WF1 krijgt sv Enkhuizen niet klein en deelt de punten   |    6 - feb - 2023

“Frustrerend”

WF1 moest in de thuiswedstrijd tegen sv Enkhuizen genoegen nemen met een punt. De huidige nummer 2 op de ranglijst hield er een wrange nasmaak aan over. Een eerste helft zonder groots te spelen had WF1 alles onder controle en ging met een 1-0 voorsprong rusten. De tweede helft begon het eerste kwartier desastreus en uiteindelijk werd er een 1-1 binnen gesleept na een dik half uur met een man minder te staan. Ook werd een loepzuivere goal afgekeurd, wat nogal wat frustratie opleverde.

Baltempo

Boyd Bartele zat de laatste wedstrijd van zijn schorsing uit. Vanaf het eerste fluitsignaal waren de bedoelingen van de gasten uit Enkhuizen duidelijk. WF1 mocht de bal hebben en gokte op de omschakeling. WF1 hanteerde in de eerste 20 minuten een te laag baltempo, waardoor er vrij weinig gebeurde op het hoofdveld van ’t Krijt. Er waren wel wat speldenprikjes, maar echt bijten deed WF1 nog niet. Vlak voor rust werd het tempo iets opgeschroefd en dit leverde meteen ook een goal op. Casper van Beek, vandaag weer goed op dreef, rommelde zich door de defensie van Enkhuizen. Via via kwam de bal bij spits Pieter Koopman terecht. Hij omspeelde de keeper en schoof binnen, 1-0. WF1 bleef tot aan de rust de controle houden.

Zeer dubieus

In de tweede helft eiste Tom Overtoom twee keer een hoofdrol op. Eerst had hij een goede voorzet richting tweede paal, waar Pieter net niet goed genoeg bij kon. Vlak hierna zag Tom een tegenstander over het hoofd en deze kon afwerken, 1-1. Vervolgens in een tijdbestek van enkele minuten keerde het spelbeeld volledig. Eerst werd om zeer dubieuze reden de 2-1 van Chiel Steenman afgekeurd vanwege een vlagsignaal. Het is en blijft frustrerend dat dit soort situaties zich voor blijven doen. Vlak hierna werd Chiel bestraft met zijn tweede gele kaart en dus rood voor een overtreding die Enkhuizen al 8x had gemaakt. Zoals gezegd, dit leverde behoorlijk wat frustratie op. Dan is het vervolgens wel goed om te zien dat deze groep de discipline op kan brengen om met een man minder de organisatie goed neer te zetten. Dit geeft toch wel aan dat WF1 t.o.v. begin vorig seizoen echt gegroeid is. En sterker nog, WF1 kreeg in het restant nog twee keer de beste kans om winst binnen te halen. Eerst was het Pieter die de verdediging zijn hielen liet zien en besloot vanaf ca 16 meter te schieten, maar miste net de richting. En vlak voor tijd mocht Yannick Brinkman aanleggen voor een vrije trap. De keeper kon deze ternauwernood keren en in de daarop volgende scrimmage kon WF1 het leer niet op doel krijgen.

Uiteindelijk kan je zeggen dat een punt na dik een half uur met een man minder een goed resultaat is. Maar toch was er die vervelende nasmaak. Voor volgende week wacht een volgende opdracht voor een uitwedstrijd in Julianadorp tegen JVC. Een belangrijke wedstrijd ook met het oog op de tweede periode waarin we beiden bovenaan staan. Kom WF1 dan ook steunen!

WF1 – sv Enkhuizen 1 – 1

Toeschouwers: 366

39. 1-0 Pieter Koopman (Casper van Beek)

50. 1-1

Opstelling WF1: Luke van Amstel, Casper van Beek, Mitchell GIeltjes, Yannick Brinkman, Oscar van Beek, Chiel Steenman ©, Jasper Kraijer, Youri Akkerman (22. Wesley Mak), Max Broers (67. Jim Broers), Tom Overtoom (77. Nick Rood), Pieter Koopman

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend