WF1 struikelt wederom over Grasshoppers   |   30 - mrt - 2022

“Next phase”

WF1 heeft de maand Maart helaas afgesloten met een verliespartij. Wederom was Grasshoppers uit Hoogwoud daar verantwoordelijk voor, 1-3. Wellicht was de combinatie donderdag – zaterdag spelen net iets teveel gevraagd. Desalniettemin werden er 13 punten uit 6 duels gehaald, waarin we ook de gehele top 4 hebben gehad. Op naar de volgende fase in de competitie.

Combinerend

Ondanks de vele wedstrijden konden we voor het eerst sinds tijden rekenen op ieder beschikbaarheid. Volledige bezetting dus om Grasshoppers te gaan bestrijden. Vanaf het begin van de wedstrijd tekende zich het beeld af, dat vooraf verwacht kon worden. Grasshoppers dat inzakt en de boel compact houdt en WF1 dat combinerend de gaatjes probeerde te vinden. Het baltempo lag in de beginfase niet hoog genoeg, waardoor de bezoekers redelijk gemakkelijk stand hielden. En een slippertje achterin zorgde er in de 17e minuut ineens voor dat 0-1 werd. Dit bemoeilijkte natuurlijk de situatie voor WF1, maar bleef op dezelfde manier op zoek naar doelpunten. Er kwamen hier en daar wat mogelijkheden, vooral wanneer we van de zijkanten kwamen. Tot grote kansen leidde dit nog niet en zodoende gingen we met 0-1 rusten.

Druk opvoeren

In de rust bleken zowel Youri Akkerman als Tom Overtoom niet verder te kunnen, Max Broers en Casper van Beek moesten voor nieuw elan zorgen. En dat was er na rust ook meteen. WF1 ging weer verder met de druk opvoeren. Gezegd moet wel dat er nog wel wat slordigheden in zaten, maar toch werden er twee goede kansen gecreëerd. Eerst werd Wesley Mak vrij gespeeld rechts van het doel, maar bij zijn schot raakte hij de bal niet vol. Vlak daarna een corner die bijna door Jim Broers kon worden binnen gekopt. Gevaar bleef er ook in de counters van Grasshoppers. Na ruim een uur werd het ook zomaar 0-2 uit zo’n counter. WF1 bleef het proberen en bracht Dave Beerepoot in plaats van Nick Rood. Vrijwel direct na zijn invalbeurt bracht Dave Wesley in scoringspositie. Zijn achterwaartse kopbal werd echter goed gepakt door de keeper. Ruim een kwartier voor tijd viel helaas wel de beslissing. Een dwarrelschot plofte zomaar tegen het net. Het was WF1 te prijzen dat het op jacht bleef gaan naar goals. Twee minuten voor tijd kwam die ook, het was Casper van Beek die een eigen actie goed afrondde. Maar kwam helaas te laat en de tweede verliespartij dit seizoen was een feit.

Zoals gezegd een drukke maand gehad met als resultaat nog steeds aan kop met vier punten meer dan FC Medemblik. Komende zondag reizen we af naar Waarland om tegen Con Zelo te gaan spelen.

WF1 – Grasshoppers 1 – 3

Toeschouwers: 364

17. 0-1

62. 0-2

73. 0-3

89. 1-3 Casper van Beek (Max Broers)

Opstelling WF1: Mitchell Langereis, Jasper Kraijer, Nick Rood (64. Dave Beerepoot), Mitchell Gieltjes, Oscar van Beek, Boyd Bartele ©, Chiel Steenman, Youri Akkerman (46. Max Broers), Jim Broers (77. Bert van Diepen), Tom Overtoom (46. Casper van Beek), Wesley Mak

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend