WF1 walst na rust over concurrent SEW heen, 6-1   |   22 - nov - 2021

“Brede kwalitatieve selectie”

 

WF1 beleefde op 21 november een prima zondag. Zelf won het in een rechtstreeks duel van mede nummer 2 SEW. Daarnaast verloren alle topploegen punten. Zodoende werden er voor de ranglijst goede zaken gedaan. Als laatste werd eens te meer duidelijk dat een brede kwalitatieve groep vandaag de sleutel tot de overwinning was.

Omschakeling

Gezien de ranglijst en ook de sterke reeks van SEW verdiende deze topper veel publiek. Helaas mag dat niet zo zijn en was de ambiance een beetje troosteloos. Dat was de eerste helft ook wel enigszins. Beide ploegen hadden moeite om met name in balbezit een goede aanval op te zetten. Terwijl beide ploegen daar wel om geroemd worden. De meest gevaarlijke momenten ontstonden dan ook uit de omschakeling. Eerst kon SEW niet profiteren van een slippertje achterin bij WF1. In de 30e minuut deed de thuisploeg dat wel. Op eigen helft werd de bal veroverd, vervolgens stoomde Nick Rood op. Hij schatte de loopactie van Wesley goed in en bediende hem met een pass op de juiste snelheid. #17 omspeelde de keeper en schoof binnen, 1-0. WF1 leek deze stand tot de rust vast te houden. Echter stond een pingel dat in de weg en stond een toch wel terechte 1-1 ruststand op het bord.

Tweede paal

Om te proberen het spel te veranderen werden er in de rust twee wissels toegepast. Jim Broers en Tom Overtoom kwamen binnen de lijnen en dat wierp vrij snel vruchten af. Tom had een prima voorzet in petto richting tweede paal. Jim volleerde gedecideerd af, 2-1. Vanaf dat moment was WF1 de ploeg die de toppositie waar maakte. Geconcentreerd bij balverlies en steeds beter spelend in balbezit. Na een uur toch wel de beslissing. Jim kon alleen door een overtreding binnen de zestien worden gestopt. Wesley, in blakende vorm, benutte de strafschop voor de 3-1. SEW maakte weinig meer klaar, terwijl WF1 frivool door ging. 4-1 was een kopie van de tweede goal. Tom slingerde de bal perfect bij de tweede paal, weer nam Jim de bal in een keer uit de lucht. In de slotfase maakten Chiel en Wesley de overwinning nog zoeter.

Heerlijk om te kunnen beschikken over een selectie waarmee je meerdere kanten op kan en in een wedstrijd meerdere opties hebt. Dat geeft natuurlijk veel  vertrouwen voor de rest van het seizoen. Volgende week gaan we op bezoek bij DWOW in Wieringerwerf. Verder zullen we komende dinsdag oefenen tegen Hollandia.

WF1 – SEW 6  - 1

Toeschouwers: WF2 en WF dames 1

30. 1-0 Wesley Mak (Nick Rood)

43. 1-1

52. 2-1 Jim Broers (Tom Overtoom)

61. 3-1 Wesley Mak (pingel)

79. 4-1 Jim Broers (Tom Overtoom)

85. 5-1 Chiel Steenman (Jim Broers)

90. 6-1 Wesley Mak (Boyd Bartele)

Opstelling: Mitchel Langereis, Jasper Kraijer, Mitchel Gieltjes (87. Bert van Diepen), Nick Rood, Oscar van Beek, Dave Beerepoot (46. Jim Broers), Boyd Bartele ©, Youri Akkerman, Chiel Steenman, Casper van Beek (46. Tom Overtoom), Wesley Mak

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend