WF1 trekt 4e driepunter over de streep   |   19 - okt - 2021

“De weg naar volwassenheid”

WF1 heeft ook zijn vierde wedstrijd in dit voetbalseizoen winnend afgesloten. Tegen Hauwert’65 werd een 2-1 overwinning behaald. De uitslag doet een spannende wedstrijd vermoeden, het tegendeel was waar. WF1 was zeventig minuten lang heer en meester en leek met een 2-0 stand de wedstrijd uit te spelen. Doordat het hart van de ploeg binnen 5 minuten weg viel, werd het toch nog even spannend. Maar WF1 liet nu ook zien over winnaarsmentaliteit te beschikken en trok de winst over de streep.

Veel balbezit

De familie van Beek geniet van een vakantie en derhalve waren Casper en Oscar niet aanwezig. Verder een fitte selectie en konden met dezelfde elf beginnen als tegen VVW. De tegenstander van vandaag was een bekende, Hauwert’65. Spelers en staf kennen elkaar goed, maar wanneer het fluitje gaat, wordt daar even niet aan gedacht. Er ontspon zich direct een wedstrijd zoals te verwachten was. WF1 dat de tegenstander onder druk zet op eigen helft en daardoor ook veel balbezit had de eerste helft. Het was wel goed oppassen voor de lange bal achter de verdediging, maar Jasper, Mitchel, Nick en Dave hadden dit goed in de gaten. Slechts 1 schot van Hauwert’65 in de eerste helft. WF1 creëerde daarnaast wel goede mogelijkheden en kreeg van de tegenstander twee grote kansen. Max Broers zat tussen een terugspeelbal, maar ging helaas net te ver naar de buitenkant. Vlak voor rust ontfutselde Youri Akkerman de bal van de laatste man en kon alleen op de keeper af. Hij wachtte echter even te lang, waardoor de kans voorbij ging. Ondanks een groot overwicht en tien schoten op doel werd de rust met 0-0 bereikt.

Goed baltempo

In de rust werd er duidelijk gebaald van het feit dat er nog geen voorsprong was. De spelers voelden het overwicht en het missen van de twee grote kansen. Daarnaast nog een tegenvaller, want Max moest met een onwillige hamstring achter blijven in de kleedkamer. Aan de andere kant, een gretige Tom Overtoom stond direct klaar om vervolgens ook een sterke tweede helft te spelen. Het is de ploeg te prijzen dat men in de tweede helft op precies dezelfde voet verder ging. Hoog druk op de helft van de tegenstander en in balbezit geduldig in een goed baltempo op zoek naar dat gaatje. En dan hebben we ook altijd spelers die op elk moment beslissend kunnen zijn. Dit keer was het Jim Broers. In de 54e minuut werd hij door het centrum gevonden door kapitein Boyd Bartele. Met enig fortuin kreeg hij de bal mee, vanaf de rand van het strafschopgebied haalde hij sober uit in de verre hoek, 1-0. De ban gebroken en dat bleek ook 4 minuten later. Wederom was het Jim, dit keer ging hij achter een vrije trap schuin van het doel staan. Waar een ieder wellicht een voorzet verwachtte, krulde hij de bal om de muur in de hoek, 2-0. Met nog een klein half uur te gaan leek dit wel de beslissing, ook omdat WF1 achterin vrijwel niets weggaf. Toch kreeg de partij nog een onverwachte wending. Eerst moest Chiel Steenman zich geblesseerd laten vervangen en kort daarna moest Boyd van het veld door twee keer geel, gegeven door de zeer strenge leidsman. Op dat moment waren er nog 12 minuten te spelen en kreeg Hauwert’65 toch nog wat geloof. Zeker toen een zeer gemakkelijk gegeven penalty werd benut. In de laatste minuten moest WF1 dus ook een andere kwaliteit tentoon spreiden, namelijk winnaarsmentaliteit. En dat werd getoond, koste wat kost werd er naar het laatste fluitsignaal gewerkt. Tussendoor was WF1 nog twee keer heel gevaarlijk. Eerst zag Tom een goede actie net niet beloond en moffelde Wesley het leer nog op de lat. Na het laatste fluitsignaal werd er direct gerealiseerd hoe belangrijk deze overwinning was.

Want na ruime zeges de afgelopen weken, moest WF1 uiteindelijk uit een ander vaatje tappen. En dat dit dan ook gebeurde, is een belangrijke stap op weg naar volwassenheid! De eerste 70 minuten heer en meester, maar door onverwachte wendingen werd het alsnog een andere wedstrijd. Deze zege zorgt ervoor dat de naam van WF1 bovenaan de ranglijst prijkt. Volgende week gaan we op bezoek bij KGB in Bovenkarspel

WF1 – Hauwert’65           2 – 1