WF1 weet goede 1e helft niet door te zetten tegen werklustig VVS   |   19 - apr - 2022

WF1 heeft de ruime overwinning van vorige week geen passend vervolg kunnen geven. Tegen VVS’46 werd een goede eerste helft niet beloond en kreeg juist vlak voor rust de deksel op de neus. In het tweede bedrijf was WF1 niet bij machte om echt gevaarlijk meer te worden en dus werd de ranglijst in 3A wederom door elkaar geschud.

Juiste voorzet

Op een zonovergoten sportpark in Spanbroek startte WF1 op de dominante manier zoals we eigenlijk al het hele seizoen gewend zijn. Ook op de hobbelige ondergrond liet WF1 zien wat de intentie was. Tegenstander VVS’46 liet zich inzakken en gokte op de counter. WF1 kon goed druk ontwikkelen en de eerste mogelijkheden diende zich aan. Vooral Youri Akkerman kwam op links enkele keren goed door, maar kon helaas niet de juiste voorzet afleveren. Aan de andere kant werd het een keer gevaarlijk, na een foute terugspeelbal kon VVS alleen op Mitchel af. Gelukkig voor WF1 verdween deze levensgrote kans over het doel. De grootste twee kansen voor WF1 volgden zich direct achter elkaar op. Chiel Steenman leverde een geweldige vrije trap af, maar belandde op de lat. In de rebound leek Max Broers raak te volleren, maar raakte net de rug van een VVS-verdediger. Vlak voor rust kwam de thuisploeg toch nog op voorsprong. Na een scrimmage werd er afgerond.

Gevaar uit corners

In de rust was er geen reden tot paniek, er werd derhalve prima gespeeld bij vlagen. Alleen aan de eindpass schortte het nog. Echter bij de start van de tweede helft bleek dat niet meer het enige probleem te zijn. Er kwamen steeds meer slordigheden en onnauwkeurigheden in het spel van WF1. VVS’46 ging daarbij steeds meer geloven in een goed resultaat en was enkele keren gevaarlijk dichtbij de 2-0. WF1 kon daar niet heel veel tegenover stellen. Het meeste gevaar kwam nog van enkele corners waarbij de bal net niet goed viel voor de wit gele brigade. In de eindfase werd Mitchel Gieltjes nog naar het front gestuurd. Vlak voor tijd was er nog een penaltymoment met Max, waarbij de helft van het scheidsrechterskorps hem wel of niet geeft. Deze leidsman hoorde bij de laatste categorie. Een nederlaag dus voor de koploper en ziet zijn voorsprong weer slinken tot 1 punt.

De rug zal weer gerecht moeten worden. WF1 heeft deze competitie al laten zien dat men hiertoe in staat is. Volgende week zondag komt DWOW op bezoek. In de uitwedstrijd werd er teleurstellend 0-0 gespeeld, dus WF1 zal gebrand zijn om dit uit te wissen.

VVS’46 – WF1     1 – 0