ook mindere punten werden belicht in de kleedkamer. Conclusie was wel dat er zeker mogelijkheden waren om een resultaat te halen. De sterke voorhoede van de tegenstander bleef lastig te bespelen, maar aan de andere kant was WF1 ook nadrukkelijk aanwezig. Na een klein uur was er ook weer de gelijkmaker. Tom verzorgde een scherpe voorzet vanaf links en kwam voor de voeten van Mitchell, hij rondde gedecideerd af van dichtbij, 3-3. Met nog een half uur te spelen kon deze partij nog alle kanten op met kansen aan beide kanten. Het was de thuisploeg die uiteindelijk meer daadkrachtig was. Eerst vloog een vrije trap strak in de kruising, een kwartier voor tijd werd er niet adequaat ingegrepen en kon 5-3 bij de eerste paal worden ingekopt. Tussendoor op 4-3 was er nog wel een dubieus moment, Pieter werd binnen de lijnen geraakt, maar de verder prima leidende scheidsrechter zag er geen pingel in. Het ontbeerde in het restant aan kracht en creativiteit aan WF1 kant om nog terug te komen.

Ondanks allerlei randzaken kon WF1 lang mee met deze sterke tegenstander. Aan de andere kant is het wel duidelijk dat we de koppen bij elkaar moeten steken om ervoor te zorgen dat bepaalde zaken verbeteren. Volgende week komt Saenden op bezoek en dan hebben we de kans om dit ook te laten zien!

SVA – WF1 5 – 3

Toschouwers: 344

2. 1-0

3. 1-1 Pieter Koopman (Mitchell Gieltjes)

17. 2-1

24. 2-2 Tom Overtoom

43. 3-2

54. 3-3 Mitchell Gieltjes (Tom Overtoom)

61. 4-3

77. 5-3

Opstelling WF1: Denny Knol, Casper van Beek, Mitchell Gieltjes ©, Yannick Brinkman, Oscar van Beek (46. Jesper Hoogland), Dylan Zuiker, Jasper Kraijer, Tom Overtoom, Wesley Mak, Remco van Beek, Pieter Koopman

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend