WF1 pakt goede gevoel weer op tegen mak KGB   |   11 - apr - 2022

“Steentje bijgedragen”

WF1 heeft na drie mindere resultaten nu weer een klinkende overwinning behaald tegen een pover KGB. De teller stokte bij 5-0 in een wedstrijd waarin Chiel Steenman uitblonk met 2 goals en twee assists. Zijn nuchtere commentaar na de wedstrijd was even droog als hilarisch: “Ach ja, ik heb vandaag m’n steentje bijgedragen….”

Helpende hand

Er stond een gemotiveerde groep aan de start afgelopen zondag. De recente resultaten zaten de spelers niet lekker. Dit is toch ook weer vreemd te noemen, je moet voor elke wedstrijd dezelfde benodigde motivatie op kunnen brengen. En waar het afgelopen weken hier en daar wat tegen zat, bood tegenstander KGB vandaag de helpende hand. In de 3e minuut leverde de keeper de bal zomaar in bij Chiel Steenman, het was vervolgens voor hem niet heel moeilijk meer om te scoren, 1-0. In het kwartier daarna had WF1 het nog wat lastig om met name op het middenveld de controle te houden. Hierdoor kon KGB enigszins dreigend worden, maar werd veelal in de kiem gesmoord door de verdediging of de sterk keepende Mitchel Langereis. Gedurende de eerste helft nam WF1 steeds meer het heft in handen, wat resulteerde in aardig wat kansen. De grootste was voor Max Broers uit een afgemeten voorzet van Youri Akkerman. Max schampte de bal helaas teveel en ging naast. Bij de tweede grote kans voor hem was het wel raak. Na een combinatie met Chiel rondde Max gedecideerd af.

Getergd

Een comfortabele 2-0 voorsprong bij de rust, maar het was wel duidelijk dat we goed bij de les moesten blijven. In de tweede helft werd een opportunistischer KGB verwacht, het tegenovergestelde was echter waar. Het was juist WF1 dat getergd en geconcentreerd op zoek ging naar meer doelpunten. Die kwamen er vrij snel. Nu was het Casper van Beek die alleen voor de keeper werd gezet en ook beheerst de bal langs de keeper speelde. Twee minuten later was het weer raak, nu was Chiel zelf het eindstation van een goed lopende aanval en schoot met links in de korte hoek, 4-0. Er was nog een half uur te spelen, maar de wedstrijd was natuurlijk gelopen. Toch bleef WF1 geconcentreerd spelen. Op een korte periode van ongeveer vijf minuten na en in die periode kreeg KGB enkele goede kansen. Maar Mitchel wilde vandaag niet wijken en ranselde alles uit z’n doel. Het slotakkoord was uiteindelijk toch weer voor WF1. Het was niet gek dat Chiel de architect was van de mooiste aanval van de middag. Via een mooie combinatie werd Boyd Bartele alleen op de keeper afgestuurd. Hij legde echter af op de meegelopen Casper en die kon gemakkelijk scoren.

Een welkome opsteker natuurlijk na een mindere periode. En dat zal ook nodig zijn voor het restant van de competitie, er zijn er nog 9 tegen te gaan. Allereerst gaan we op bezoek in Spanbroek om VVS’46 te bestrijden op maandag 2e Paasdag.

WF1 – KGB 5 – 0