WF2 boekt volwassen overwinning!   |    8 - okt - 2018

WF2 boekt volwassen overwinning!

“Monsterzege op ‘t Krijt”

Voorbeschouwing

Vorige week konden de eerste drie punten van de competitie worden bijgeschreven, door een overwinning op VVW. Dit weekeind staat er een wedstrijd op het programma tegen promovendus Bloemendaal. De tegenstander van deze week wist vorig jaar kampioen te worden in de tweede klasse en is zodoende voor ons een onbekende. Uit de eerste twee wedstrijden wist Bloemendaal 1 punt te pakken. Met twee lastige uitwedstrijden voor de boeg, is een nieuwe driepunter op ’t Krijt een must. Weet WF2 de volle buit weer in Zwaag te houden?

Zwaag, 7 oktober 2018

Westfriezen 2 – Bloemendaal 2

Vandaag werd het belang van een brede selectie weer eens duidelijk. Ondanks de vele afwezigen, door blessures en vakanties, waren er weer 14 spelers beschikbaar om de tegenstander van vandaag de drie punten afhandig te maken. Met een korte, maar duidelijke wedstrijdbespreking werd de kleedkamer opgezocht en om half 12 precies rolde de bal.

Er wordt bij WF2 al weken op gehamerd dat we zuinig moeten zijn op onze kansen, gezien het feit dat je in de eerste klasse niet zoveel kansen krijgt. Deze boodschap was vandaag in ieder geval niet aan dovemans oren gericht. Ondanks dat Westfriezen de overhand had, waren de kansen schaars. Toch stond er na 20 minuten een 2-0 voorsprong op het scorebord uit evenveel kansen. Eerst was het Vredenduin die vrij voor de keeper werd gezet en niet faalde. Vervolgens leidde een mooie snelle aanval van de geelhemden tot de 2-0 van Brandhoff, die voor leeg doel kon inschieten. Een andere boodschap hadden we iets minder goed begrepen, het was ons bekend dat Bloemendaal goed was door de lucht en toch werden er in veelvoud corners en vrije trappen weggeven. Dit waren dan ook de enige momenten dat de oranje mannen gevaarlijk wisten te worden, maar verder dan 1 goed ingekopte corner kwamen ze niet. Voor rust viel ook nog de beslissing in de wedstrijd. Van Beek zette in geslagen positie goed door en vond met een gelukje de vrijstaande Steenman. Steenman bewees dat een scheenbeschermer niet alleen ter bescherming dient, maar dat je er ook mee kan scoren. Zodoende ging de geelwitte-machine met een 3-0 voorsprong aan de thee.

Waar 3-0 een mooie tussenstand is, waren wij er toch op gebrand de wedstrijd echt in het slot te gooien met een vierde goal. De zakelijkheid die we in de eerste helft hadden, was echter achtergebleven in de kleedkamer. Meerdere kansen werden om zeep geholpen, maar Bloemendaal bleef voetballend niet in staat om tot kansen te komen en wist ook nauwelijks meer corners af te dwingen. Naar mate de wedstrijd vorderde kreeg WF steeds meer ruimte en kon de vierde goal niet uit blijven en deze kwam er dan ook. Kuipers zette voor vanaf rechts en, Man of the Match, Vredenduin schoot de rebound binnen met zijn gouden linker. Zijn chocolade been had hem hiervoor nog twee keer in de steek gelaten. De wedstrijd eindigen uiteindelijk in een 5-0 overwinning, doordat invaller Schotten een slecht schot gepromoveerd zag worden tot doelpunt door een foutje van hun sluitpost en doordat hun spits vrij voor de goal naast kopte. 

De wedstrijd van vandaag had een heerlijke overwinning, drie punten, 5 doelpunten, een clean sheet, een positief doelsaldo en een plek in het linker rijtje tot gevolg. Daarnaast bood het vertoonde spel voldoende perspectief voor de komende twee lastige uitwedstrijden. Te beginnen met een wedstrijd in en tegen Hillegom aankomend weekend. 

Westfriezen – Bloemendaal

’14 1-0 Vredenduin (Berends)

’20 2-0 Brandhoff (Vredenduin)

’41 3-0 Steenman (Van Beek)

’71 4-0 Vredenduin (Kuipers)

’86 5-0 Schotten (Van der Laan)

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend