​ WF1 trekt lelijke wedstrijd volwassen over de streep   |   25 - apr - 2022

“to the Max”

WF1 heeft een belangrijke overwinning geboekt op een stug DWOW. Niet alleen de drie punten waren belangrijk, maar zeker de manier waarop. Na een sterk eerste kwartier van WF1 ging het voetballend wat lastiger, in de tweede helft werd er karakter getoond en vrijwel niets meer weg gegeven. En dan heeft WF1 altijd spelers die het verschil kunnen maken. Vandaag waren dit doelpuntenmaker van beide goals Max Broers en Youri Akkerman, die zijn ploeg op sleeptouw nam vandaag.

Verwoestend

Tijdens de bespreking in de bestuurskamer moesten er weer stoelen bij gezet worden, want iedereen was fit. Ook Tom Overtoom had aangegeven weer speelklaar te zijn. Helaas moest Oscar van Beek in de warming up toch afhaken, maar werd met verve vervangen door good old Dave Beerepoot. Tegenstander DWOW staat bekend als een lastig te nemen horde, gezien ook de 0-0 in de uitwedstrijd. WF1 startte echter furieus en zeker Youri Akkerman liet zien er veel zin in te hebben. Niet alleen met goede acties, maar ook verbaal duidelijk aanwezig om zijn ploeggenoten te helpen. Het was dan ook niet gek dat de eerste kansen en ook de openingsgoal vanaf links kwamen. Youri zette twee tegenstanders te kijk en gaf voor. De bal kwam uiteindelijk bij Max Broers terecht en haalde verwoestend uit, de keeper kon zijn hand er niet goed genoeg tegenaan houden. Een snelle voorsprong, dat is wat je wil tegen zo’n tegenstander. Maar de sterke start werd niet een heel goed vervolg aan gegeven. Het werd slordiger en verkeerde keuzes gemaakt. Toch ontstonden er nog een aantal goede kansen. Yuri was twee keer het meest dichtbij, maar zijn schoten troffen geen doel. DWOW werd ook steeds dreigender en kwam na een half uur ook langszij. Vanuit een vrije trap werd er even niet opgelet en kon bij de eerste paal worden ingetikt, 1-1. WF1 kon dit voor rust niet meer repareren.

Noodzakelijk

In de rust werd wel aangegeven dat de gemaakte afspraken niet altijd werden nagekomen en werd dus op gehamerd. Kleine dingen goed doen lijkt heel makkelijk, maar is ook zeer noodzakelijk. Als dit wordt uitgevoerd, dan gaat ook kwaliteit naar boven komen. En vandaag liet Max zien dat hij dit vandaag was. Een vrije trap van aanvoerder Boyd Bartele werd door Max bij de eerste paal steenhard binnen gekopt, 2-1. In het verdere verloop van de wedstrijd liet WF1 zien om, ondanks voetballend minder spel, wel degelijk gedisciplineerd te kunnen spelen. In de tweede helft heeft DWOW wel geteld 2 keer op doel kunnen schieten, waarvan 1 uit een vrije trap. WF1 daarentegen kregen wel nog enkele grote kansen om de wedstrijd te beslissen. Net als het veldspel was de afronding ook niet geweldig vandaag en dus werd deze partij over de streep getrokken met een 2-1 zege.

Een belangrijk gegeven dat we dit soort wedstrijden nu over de streep trekken. Als het voetballend niet helemaal lukt, dan moet je zorgen dat je je organisatie goed hebt. Dit deed WF1 met name de tweede helft prima en zodoende, mede ook door de resultaten op andere velden, een prima zondag. Hier kan weer een streep onder en gaan we ons voorbereiden op de volgende klus. Zondag 1 mei gaan we op bezoek bij Always Forward.

WF1 – DWOW    2 – 1