WF1 lijdt eerste nederlaag tegen sterk Saenden   |   31 - okt - 2022

“Externe factoren”

WF1 heeft in de vijfde speelronde van dit seizoen zijn eerste nederlaag opgelopen. In Wormerveer was mede kampioen (3B) Saenden uiteindelijk met 2-1 te sterk. Naast de tegenstander had WF1 ook met bepaalde externe factoren te maken, die deze wedstrijd lastig maakte. WF1 kon daar vandaag helaas niet genoeg tegenover zetten, maar is zeker een leerzame ervaring geweest.

De warming up kon vandaag wel wat korter. Om het complex van Saenden te bereiken, moest er eerst 1,2 km afgelegd worden. Eenmaal aangekomen werd geconstateerd wat vooraf al werd gezegd. Kleine en matige grasmat met veel zand erin verwerkt, wat natuurlijk lastig voetballen is. Maar daar hebben we mee te maken en dus werd de knop snel omgezet. Al snel bleek dat de thuisploeg zich een andere speelwijze dan normaal had aangenomen. Het trok zich als een handbalverdediging terug om als het kon via de counter met snelheid gevaarlijk te worden. Maar WF1 ging hier heel goed mee om. Geduldig werd er gezocht naar een opening en als de bal werd verloren werd deze weer snel heroverd. Er waren enkele mogelijkheden, er moest een vrije trap aan te pas komen om op voorsprong te komen. Kapitein Boyd Bartele slingerde vanaf links voor, het leer werd door niemand getoucheerd en verdween zo in de verre hoek, 0-1. Een terechte voorsprong en ook hierna bleef Saenden hetzelfde spel spelen. WF1 creëerde nog twee goede kansen. Wesley Mak werd na een goede loopactie in de diepte gevonden door Youri Akkerman. Het schot van onze nummer 17 werd nog net geblokt. Vlak hierna stak Jim Broers Youri weg, ook zijn schot kon nog worden geblokt.

In de tweede helft voerde de tegenstander twee wissels door. Aanvankelijk bleef het spelbeeld gelijk aan de eerste. WF1 veel in balbezit, Saenden dat afwachtte. Het belangrijkste Zwaagse wapenfeit kwam van Jim. Een vrije trap van zo’n 23 meter zeilde richting de bovenhoek, maar de keeper kon deze er nog net uit tikken. Na deze kans kenterde de partij en dat was niet in het voordeel van WF1. De thuisploeg kwam meer uit zijn schulp en schroomde ook niet om verbaal en fysiek aanwezig te zijn. WF1 leek wat onder de indruk en kwam niet echt meer tot goed voetbal. Langzamerhand werden de kansen voor Saenden groter, Luke van Amstel hield zijn doel vooralsnog schoon. Tot een kwartier voor tijd. Een corner werd bij de tweede paal binnen gekopt. De thuisploeg rook bloed en voor WF1 was het zaak de kop erbij te houden. Toch kwam de achterstand er vrij snel achteraan. Na een aanval op links werd de bal voor gegeven en bij de tweede paal binnen geschoten. Nu moest WF1 meer risico’s gaan nemen. Dit leverde een aantal scrimmages op voor de Zaanse goal en een grote kans voor Youri. Middels een fabelachtige actie kon hij vrijkomen en schieten. De bal leek richting verre hoek te gaan, ware het niet dat Pieter de bal nog binnen tikte. Al dan niet in buitenspelpositie, er werd gevlagd en gefloten. De gelijkmaker zat er niet meer in.

Een wijze les geleerd in de tweede klasse. Niet alleen het voetbal, maar ook externe factoren heb je op een hoger niveau mee te maken. Hier moeten we dus lering uit trekken en zorgen dat we hier de volgende keer beter tegen bestand zijn. Komende week staat een volgende topper op het programma, namelijk koploper FC Medemblik komt naar Zwaag. Een mooi affiche tussen beide promovendi, die ook nu weer gezamenlijk bovenin staan…..

Saenden – WF1 2 – 1

Toeschouwers: 277

15. 0-1 Boyd Bartele (free kick)

73. 1-1

77. 2-1

Opstelling WF1: Luke van Amstel, Casper van Beek, Mitchell Gieltjes, Jasper Kraijer, Yannick Brinkman (66. Oscar van Beek), Kevin Weevers (79. Chiel Steenman), Boyd Bartele ©, Jim Broers, Wesley Mak, Youri Akkerman, Pieter Koopman

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend