WF1 kan wederopstanding niet voltooien tegen HSV   |   12 - dec - 2023

“Bicycle kick”

WF1 heeft het jaar 2023 afgesloten met een 2-4 nederlaag tegen de koploper HSV uit Heiloo. Na een desastreus eerste half uur (0-3) richtte WF1 zich nog prima op. Tot aan de slotfase bleef het spannend, maar moest toch met 2-4 de kleedkamer worden opgezocht. WF1 in de persoon van Lars Bakker zorgde wel nog voor het absolute hoogtepunt.

Piept en kraakt

Pieter Koopman was nog niet aanwezig en daarnaast piept en kraakt het fysiek wel bij WF1. Verschillende ongemakken zorgden ervoor dat niet iedereen okselfris was. Of dat ermee te maken heeft weet natuurlijk niemand, maar wat er het eerste half uur gebeurde was toch wel WF1-onwaardig. Niet zozeer qua spel, want wat dat betreft was het redelijk gelijkwaardig. De manier waarop echter de doelpunten werden weg gegeven gaf toch wel te denken. De 0-1 kwam voort uit een verre ingooi, 0-2 uit een counter waarbij elke WF1-speler een stap te laat was en de 0-3 door een ongelukkige actie, waarbij de bal het stadion uit geschoten had moeten worden. Dan sta je na een kleine 30 minuten achter tegen een koploper die heel weinig doelpunten tegen krijgt. Vanaf dat moment gooide WF1 het over een ietwat andere opportunistische boeg en dat had vlak voor rust wel wat druk als resultaat. En via een gegeven penalty deed Wesley Mak wat terug, 1-3 ruststand.

Boost

Tijdens de thee realiseerde WF1 zich terdege dat dit nog niet gespeeld was. Vol energie werd de tweede helft aangevangen en in de 50e minuut werd de aansluitingstreffer genoteerd. De manier waarop mag wel zeer speciaal genoemd worden. Vanaf rechts bracht Max Broers de bal met buitenkant rechts in de zestien. Lars Bakker reageerde impulsief en produceerde een prachtige omhaal, de bal verdween in de uiterste hoek. Een behoorlijke boost en WF1 was weer volledig terug in de wedstrijd. HSV wist zich in balbezit geen raad meer en de Zwaagse formatie ging ook op zoek naar de gelijkmaker. Zonder grote kansen had WF1 de overhand, maar dit veranderde (achteraf gezien) toch wel na een niet gegeven overtreding op de door gebroken Wesley. Rond de 70e minuut werd hij afgestopt middels een te late tackle, de leidsman zag er een duikeling in. In het laatste kwartier probeerde WF1 nog wel, maar er was te weinig overleg of misschien ook wel niet meer de kracht. Jesper Hoogland werd nog ingebracht als breekijzer, maar kon niet gevaarlijk meer worden. In de slotfase kon HSV uit een spaarzame counter nog toeslaan en zodoende de eindstand op het bord zetten.

Natuurlijk was er teleurstelling, over het eerste half uur en dat WF1 net niet de wederopstanding kon voltooien. Toch staat WF1 voor nu op een 3e plek in de tweede klasse A. Na de winterstop zijn er nog 15 wedstrijden te spelen in deze interessante klasse, waarin vrijwel alle ploegen aan elkaar gewaagd zijn. We zullen nog door trainen tot 19 december en dan op donderdag 21 december afsluiten met de traditionele gourmetavond. Verder programma in de winterstop: 9 of 11 januari WF1-Grasshoppers, 12-14 januari trainingskamp en 16 januari Spartanen-WF1. De competitie wordt op zondag 21 januari weer hervat met WF1-Meervogels’31. 

WF1 – HSV 2 – 4

Toeschouwers: 310

10. 0-1

18. 0-2

29. 0-3

41. 1-3 Wesley Mak (pingel)

50. 2-3 Lars Bakker (Max Broers)

85. 2-4

Opstelling WF1: Luke van Amstel, Casper van Beek, Mitchell Gieltjes © (74. Jesper Hoogland), Yannick Brinkmann, Oscar van Beek, Dylan Zuiker, Lars Bakker, Tom Overtoom, Max Broers (88. Floris Goevaers), Remco van Beek (38. Jasper Kraijer), Wesley Mak


Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend