WF2 blijft meedoen   |    9 - apr - 2017

Eindelijk weer een driepunter voor WF2
“Nacompetitie weer in zicht”

Voorbeschouwing
Na twee verloren wedstrijden op rij, lijkt het seizoen voor Westfriezen 2 als een nachtkaars uit te gaan. Met nog drie wedstrijden te gaan is het kampioenschap gedegradeerd tot een utopie en moeten alle zeilen worden bijgezet om nog aanspraak te maken op nacompetitie voor promotie. In LSVV treft de geel witte machine geen ideale tegenstander om het goede gevoel weer terug te kijken. De thuis wedstrijd tegen de andere gelen ging met 1-0 verloren, al gaf dit geen goed beeld van de verhoudingen op het veld. De steeds groeiende lappenmand is ook niet ideaal om uit deze negatieve spiraal te komen. Toch staan er dit weekend weer drie punten op het spel en moet ook deze groep in staat zijn om tot een goed resultaat te komen. Kan WF2, na twee nederlagen, de drie punten meenemen naar Zwaag?

Zuid-Scharwoude 9 april, 2017

LSVV 2 - Westfriezen 2
Op weer een zonovergoten zondag mochten wij in alle vroegte verzamelen op ons o zo geliefde Sportpark ’t Krijt. Coach Knijn werd verzocht zijn verhaal niet te lang te maken zodat wij ons Nederlandse held Verstappen konden zien finishen. Het resultaat van “Maxie” bleek uiteindelijk een voorbode voor wat ons deze zondag te wachten stond. Doordat Vredenduin en Van Diepen vanuit het eerste elftal weer eens bij hun oude teamgenoten mochten meedoen en Thijs zijn handschoenen in had ingeruild voor een geel shirt, hadden we weer 13 man op de been weten te krijgen. Tijdens de warming-up werd al duidelijk wat voor wedstrijd dit zou worden. LSVV strijdt nog tegen degradatie en haalden alles uit de kast om te kunnen winnen. Zo werden wij getrakteerd op een koude douche, omdat geheel toevallig alleen onze helft gesproeid moest worden tijdens het warmlopen. Dit resulteerde echter in nog meer motivatie vanuit onze kant om de drie punten mee naar Zwaag te nemen. De beginfase was echter voor de thuisploeg. LSVV probeerde door zorgvuldig om te gaan met het balbezit een gaatje te vinden in onze defensie. Peschier, Meester, Van Diepen en Deun gaven echter de gehele wedstrijd geen krimp en zodoende werd keeper Knol nauwelijks bestookt. Naarmate de wedstrijd vorderde kregen wij meer grip op hun spel en kwamen wij steeds beter in de wedstrijd. Na een heerlijke steekpass van Brouwer kon Vredenduin dan ook de 0-1 voorsprong op het scorebord zetten. Met veel gevoel lepelde Brouwer de bal over hunnies laatste linie en oog-in-oog met de keeper faalde Vredenduin niet. Tot aan de rust verliep de wedstrijd gelijk opgaand. Al had Vredenduin nog twee goede mogelijkheden, maar dit keer was hij minder scherp.

De tweede helft begon nog gelijk opgaand, maar al snel kwam de thuisploeg er niet meer aan te pas. Bij WF ging het veldspel steeds soepeler lopen en de tegenstander probeerde daar met opportunistischer spel wat tegenover te zetten. Dit speelde ons echter in de kaart en zodoende konden we de voorsprong vergroten. Vanaf Linksachter combineerde wij ons naar rechtsvoor, waar rechtsback Deun mee opgekomen was. Diezelfde Deun haalde verwoestend uit en de bal eindigde achter de weifelende keeper in het netje. Hierna was het verzet van LSVV gebroken en wisten we ook nog de 0-3 op het scorebord te zetten. Een verre uittrap van keeper Knol belande bij Meijer, die op zijn beurt de laatste man en de keeper verschalkte. Brandhoff zorgde daarna nog voor het moment van de zondag. Waarschijnlijk werd hij verblindt door de zon, waardoor hij Thijs volledig over het hoofd zag. Thijs stond voor leeg doel te wachten op de bal, maar moest uiteindelijk toe zien hoe Brandhoff uit een onmogelijke hoek probeerde te scoren.

Deze driepunter houdt ons op de 4e stek. En met nog twee wedstrijden te gaan is 1 punt genoeg om deze 4e plaats veilig te stellen, een plek die zoals het er nu naar uit ziet voldoende is voor een toetje in de vorm van nacompetitie.

LSVV – Westfriezen
’14 0-1 D. Vredenduin (D. Brouwer)
’57 0-2 C. Deun (D. Brouwer)
’83 0-3 R. Meijer (D. Knol)

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend