WF1 trekt zege wilskrachtig over de streep, 0-2   |    3 - apr - 2023

“Toonbeeld”

 

WF1 heeft na twee gelijke spelen weer een overwinning kunnen boeken. In en tegen Bloemendaal werd een 0-2 zege behaald. Het strijdplan was iets anders dan normaal, maar werd zeer volwassen uitgevoerd. Uit dat oogpunt kunnen we tevreden zijn en sluiten we een drieluik positiever af dan voor de winterstop.

 

Altijd prijs

Met het drieluik bedoelen we Saenden, FC Medemblik en dus Bloemendaal. Voor de winterstop werden deze allen verloren en dus nul punten. In dat opzicht heeft WF1 het nu beter gedaan met 5 punten uit deze drie wedstrijden. Tegen Bloemendaal, tot gister koploper in de 3e periode, werd het strijdplan iets aangepast. WF1 liet Bloemendaal grote delen van de partij het spel maken om vanuit een degelijke organisatie gevaarlijk te worden. Reden hiervoor was een aantal afwezigen. Jasper Kraijer verhuisde naar centraal achterin, Casper van Beek weer op rechtsback en Max Broers verhuisde van rechts naar links. Er voltrok zich al snel een ideaal scenario voor WF1, want de eerste de beste kans was raak. En wie anders dan Pieter Koopman was de scherprechter. Een zorgvuldig opgebouwde aanval van achteruit kwam uiteindelijk bij Wesley Mak terecht, die met zijn hoofd Pieter kon weg steken. Alleen voor de keeper is vrijwel altijd prijs, 0-1. In de korte periode hierna bleef WF1 goed spelen en controle houden. Vanaf het moment dat Bloemendaal nog wat verder naar voren ging spelen, werd WF1 achteruit gedrukt. In balbezit werd het ook slordiger, waardoor er veel verdedigd moest worden. Maar het centrale blok Mitchell Gieltjes, Jasper en ook Jim Broers ervoor had alles goed onder controle en zodoende werd er de eerste helft weinig weg gegeven. WF1 zelf creëerde ook niet heel veel, wat ook wel met de lastige tegenwind te maken had. Alleen Pieter kon nog een keer vanaf 16 meter vrij aanleggen, maar zijn gekrulde schot was niet ver genoeg in de hoek.

 

Kunst- en vliegwerk

In de tweede helft, met de wind in de rug, was het aandeel in balbezit van WF1 groter. Nog steeds zaten er slordigheden in het spel, maar kon wel wat vaker voor het doel van Bloemendaal komen. Vanaf links glipte Pieter langs twee verdedigers en gaf laag voor het doel. Tom Overtoom was net niet op tijd om binnen te tikken. Doordat Bloemendaal meer risico’s ging nemen, ontstonden er toch wel wat hachelijke momenten voor het doel van WF1. Af en toe was er wat kunst- en vliegwerk voor nodig, maar Luke van Amstel bleef de situatie altijd meester. Een keer had hij een geweldige ingreep van Mitchell nodig, zijn sliding was een toonbeeld van onverzettelijkheid en voorkwam een zekere treffer. Aan de andere kant was Max Broers kansrijk. Hij kapte zijn tegenstander goed uit en haalde met links uit, zijn schot ging een metertje naast. Vlak hierna ging een lob van Wesley net over het doel en zo bleef de beslissing uit. 5 minuten voor tijd kroop WF1 door het oog van de naald. Een levensgrote kans voor de thuisploeg werd van dichtbij over en naar het nabij gelegen hockeyveld geschoten. Op dat moment groeide toch wel het gevoel dat Bloemendaal niet zou scoren vandaag. WF1 besliste een minuut voor tijd de partij. Luke onderschepte een aanval en vond met een magnifieke dropkick Pieter in de diepte. Puur op slimmigheid en wilskracht kon hij alleen op de keeper af, omspeelde deze en legde de 0-2 in het lege doel. Blijdschap en opluchting in het Zwaagse kamp, drie punten waren wel binnen.

 

Als ploeg probeer je altijd te verbeteren en we kunnen zeggen dat de korte termijn doelstelling t.o.v. voor de winterstop meer dan bereikt is. Nu 5 ipv 0 punten de afgelopen drie wedstrijden. WF1 gaat met nog 6 wedstrijden te gaan de absolute slotfase als de nummer twee op de ranglijst. Volgende week tijdens Pasen een vrij weekend om daarna op zondag 16 april thuis te spelen tegen FC Den Helder.

 

Bloemendaal – WF1                  0 – 2

Toeschouwers: 199

 

2. 0-1       Pieter Koopman (Wesley Mak)

89. 0-2     Pieter Koopman (Luke van Amstel)

 

Opstelling WF1: Luke van Amstel, Casper van Beek, Mitchell Gieltjes, Jasper Kraijer, Oscar van Beek, Chiel Steenman ©, Jim Broers (82. Remco van Beek), Max Broers (79. Vince de Jager), Wesley Mak, Tom Overtoom (59. Nick Rood), Pieter Koopman

 

 

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend