WF1 wint van SVA1 met 3-2   |   20 - mei - 2024

Kermis in Zwaag en dan een belangrijke wedstrijd tegen SVA, strijdend voor een plek in de nacompetitie met Flevo op de loer. Hoe zou dat gaan verlopen? Westfriezen startte sterk en kreeg een paar leuke kansen, maar SVA wist dit te verijdelen.
Het spel bleef op en neer gaan, zonder dat er gevaar dreigde voor beide teams. Doch vlak voor  rust scoorde Lars Bakker de 1-0.

In de 56e minuut scoort SVA 1-1 na een goed lopende aanval. Westfriezen drong aan en zag dit in de 64e minuut beloond door een score van Boyd Bartele: 2-1. Het begon wat te regenen en gerommel in de lucht. Gelijk hierop werd de wedstrijd begrijpelijk tijdelijk gestaakt vanwege het onweer.
Na een ruime tien minuten werd de wedstrijd hervat en het was Tom Overtoom die in de 74e minuut de 3-1 binnen schoot. De wedstrijd leek te zijn gespeeld, want SVA drong niet echt meer aan. Uit het niks werd het toch weer spannend. In de 88e minuut komt SVA via een van richting veranderd schot op 3-2. Keeper Knol, die van Amstel verving na een blessure, stond prima te keepen, maar hier kon Knol er net niet bij. Zo werd het toch nog even spannend.
Na een enerverende wedstrijd met alles erop en eraan, was het Westfriezen dat aan het langste eind trok en nacompetitie heeft veilig gesteld. Eindstand 3-2.