WF2 de baas in Alkmaar! “Drie wisselmomenten per helft”   |   30 - okt - 2023

Voorbeschouwing

Vier wedstrijden gespeeld en vier punten behaald. Daarmee staan wij voorlopig op een 8ste plaats in de reserve 2e klasse A. ‘Alle’ 4 de punten werden in eigen huis verzameld en buitenshuis staat de teller dan logischerwijs nog op 0. Aankomende zondag kunnen we daar verandering in brengen. Dan mogen wij op bezoek bij rode lantaarndrager en hekkensluiter Alcmaria Victrix. Voor ons nog een onbekende tegenstander, maar gezien de ranglijst een op voorhand te nemen horde. Al heeft dit seizoen al meermaals gebleken dat hoogmoed voor de val komt bij WF2.

Alkmaar, 29 oktober 2023

Alcmaria Victrix 2 - Westfriezen 2

Een nagenoeg fitte selectie op de laatste zondag van Oktober. Alleen Kramer en Brix ontbreken nog vanwege blessureleed, maar waren uiteraard wel aanwezig. Daarnaast  was Bregman legitiem te laat waardoor Weevers en Deun het ervaren centrale duo mochten vormen. Met een goed gevulde koelbox vertrokken wij vol goede moed richting het meest oostelijke puntje van Alkmaar. Daar aangekomen bleek de stormachtige wind dwars over het veld te staan, wat van grote invloed op de wedstrijd zou zijn.

Aanvoerder Deun had goed naar de instructies geluisterd en won de toss. Zodoende mochten wij het eerste bedrijf met de wind in de rug op jacht naar doelpunten. Of het de wind was of de goede dosis werklust, de beginfase was in ieder geval overduidelijk voor WF. Dit leek al heel snel tot de openingstreffer te leiden, waar het niet dat superspits Hoogland een teenlengte te kort kwam om een goede voorzet binnen te glijden. Niet veel later liet hij het netje alsnog bollen. Van, na eigen zeggen, 35 meter afstand schoot hij de bal onhoudbaar over hun sluitpost, 0-1 Westfriezen! Hierop volgend bleef WF2 de bovenliggende partij, maar verzuimde zij om de wedstrijd al vroegtijdig in het slot te gooien. De thuisploeg bleef tegen beter weten in proberen op te bouwen wat ons de kans gaf de bal steeds hoog op het veld te veroveren. Deze cadeautjes werden helaas niet uitgepakt waardoor de minimale voorsprong op het scorebord bleef. Langzaamaan sloop er gemakzucht in de ploeg waardoor ook de thuisploeg in het stuk kon voorkomen. Het was dan ook aan een waanzinnige tackel van de Putter te danken dat de 1-1 niet viel. WF2 leek wakker geschud en men wist dat het verschil in de eerste helft gemaakt moest worden. Met enig fortuin werd de voorsprong voor rust nog verdubbeld. Nadat een corner van Berends gedragen door de wind en geholpen door hunnies keeper in 1 keer binnen viel. Met een terechte 0-2 voorsprong gingen we dan ook aan de limonade.

Aan het begin van de tweede helft stond er een heel andere Alcmaria tegenover ons. Met veel meer strijdlust en harde duels gingen zij opzoek naar de aansluitingstreffer. Al hun enthousiasme ten spijt, tot gevaar kwamen zij niet. In de rust hadden wij nog besproken om het onszelf niet moeilijker te maken dan nodig en al snel bleek waarom. Door het voetballend te willen oplossen en een glijpartij van keeper Knol kon de 1-2 in het lege doel worden geschoten. Zo leek de wedstrijd toch nog onnodig spannend te gaan worden. Waar het niet dat wij de luxe hebben over een enorme brede en goede bank. Zodoende konden wij verse krachten in het veld brengen die ons zouden helpen om de 3 punten mee naar Zwaag te brengen. Voor coach Schaap werd het vele wisselen eventjes te veel, waardoor hij zelfs meer dan de “toegestane 3 wissels per helft” wenste te gebruiken. Een hard gelag voor Vloeijberghs die zodoende niet de wei in mocht. Vanaf de bank zag hij wel dat het goed zat. Blanker mocht na een heerlijke steekpass van Gieltjes alleen op de keeper af. Eerstgenoemde hield het hoofd koel en rondde keurig af, 1-3! In het vervolg raakte de thuisploeg nog de paal na een knap afstandsschot en zagen zij ook nog een rode kaart, na een vermeend natrapje. Op het veld liepen de frustraties hoog op totdat Goevaers de wedstrijd definitief besliste met de 1-4. Hoogland werd diep gestuurd, bewaarde het overzicht en gaf de bal op een presenteerblaadje. Zo waren de eerste punten buitenshuis een feit, 1-4!

Het driepunten bier smaakte heerlijk en de terechte drie punten brengen ons op de 6e plaats. Goed voorbeeld deed goed volgen, want ook ons Vlaggenschip pakten de 3 punten waarna het nog lang gezellig bleef. Volgende week ontvangen we Schagen United en hopen wij onze weg omhoog te vervolgen.

Wordt vervolgd!

Alcamaria Victrix - WF

`6 0-1 Hoogland (Hoogland)

`39 0-2 Berends

`51 1-2

`69 1-3 Blanker (Gieltjes)

`88 1-4 Goevaers (Hoogland)

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend