WF1 zet JVC in eigen huis resoluut aan de kant, 5-0   |    3 - okt - 2022

“Linkspotige”

 

WF1 heeft ook in de tweede wedstrijd van de competitie een overwinning behaald. JVC, al enige jaren tweedeklasser, werd op een pak slaag getrakteerd op ’t Krijt. Na 67 minuten gaf het scorebord 5-0 aan en daar bleef het bij. Onze enige linkspotige en vandaag uitblinker, Tom Overtoom, trok met de eerste twee goals de wedstrijd richting Zwaagse kant. Verder was het spel bij balverlies bij WF1 opvallend en legde toch wel de basis voor deze klinkende overwinning.

 

Verraderlijk schot

Bij WF1 vrijwel dezelfde namen op papier dan vorige week tegen s.v. Enkhuizen, behalve dat nieuwkomer Luke van Amstel tussen de palen stond na een wedstrijd schorsing. Hij onderscheidde zich ook in het eerste deel van de wedstrijd. Beide ploegen kregen in het eerste kwartier enkele goede kansen. Luke had tot twee keer toe een goede redding in huis en voorkwam zo een achterstand. Maar toen was het al WF1 dat duidelijk had laten zien aan de bal sterker was dan deze tegenstander. De eerste grote kans kwam op naam van Casper van Beek en Boyd Bartele. ‘Cappie’ trof met een verraderlijk schot de paal, Boyd schrok voor open doel dusdanig veel dat hij de rebound net naast tikte. Na ruim een kwartier kon WF1 het overwicht uitdrukken in een doelpunt. De JVC-keeper bokste vanuit een corner de bal richting rand zestienmeter en het leer vond de schietgrage linker van Tom Overtoom. Zijn volley verdween hard in de touwen, 1-0. Vanaf dat moment was het een en al WF1 dat de klok sloeg. Ook achterin had het centrale verdedigingsduo Jasper Kraijer/Max Bregman de boel na een lastige openingsfase prima op orde. WF1 drong dan ook aan om de score te vergroten. Dit gebeurde uiteindelijk uit een meesterlijke vrije trap. Weer was het Tom die de scherpschutter was. Met veel liefde en gevoel krulde hij de bal over de muur in de winkelhaak, 2-0. In het resterende deel probeerde JVC nog wat te forceren, echter op een paar corners na werd er niets weg gegeven.

 

Tegendraads

In de tweede helft veranderde het spelbeeld voor het veel opgekomen publiek niet. Sterker nog, WF1 zette nog een tandje bij en voorkwam zo een eventuele stormloop van de tegenstander. Met name de omschakeling van balbezit naar balverlies was vandaag zeer goed te noemen. Tussen minuut 59 en 67 liet WF1 zien waartoe het in staat is. Eerst was Youri Akkerman het eindstation van een goed lopende aanval vanaf rechts. Spits Pieter Koopman pikte vlak hierna ook zijn doelpunt mee. Vanuit een corner kopte Jim Broers op de lat, Pieter stond op de juiste plek om de rebound binnen te lopen, 4-0. De vijfde goal was redelijk identiek aan de 3e, nu was het Chiel Steenman die na een vloeiende aanval op rechts de strakke voorzet van Pieter tegendraads binnen te schieten. Er waren nog ruim twintig minuten te spelen en de ploeg uit Julianadorp leek rijp voor de sloop. WF1 kan het puur zichzelf verwijten dat de score niet verder werd opgevoerd. Aan de andere kant ook weer niet heel vreemd, de partij was gespeeld en had ook voor de Zwager ploeg veel energie gekost. En was de middag al niet heel positief, Oscar Van Beek maakte na wekenlang blessureleed zijn rentree. We kunnen dan ook wel concluderen dat we niet veel hadden te klagen op deze mooie nazomermiddag.

 

Twee gespeeld, zes punten, acht goals voor en 1 tegen. Prima cijfers, echter snappen we dondersgoed dat we elke wedstrijd weer een bepaald niveau op verschillende vlakken moeten aantikken om een rol van betekenis te kunnen spelen. Volgende week gaan we op bezoek bij Kleine Sluis, een ploeg die een mindere start kent.

 

WF1 – JVC                 5 – 0

Toeschouwers: 377

 

18. 1-0     Tom Overtoom (Boyd Bartele)

32. 2-0     Tom Overtoom (free kick)

59. 3-0     Youri Akkerman (Pieter Koopman)

66. 4-0     Pieter Koopman (Jim Broers)

67. 5-0     Chiel Steenman (Pieter Koopman)

 

Opstelling WF1: Luke van Amstel, Casper van Beek, Jasper Kraijer, Max Bregman, Tom Overtoom, Chiel Steenman (69. Kevin Weevers), Boyd Bartele © (84. Stefan Mak), Youri Akkerman (69. Oscar van Beek), Wesley Mak, Jim Broers, Pieter Koopman

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend