WF1 schrijft tegenwoordig zijn eigen Hitchcock-scenario’s   |   13 - mei - 2022

“Dominantie en geloof worden beloond”

WF1 heeft weer een prachtig hoofdstuk toegevoegd aan dit seizoen. In de wedstrijd tegen degradatiekandidaat v.v. Winkel werd in extremis een 3-2 overwinning behaald. Een geheel terechte overigens, want WF1 was de gehele wedstrijd dominant en bleef op zoek gaan naar doelpunten, ook bij een 0-1 achterstand. Het Zwager publiek kreeg echter wel weer een slotfase voor geschoteld, die Hitchcock zelf niet zou kunnen bedenken.

Maarschalk Gieltjes

WF1 startte deze avond met een voorsprong van 6 punten op nummer twee FC Medemblik. Met nog 5 wedstrijden te gaan komen er hierdoor toch extra spanningen bij kijken. Dus ongeacht de tegenstander moet je hiermee omgaan. Winkel vecht voor lijfsbehoud in de 3e klasse. Deze ploeg liet zien verdedigend goed te staan en WF1 had het hier in de 1e helft lastig mee. Toch was de thuisploeg vanaf het begin af aan de ploeg die het spel dicteerde. Met snelle balcirculatie werd getracht de Winkeler-defensie te doorbreken. Doordat Winkel “goed” stond bleek het lastig om goede kansen te creëren. En aan de andere kant bleef het oppassen voor gevaarlijke counters. Het was echter uit een standaardsituatie dat Winkel op 0-1 kwam. Via een ingooi en een scrimmage voor de goal werd de bal binnen gefrommeld. WF1 moest dus in de achtervolging en dat deed ook direct. Uit een aanval over rechts werd er een goede kans gecreëerd, helaas kon Wesley Mak net niet afronden. En vlak daarna juichte een deel van de WF-aanhang, maar het schot van Jim Broers beroerde de verkeerde kant van het doelnet. Ook een pegel van Maarschalk Mitchell Gieltjes ging maar rakelings naast. Verder had de wederom sterk spelende Youri Akkerman een strafschop verdiend, maar de leidsman besliste anders.

’t Krijt in extase

Paniek was er in de rust absoluut niet, daar WF1 de veel sterkere ploeg was. Direct na rust werd de stand dan ook weer in evenwicht gebracht. Bij de zoveelste corner was het nu wel raak. Chiel Steenman roste het leer snoeihard tegen de touwen vanuit een volley, 1-1. Direct hierna ook de ideale kans voor Wesley om op voorsprong te komen, maar de keeper kon zijn strafschop stoppen. Er was echter nog voldoende tijd om het overwicht om te zetten in doelpunten. WF1 bestormde het doel van Winkel, maar het te verwachten doelpunt bleef maar uit. En uit de spaarzame aanvallen was Winkel echt wel gevaarlijk. Een van richting veranderd schot ging maar net over, een schot ging via de paal naast en Mitchel Langereis had een geweldige redding met de vingertoppen in petto bij een volley bij de tweede paal. Met nog een klein kwartier op de klok ging WF1 toch meer risico nemen door aanvaller Max Broers in te brengen voor verdediger Nick Rood. Dit resulteerde in nog meer druk en het was vijf minuten voor tijd Jim Broers die ’t Krijt in extase bracht. Zijn vlammende schot van 27 meter belandde heerlijk in de kruising, 2-1. Met nog zo weinig tijd leek de overwinning wel binnen, maar het leek in de 94e minuut toch in mineur te eindigen. Een verkeerd geraakte voorzet vloog zomaar bij de 1e paal binnen. WF1 liet echter direct blijken in de resterende blessuretijd voldoende bij zinnen te zijn om alsnog de winst binnen te halen. Youri vloog op links weer eens langs zijn tegenstander en pompte de bal in de zestien. Chiel kreeg deze voor zijn linker en zijn kanonskogel viel in het zijnetje. Stond ’t Krijt al niet in vuur en vlam, dan was dit nu sowieso zo.

Voor de derde keer in korte tijd liet WF1 zien tot aan het laatste fluitsignaal door te gaan. Zowel tegen VVS (thuis), Forward (uit) als nu werd de 3-2 in de allerlaatste seconde gemaakt. Dus dan heeft dit niet meer met geluk te maken, maar vooral een ijzersterke mindset in de ploeg! Komende zondag starten we weer op nul tegen een volgende degradatiekandidaat, Hugo Boys. WF1 gaat er vanuit dat een ieder weer aanwezig is op ’t Krijt, want een ding is zeker: dit seizoen gebeurt er meer dan genoeg!

WF1 – v.v. Winkel    3 – 2