WF2 beloont zichzelf niet!   |   20 - nov - 2018

WF2 beloont zichzelf niet!

“Koploper neemt punten mee naar Grootebroek”

Voorbeschouwing

Nadat onze bekerdroom in duigen is gevallen, kan ons vizier volledig op de competitie worden gericht. In de competitie heeft Westfriezen 2 de laatste twee wedstrijden verloren met het minimaal mogelijke verschil. Voor dit weekend staat er geen makkie op het programma, koploper De Zouaven komt op bezoek en heeft aan een overwinning genoeg voor de eerste periodetitel. Om WF2 aan een overwinning te helpen was het WF-bestuur voornemens om voor aankomende zondag ’t Krijt te vervangen door De Kuip. Het budget was echter niet toereikend genoeg, waardoor alleen de stadionlampen konden worden overgenomen. Donderdag tijdens de training lieten deze lampen ons in de steek, waardoor we maar 1 keer voltallig hebben kunnen trainen maar gelukkig wel twee keer hebben kunnen douchen. Kan WF2 ondanks de gemiste training, toch de koploper pootje lichten?

Zwaag, 18 november 2018

Westfriezen 2 – De Zouaven 2

Dat op tijd komen lastig blijkt, bleek ook maar weer deze zondag. Gelukkig kwam Smit onaangekondigd toch opdagen en maakte hij na een aantal weken blessureleed zijn rentree op het spelersformulier. De boodschap voor vandaag was heel duidelijk. Namelijk winnen en het feestje van de uitploeg verzieken door in ieder geval voldoende inzet en bijkomend uiteraard goed voetbal.

Onder schitterende omstandigheden begon het balletje met rollen om half 12 precies. Snel werd al duidelijk waarom de gasten de lijstaanvoerder waren. Met een hoog baltempo en veel diepgang legden De Zouaven ons hun wil op. Vooral de razendsnelle buitenspelers bezorgden de geelhemden hoofdpijn. Dit leidde dan ook tot een snelle 0-1 achterstand. De bal werd voor de neus van keeper Thijs onbedoeld en ongezien verlengd en belandde in ons netje. Helaas voor ons stond de doelpuntenmaker ruim buitenspel, maar hij telde en was niet onverdiend. In het vervolg gunde de rood-grijzen ons de bal en wachtten zij geduldig een foutje af. Dit foutje kwam er ook en was het begin van de 0-2. De bal werd ongelukkig verloren op het middenveld en nog geen 10 tellen later was de achterstand verdubbeld. In het vervolg van de eerste helft wist WF de schade te beperken en hadden zij eigenlijk met 1-2 moeten gaan rusten. Helaas mistte, de normaal zo trefzekere, Schotten twee opgelegde kansen.

Net als uit tegen Velsen, kwam Westfriezen ook dit keer vele malen beter uit de kleedkamer. Binnen no-time stond er dan ook een gelijke stand op het scorebord. De aansluitingstreffer was van Schotten, die zijn vizier dit keer wel op scherp had staan en knap afrondde. De Zouaven was eventjes van slag en daar profiteerde wij optimaal van. Niet veel later sprintte Nonnekes hun linksback voorbij alsof deze er niet stond en bood Brandhoff een niet te missen kans. De uitploeg had aan een gelijkspel niet genoeg voor de periodetitel, waardoor de spanning toe nam. Deze spanning deed de leidsman doen besluiten om Schotten zijn tweede gele kaart te geven en ons, met nog 20 minuten te spelen, met een man minder om het veld te laten staan. Of dit niet genoeg was, beloonde dezelfde leidsman een glijpartij van hun spits met een vrije trap op randje zestien. Het moet gezegd, deze werd feilloos binnen geschoten en bracht de stand op 2-3. Ondanks nog een grote kans voor Brandhoff en doordat een ringloze panna van Steenman niet beloond werd met een bonustreffer kon WF zichzelf niet belonen met een, op basis van de tweede helft, verdiend punt. 

Voor de derde keer op een rij verliest WF2 een wedstrijd met 1 doelpunt verschil. Hierdoor is Westfriezen nu terug te vinden op de 9de plaats. Volgend weekend wacht ons een uitwedstrijd in Haarlem tegen nummer 2, Geel-Wit. Dit zal weer geen gemakkelijke opgave worden, maar we gaan weer voor de driepunter. 

Westfriezen – De Zouaven

`9   0-1

`24 0-2

`48 1-2 Schotten (Berends)

’57 2-2 Brandhoff (Nonnekes)

’81 2-3

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend