WF1 onverstoorbaar naar klinische overwinning in donker Winkel   |   18 - mrt - 2022

“Stappen naar volwassenheid”

WF1 heeft het eerste ‘tussendoortje’ op de donderdagavond met een 0-3 zege goed doorstaan. We moesten afreizen naar Winkel, alwaar we op het B-veld mochten acteren. Voor deze avond konden we, naast de tres puntos, enkele belangrijke winstpunten noteren: goede stap naar volwassenheid, geen kaarten en blessurevrij gebleven. Tevredenheid dus alom op deze donkere avond in Winkel.

W-side aanwezig

De ploeg werd ook op deze avond bij gestaan door een aardige groep publiek uit Zwaag. Ook een deel van de harde kern, de W-side, had de weg gevonden naar het bijveld van v.v. Winkel. Het is toch mooi om te zien hoe de spelers kunnen rekenen op de steun van het trouwe Zwaagse publiek. Vooraf waren de omstandigheden bekend en werd dus benadrukt dat je hier mee om moet gaan. WF1 beschikt over voetballende kwaliteiten, maar zal ook moeten groeien in andere aspecten van het voetbal. Nu al kunnen we zeggen dat daar dit seizoen zeker al stappen in gemaakt zijn. Tegenstander vv Winkel bivakkeert onderin en heeft de punten dus hard nodig. Zoals verwacht zakte zij in op eigen helft, maar probeerde toch hier en daar de WF-defensie onder druk te zetten. Met name de buitenspelers konden toch wel voor wat gevaar zorgen. In de eerste 20 minuten zorgde dat voor drie hachelijke momenten voor het WF-doel, maar Paul Kok kon zijn doel schoon houden. WF1 had veel balbezit, maar had het toch lastig om een gaatje te vinden. Bij de eerste de beste goed lopende aanval was het direct raak. Een wederom sterk spelende Youri Akkerman begreep de loopactie van Jim Broers. Hij controleerde de bal goed en gaf direct voor op Wesley Mak. De topschutter maakte bij de eerste paal alweer zijn 15e van het seizoen. Ook de periode hierna bleef hetzelfde spelbeeld. WF1 probeerde nog steeds via verzorgd positiespel tot een aanval te komen. De ondergrond werkte hierin niet mee, toch bleef WF1 dit proberen. In de 34e minuut een redelijk identieke aanval zorgde voor de verdubbeling. Weer prikte Youri de bal diep, nu op Wesley. Deze legde de bal panklaar neer voor Chiel, die verwoestend uithaalde vanaf 17 meter en liet de Winkel-goalie kansloos. Voor rust nog 1 grote kans, maar ditmaal vond Wesley de keeper op zijn weg.

Juiste focus

De spelers gaven aan in de rust te balen van het matige spel in balbezit. Aangegeven werd om dat los te laten, dat zal in de tweede helft onder deze omstandigheden niet veel veranderen. Juiste organisatie en focus bleven de speerpunten. Ook in de tweede helft voerde de ploeg dit aardig uit en kon Winkel ook niet echt gevaarlijk worden. Mogelijkheden die zij creëerden, kwamen voort uit opportunisme. Aan de andere kant ontstond er steeds meer ruimte, waar Youri en Jim twee keer konden ontsnappen aan de verdedigers. Beide keren leverden geen goal op. Met Casper van Beek en Dave Beerepoot voor Wesley en Jim bleef WF1 gefocust op het einddoel en deed dit prima. Er kwamen ook steeds meer mogelijkheden, maar pas 7 minuten voor tijd werd dit uitgedrukt in de beslissing. Casper werd door Chiel gelanceerd en rondde beheerst af alleen voor de keeper, 0-3. De laatste 7 minuten werd door beiden teams vol gespeeld en de prima leidsman telde dan ook geen blessuretijd bij. 

Dit was de derde wedstrijd in maart, vooralsnog alle drie geresulteerd in een zege. In deze drukke maand zijn er nog drie te gaan, te beginnen komende zondag uit tegen SEW. Andere tegenstander, andere omgeving, dus dan mag WF1 weer proberen te laten zien welke stappen zijn hebben gemaakt dit seizoen.

v.v. Winkel – WF1 0 – 3

toeschouwers: 112

22. 0-1 Wesley Mak (Jim Broers)

34. 0-2 Chiel Steenman (Wesley Mak)

83. 0-3 Casper van Beek (Chiel Steenman)

Opstelling WF1: Paul Kok, Jasper Kraijer (74. Bart Overtoom), Mitchell Gieltjes, Nick Rood, Oscar van Beek, Chiel Steenman, Boyd Bartele ©, Youri Akkerman, Jim Broers (65. Dave Beerepoot), Tom Overtoom, Wesley Mak (61. Casper van Beek)

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend