WF2 bereikt ondergrens!   |   13 - dec - 2018

“Winterstop komt als geroepen”

Voorbeschouwing

Westfriezen 2 laat tot nog toe wisselende resultaten zien. Tegen de hoger geklasseerde ploegen wordt steeds keurig gevoetbald met resultaten als gevolg, maar tegen de ploegen in de onderste regionen wil het maar niet vlotten. Zo werd er verloren van de nummer 9,10 en laatst op de ranglijst met een minimaal verschil. Helemaal het verlies van vorige week was een flinke domper. Zwanenburg maakte nergens aanspraak op, maar ging toch met drie punten huiswaarts. Ook dit weekend staat er een wedstrijd tegen een ploeg uit het onderste deel van de ranglijst op het programma. Promovendus LSVV ontvangt WF2 en in het verleden is deze tegenstander veelvuldig op een nederlaag getrakteerd. Weet WF drie punten aan het totaal toe te voegen?

Zuid-Scharwoude, 9 december 2018

LSVV 2 – Westfriezen 2

Voor vandaag geen afwezigen, maar een overvolle selectie. Gezelligheid alom dus in de bestuurskamer en keuze genoeg voor de technische staf. Die hadden op hun beurt weer een opstelling uit de hogehoed getoverd om vervolgens in alle rust, de betrekkelijk korte, oversteek te maken richting het complex van LSVV. Waar het veld er weer schitterend bij lag in de schaduw van de imposante kerk.

De beginfase was onthutsend zwak van onze kant. De bal werd veelvuldig in de voeten van een drager van de andere kleur gespeeld en in balverlies werd de tegenstander geen duimbreed in de weg gelegd. Dit resulteerde in een aantal kleine kansjes voor de gastheren, die gelukkig voor ons hun vizier nog niet op scherp hadden. Toch kwamen we op een terechte 1-0 achterstand, uit een doorgekopte vrije trap. Niet veel later leken we op een 2-0 achterstand te komen, waar het niet dat keeper Thijs een, door hemzelf veroorzaakte, penalty wist te keren. Dit gaf WF een kleine boost wat ons de controle over de wedstrijd bezorgde. In de laatste twintig minuten voor rust was WF de betere van de twee, maar nog steeds enorm slordig. De 1-1 viel door attent reageren van Van Beek uit een vrije trap van Peschier. Westfriezen had vervolgens mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar was veel te slordig om hier echte kansen van te maken. Vlak voor rust kreeg WF dan ook de deksel op de neus, met een typerende tegengoal. Zwak ingrijpen van meerdere geelhemden werd genadeloos afgestraft en had de 2-1 ruststand tot gevolg.

In de rust werden een aantal omzettingen gemaakt met als doel te wedstrijd in ons voordeel te kantelen. Direct na rust konden de goede bedoelingen al de prullenbak in. De bal werd door een geelhemd ongelukkig in eigen doel gewerkt en bracht de stand op 3-1. De gewenste omslag kwam er gedurende de tweede helft ook niet meer en het spel werd ook niet meer beter. Dit resulteerde in een vervelende tweede helft waar maar geen eind aan leek te komen. Westfriezen had wel de bal, maar kwam nauwelijks tot echte kansen. Vlak voor tijd werd de einstand op een geflatteerde 4-1 gebracht, waarna de scheidsrechter besloot af te fluiten.

WF2 keert zodoende puntloos richting Zwaag. Niet omdat de tegenstander zo goed was vandaag, maar vooral omdat zij zelf een bedenkelijk niveau op de mat legden. De tegenstander van volgende week, De Kennemers, is uit de competitie gehaald. Waardoor WF2 voorlopig de achtste plaats bezet en met 12 punten uit 11 wedstrijden de winterstop tegemoet gaat. Onze eerstvolgende wedstrijd zal plaats vinden in 2019 tegen streekgenoot De Spartanen. Wat rest: Fijne Feestdagen voor al onze trouwe volgers namens WF2!