WF1 vergeet FC Medemblik pijn te doen   |    9 - okt - 2023

WF1 is tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. Streekgenoot FC Medemblik was hier verantwoordelijk voor. In een wedstrijd waarin beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd waren. Uiteindelijk bleek dat de eerste die zou scoren, de wedstrijd weleens zou kunnen winnen en zo geschiedde….

Qui-vive

Nadat vorige week Chiel Steenman weer aansloot, was het nu Boyd Bartele die terugkeerde van weg geweest. Verder waren Max Broers en Oscar van Beek niet (geheel) speelklaar. Daarnaast was Wesley Mak weer gerechtigd om te spelen na zijn schorsing. Op voorhand was deze wedstrijd de nummer 1 tegen de nummer laatst. Echter na twee speelronden zegt dit natuurlijk nog weinig tot niets en zeker ook omdat beiden ploegen elkaar de laatste twee seizoenen meerdere malen tegen gekomen zijn. De wedstrijd ging dan ook zeker gelijkwaardig op. In balbezit waren de gasten wat meer comfortabel, WF1 werd met name gevaarlijk vanuit wat meer direct spel. Kansen waren er dan ook over en weer. Wederom was sluitpost Luke van Amstel constant op zijn qui-vive en hield zijn doel schoon. Aan de andere kant enkele mogelijkheden en kansen . Een aantal schietpogingen troffen geen doel. Daarnaast was spits Pieter Koopman wat ongelukkig in kansrijke situaties en kon niet afdrukken. In de eerste helft zou het net dus niet bollen.

Meer de overhand

In de tweede helft kreeg WF1 iets meer de overhand en ontstonden er steeds meer mogelijkheden. Neemt niet weg dat de gasten uit Medemblik niet ongevaarlijk waren. Sterker nog, de beste kans tot dan toe was voor hen. Bij de tweede paal kon er vrij worden ingekopt, maar Luke hield de bal op miraculeuze wijze uit het doel. Vlak hierna, naar later, bleek toch wel een beslissende fase. Eerst was er de kans voor WF1 om op voorsprong te komen. Pieter kon geheel alleen op de keeper af, zijn harde schot ging helaas net langs de verkeerde kant van de paal. Kort hierna kwam juist FC Medemblik op voorsprong uit een counter. Nu moest WF1 in de achtervolging, maar het werd juist wat rommelig en gehaast. In de 77e minuut werd de achterstand nog groter, een afstandsschot verdween in de verre hoek. Met aanvaller Max Broers voor verdediger Yannick Brinkman werd er alles of niets gespeeld. Dit had snel resultaat, uit een vrije trap van Boyd kon Pieter bij de tweede paal binnen koppen. Op dat moment waren er nog 3 minuten plus blessuretijd te spelen. WF1 kwam, tussen de counterkansen van Medemblik door, twee keer dichtbij een punt. Eerst leek Pieter uit te halen, maar werd net uit balans gebracht. De roep om een pingel werd niet gehonoreerd. En in de slotseconde leek Wesley binnen te koppen, maar helaas via zijn rug naast. Dit was het laatste wapenfeit, zo als ook de eerste nederlaag.

We kunnen ook wel zeggen dat dit onnodig was. Volgende week de uitbeurt naar nieuwkomer Flevo uit Middenmeer. 

WF1 – FC Medemblik 2 – 1

Toeschouwers: 409

64. 0-1

77. 0-2

88. 1-2 Pieter Koopman (Boyd Bartele)

WF1: Luke van Amstel, Casper van Beek, Mitchell Gieltjes ©, Yannick Brinkman (80. Max Broers), Jasper Kraijer, Dylan Zuiker, Lars Bakker, Tom Overtoom, Wesley Mak, Remco van Beek (65. Boyd Bartele), Pieter Koopman

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend