WF2 begint 2020 met tienklapper!   |   28 - jan - 2020

“Primeur voor Westfriezen 2”

Voorbeschouwing

Iedereen heeft de feestdagen weer overleefd en de wintersport heeft de selectie goed gedaan. De nodige rust en het trainingskamp in Eindhoven heeft de ziekenboeg leeg laten lopen. Met een bijna volledig fitte selectie beginnen we dan ook aan 2020. WF2 heeft in de eerste seizoenshelft vriend en vijand verrast met een knappe 3e plaats. Na een paar weken vrijaf staat er gelijk een pittige thuiswedstrijd op het programma, tegen subtopper Zaanlandia. Voor ons een tamelijk onbekende tegenstander. De laatste ontmoeting was een bekerwedstrijd anderhalf jaar geleden die in een gelijkspel eindigde. Kan WF2 2020 beginnen met een driepunter?

Zwaag, 26 januari 2020

Westfriezen 2 – Zaanlandia 2

Zoals vermeld is de ziekenboeg haast leeg, met als resultaat een met 16 fitte mannen gevulde bestuurskamer. Alleen Meester en Heerschap zijn nog herstellende, maar hun rentree komt dichterbij. De technische staf had weer een basis-elf uit de hoge hoed getoverd en met gepast vertrouwen gingen we de wedstrijd tegemoet.

Een brede selectie bleek vandaag weer geen overbodige luxe, gezien het feit dat de uitploeg met 10 man moest starten. Speler nummer 11 was onderweg en onze taak was dus duidelijk, zo goed mogelijk gebruik maken van het overtal. Hadden we in het begin nog een klein beetje last van opstartproblemen, daar hadden we al snel de controle over de wedstrijd. De man-meersituatie werd veelal goed uitgespeeld al leidde dat nog niet direct tot grote kansen. De 1-0 leek een pareltje te zijn, Schuurman stond al weken droog maar jaagde de bal in de bovenhoek. Wegens vermeend buitenspel werd de prachtige goal geannuleerd. De gasten vonden dit schijnbaar onterecht, waar ze ons met een gigantische blunder en tevens eigen doelpunt toch de voorsprong gunde. Dit bleek het begin van een hele doelpuntrijke middag. Nog voor rust wist de, op stoom gekomen, geelwitte-machine 4 keer te scoren. De 2-0 was het resultaat van een lange aanval, die uiteindelijk via Schotten Sr. niet onhoudbaar werd binnengeschoten. De 3-0 kwam uit een vreemde situatie. De gasten dachten een vrije trap te mogen nemen diep op onze helft, maar de leidsman draaide dit besluit zomaar om. Van de ontstaande onrust profiteerde WF optimaal. Haarms en Brandhoff kregen vrije doorgang naar hun sluitpost. Eerstgenoemde was niet zelfzuchtig en bood laatstgenoemde een niet te missen kans. Zo maakte mij optimaal gebruik van het geboden overtal, want gast nummer 11 kwam bij deze stand binnen de lijnen. De 4-0 kwam uit een weergaloze assists van weer Haarms, die over grote afstand Schotten Sr. vond. Schotten schatte de bal op waarde en lobde deze mooi over de uitgekomen keeper. Diezelfde Schotten maakte nog voor rust zijn, van tevoren beloofde, hattrick vol en zo werd de rust bereikt met een comfortabele 5-0 voorsprong.

Na rust ging Westfriezen rustig door met het maken van doelpunten, met als doel de dubbele cijfers te halen. Net als in de eerste helft bood Haarms iemand een niet te missen kans. Al dacht aanvoerder Van der Laan daar anders over, volledig vrij voor een leeg doel joeg hij de bal hoog over de goal. De zesde goal kwam er wel zeker. Waren de eerste voorzetten van invaller Heus nog onzorgvuldig, daar vond hij nu de vrijstaande Haarms. Die kon de bal alleen maar toucheren, maar gelukkig stond daar Brandhoff die zijn tweede van de middag binnen mocht schieten. De mooiste van de middag kwam niet op onze naam, van gigantische afstand schoot Zaanlandia de schitterende 6-1 op het scorebord. Deze opleving was van korte duur, want in het vervolg was het weer eenrichtingsverkeer. Spits Brandhoff wist ook nog zijn 3e, 4e en 5e! goal van de middag te maken. En de 1 was nog makkelijker dan de ander. Vredenduin, die vlak hiervoor nog een gigantische kans om zeep had geholpen, zette de spits weer voor leeg doel en weer was het raak. De 8-1 was het gevolg van een goede actie van rechtsback Deun, die vond Brandhoff op randje zestien. Die zag de keeper voor zijn goal staan en stifte na eigen zeggen de bal schitterend over de keeper. Al leek deze bal enorm houdbaar. Bij de 9-1 boorde onze spits, rechtsbuiten Heus een assist door zijn neus. Door de spatzuivere voorzet eerst op de paal te koppen om vervolgens de rebound voor leeg doel binnen te mogen schieten. De magische dubbele cijfers kwamen er ook nog, want het slotakkoord was voor Berends. Haarms (5 assists!) bleek weer eens niet zelfzuchtig en bood Berends een schietkans van ruim 1 meter. Hierop besloot de leidsman de gasten, welke ’90’ minuten lang sportief bleven, uit hun lijden te verlossen en 10 minuten voor tijd af te fluiten. Eindstand 10-1

Hosanna troef vervolgens in de kleedkamer. Na deze eclatante overwinning, bleek ‘concurrent’ HBC punten te hebben gemorst waardoor wij nu alleen op de 2e plaats staan. Volgende week is dit onze tegenstander, wanneer wij uit mogen spelen in Heemstede. Uiteraard gaan wij onze reeks, 8 overwinningen in de laatste 9 wedstrijden, daar proberen voort te zetten. Al zal de weerstand dan een stuk hoger zijn dan vandaag.