WF2 bekert verder!   |   24 - okt - 2022

“Op de trekker naar Vaduz”

Voorbeschouwing Vorig weekend revancheerde WF2 zich van hun mispeer in Julianadorp door met 3-1 te winnen van Spirit ’30! Hierdoor steeg Westfriezen 2 naar de 4e plaats op de ranglijst. Waar een plek bij de bovenste 5 vereist is om de promotiegroep te halen. Aankomend weekend geen competitie- maar bekervoetbal. Hierin zijn we, nadat we de groep eenvoudig hadden gewonnen, aanbeland in de knock-outfase. De loting heeft ons gekoppeld aan hoofdklasser RKVV Velsen. Velsen speelt 2 niveaus hoger dan wij doen en is volgens de data 1 van onze 3 minst favoriete tegenstanders. Zeker geen makkelijke loting dus, maar gelukkig voor ons betreft het een thuisduel. In eigen huis zijn wij dit seizoen nog ongeslagen en die reeks zetten wij graag voort.

Zwaag, 23 oktober 2022

WF 2 – RKVV Velsen 2 Net als vorige week zat ook deze week de bestuurskamer weer ramvol. Ons vlaggenschip is al uitgebekerd waardoor Bartele, Mak en Kraijer bij ons konden aansluiten. WF2 had namelijk te maken met een aantal blessures. Kramer en Korrel waren niet wedstrijdfit en De Jager en Bregman hadden een vraagteken achter hun naam. Zodoende vingen wij deze bekerkraker aan met 18 man op het wedstrijdformulier.

Ondanks dat onze wedstrijd de enige wedstrijd van de dag was, waren er toch nog supporters die de moeite hadden genomen om langs de lijn te staan. Die hoorde en zagen de leidsman om 11.30 uur voor het eerst op zijn fluitje blazen voor wat een mooie wedstrijd zou gaan worden. Laatkomers werden weer afgestraft, want na 3 minuten lag de bal al in het goede netje. Via een korte corner werd de geheel vrijstaande Hoogland gevonden die zodoende een niet te missen kans kreeg. Hij deed nog zijn stinkende best om deze wel te missen, maar via de keeper viel de bal toch binnen. Een droomstart voor WF2 die leidde tot een verrassende 1-0 voorsprong. Voetballend had de uitploeg de regie stevig in handen zonder dat zij tot echte kansen kwamen. Zeker aan de bal was het kwaliteitsverschil zichtbaar, maar op basis van werklust wist WF2 veel te compenseren. Zo wonnen Brandhoff en Mak vrijwel elk kopduel. Waardoor wij, indien genoodzaakt, ook via de lange bal onder de druk uit konden komen. Veel balbezit hadden wij niet, maar als we de bal hadden waren we een stuk gevaarlijker. Bartele creëerde tot twee keer toe een goede kans voor zichzelf, maar vond even zo veel keer de keeper op zijn weg. Vlak voor rust kwamen we nog goed weg toen een poging van een zwarthemd op de lat eindigde. Gezien de kansen verhouding gingen we met een terechte 1-0 voorsprong aan de thee. Behalve Gieltjes, die besloot eigenhandig 1.5 liter limonade te nuttigen.

Na de pauze veranderde aan het spelbeeld weinig. Velsen had het meeste balbezit en de geelwitte-machine kwam er in de omschakeling veelvuldig gevaarlijk uit. Uit 1 van deze omschakelingen verdubbelde wij de voorsprong. Over rechts kwamen wij er voetballend uit via De Putter en Bartele. Laatstgenoemde vond Berends, die op zijn beurt de diepgaande Hartnack vond. Hartnack nam de bal beroerd mee, maar alleen zodat hij de bal er fraai in kon stiften. Een bekerstunt leek in de maak met nog slechts 35 minuten op de klok. De 2-0 was wel het startsein voor Velsen om het tempo op te voeren. Het moet dan ook gezegd dat WF een aantal keer goed weg kwam. 2 keer was het houtwerk geraakt en minstens zo vaak had Knol een goed reflex in huis. De uitploeg had dan ook de hulp nodig van de leidsman om weer terug in de wedstrijd te komen. Een overduidelijke overtreding op Bregman werd weggewuifd wat Velsen de kans gaf om de 2-1 te maken. De reactie van WF2 was weergaloos. Nog geen 5 minuten later stond het namelijk alweer 3-1. De net ingevallen Goevaers kreeg de bal cadeau van hunnies rechtsback en rondde resoluut af. Wat de uitploeg in het vervolg ook probeerde verder dan een hele late 3-2 kwamen zij niet meer. In de tussentijd had WF al meermaals de kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Gelukkig voor ons kwam dit ons niet duur te staan. Westfriezen schakelt zodoende een hoofdklasser uit en gaat de koker in voor de laatste 16!

Nog slechts 21 beker overwinningen zijn wij verwijderd van een tocht op de trekker/tractor naar Vaduz. De accommodatie kan dus al bijna geboekt worden. Volgend weekend weer andere koek. Dan mogen wij op bezoek bij Grashoppers voor de competitie.

WF – Velsen `3   1-0 Hoogland (Berends) `55 2-0 Hartnack (Berends) `70 2-1 `74 3-1 Goevaers

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend