WF1 sluit memorabel seizoen in stijl af   |    7 - jun - 2022

“Kerremus”

WF1 heeft het kampioensjaar 2021 – 2022 in stijl afgesloten. FC Medemblik, heel lang de concurrent dit seizoen, werd thuis met 1-4 verslagen. Beide ploegen speelden om verschillende redenen in een andere opstelling dan normaal, dat nam niet weg dat WF1 een prima partij afleverde. Ook de kerremus in Zwaag kon hier niets aan veranderen. Chiel Steenman en Wesley Mak waren beiden twee keer succesvol.

Wake up call

Voor WF1 zou je kunnen zeggen dat er niets meer op het spel stond, toch stelde de ploeg zich een paar doelstellingen. Puntentotaal op het hoge aantal van 60 zetten, de meeste goals voor en ook de minste tegen. De eerste twee werden behaald, de derde moesten we op 1 doelpunt na aan Grasshoppers laten. Voor FC Medemblik was de tweede plek nog haalbaar, wat een thuisvoordeel in de nacompetitie zou betekenen. Die kans was echter dusdanig klein, dat men toch wat spelers aan de kant liet i.v.m. blessures en / of dreiging voor schorsingen. Voor WF1 gold ook een aantal afwezigen vanwege allerlei zaken. Dit zorgde ervoor dat Bert van Diepen en Dave Beerepoot na hun afscheid vorige week voor eigen publiek nu ook in de basis startten. Onder zeer natte omstandigheden begon de kampioen slordig en te ongeïnspireerd aan de partij. FC Medemblik zakte in en daardoor was het eerste kwartier zeer mat. De plotselinge 1-0 achterstand werkte als een wake up call voor WF1, want vanaf dat moment bleek de Zwaagse machine heer en meester. Vrij snel werd de achterstand gerepareerd en voor rust zelfs een comfortabele 1-3 voorsprong. De gelijkmaker kwam tot stand uit een strafschop nadat Nick Rood onderuit geschoffeld werd. Chiel Steenman rondde beheerst af. Vlak hierna een voorsprong, goalgetter Wesley Mak was het meest alert bij een scrimmage. En een paar minuten voor rust was Chiel weer de scherprechter. Wesley ontfutselde de keeper de bal in de zestien, Chiel kon de bal in het lege doel leggen.

Vrij comfortabel

De sfeer was vanzelfsprekend ontspannen tijdens de rust. Van de tegenstander was weinig te duchten en zelf werd er vrij behoorlijk gespeeld op het Medemblikker weiland. In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. WF1 was vrij comfortabel aan de bal en behield de controle. Toch moest sluitpost Mitchel Langereis enkele keren zijn vorm van de laatste weken etaleren. Tot drie keer toe zorgde balverlies en counters ervoor dat er een 1-op-1 situatie ontstond, tot drie keer toe kwam Mitchel als winnaar uit de strijd. Aan de andere kant verzuimde WF1 om het krachtsverschil uit te drukken in doelpunten. Kans op kans werd er gecreëerd, soms ook uit zeer mooie aanvallen. Er werd nog een keer gescoord. Wederom was de tandem Chiel-Wesley hiervoor verantwoordelijk. Chiel stak Wesley weg alleen voor de keeper, laatstgenoemde pegelde hard en half hoog binnen, 1-4. Ook hierna nog legio kansen, maar het net werd niet meer gebold.

Een prima afsluiter van een meer dan prima seizoen. 26 wedstrijden, 60 punten, 74 voor en 22 tegen. Cijfers waar je mee thuis kan komen en dus wel kan zeggen dat je de terechte kampioen bent. We zullen nog een aantal weken door trainen, alvorens dan met vakantie te gaan. Vanaf zaterdag 6 augustus start de voorbereiding op het nieuwe seizoen, wanneer we ons kunnen gaan meten in de tweede klasse.

FC Medemblik – WF1      1 – 4