WF2 de baas in Castricum!    |    6 - mrt - 2023

“Veerkrachtig WF2 neemt punten mee naar Zwaag”

Voorbeschouwing

Vorige week werd er voor het eerst sinds 29 januari weer eens gewonnen. Sterker nog, voor het eerst sinds 27 november 2022 dat er thuis weer winnend werd afgesloten. Door een weergaloos eerste half uur werd Spartanen met 3-1 verslagen en werd zodoende de kwartfinale van het bekertoernooi gehaald. Dit willen we aankomend weekend graag voortzetten. Dan mogen wij in Castricum aantreden tegen Vitesse ’22. Tot dusver wisten zij 7 punten te behalen uit 4 wedstrijden. Daarmee bezetten zij de 3e plaats. Aanzienlijk een betere start dan WF2. Willen wij nog enigszins aanspraak maken op de bovenste plaatsen, dan moet er zondag gewonnen worden. Kan WF2 haar winning-streak verdubbelen?

Castricum, 5 maart 2023

Vitesse ’22 2 - WF 2

In Castricum hadden ze het geniale idee om de wedstrijd om 11:00 plaats te laten vinden. Waardoor wij midden in de nacht om 9:00 in de bestuurskamer werden verwacht. Wonder boven wonder, wist iedereen in de duisternis ’t Krijt tijdig te bereiken. Vergeleken met vorige week hadden we een aantal personele wijzigingen; Level2 Gieltjes mocht weer terug naar het Vlaggenschip, Deun en Goevears genoten van een welverdiende vakantie, Vloeijberghs en Hartnack waren ziekjes en fungeerde als support, de overbodig gebleken Bregman en Berends keerden daarentegen weer terug van vakantie en vormden het nog ongeslagen centrale duo.

Na een ellenlange reis en steenkoude kleedkamers, traden wij uiteraard een paar minuut later dan gepland op een bijzonder slecht bijveld aan tegen het blauwzwarte Vitesse. Waar de toss gewonnen werd en wij ervoor kozen om de gastheren te laten aftrappen, mochten wij binnen 1 minuut al zelf aftrappen. Een vrije trap viel via de kluts namelijk tergend langzaam al in ons netje, waardoor we tegen een 1-0 achterstand aankeken en direct achter de feiten aan mochten lopen. Doordat WF2 trachtte om druk te zetten, maar geen grip had op het middenveld kon de thuisploeg simpel in balbezit blijven zonder zelf groots te hoeven spelen. Het eerste kwartier was dan ook niet aan ons besteed, maar kwamen we zonder verdere kleerscheuren door. Na dit kwartier kregen we iets meer controle en werden we 2 keer gevaarlijk vanuit goed genomen corners van De Jager. De gelijkmaker volgde niet veel later. Van achteruit werd Van Beek diep gestuurd. Die op zijn beurt een goede individuele actie in huis had en Hoogland een niet te missen kans gaf. Laatstgenoemde hoefde alleen nog maar het laatste setje te geven, maar presteerde het nog bijna om het leer over de dwarsligger te schieten. Dit had het startsein moeten zijn om op zoek te gaan naar de voorsprong. Binnen enkele minuten keken we echter alweer tegen een 2-1 achterstand aan, na dramatisch verdedigend werk van onze zijde. Westfriezen probeerde hierna het een en ander om te zetten, maar dit kwam nauwelijks uit de verf. Ondanks nog een aantal goede acties van Van Beek gingen wij met een 2-1 achterstand de kleedkamer in.

Een achterstand die volledig aan onszelf te wijten was en die zeker niet hoefde te betekenen dat we puntloos richting Zwaag zouden keren. Met de vieze lauwe thee kregen we wat we verdienden. Zeer positief was het feit dat we zelf zeer ontevreden waren en ook konden aangeven waar het fout ging. Duidelijke afspraken werden er gemaakt en met goede moed gingen we de tweede helft in. Deze goede moed bleek terecht, want het werd een veel betere 2e bedrijf van onze zijde. Die al snel werd beloond tot een 3-2 voorsprong. Eerst leek Hoogland ons al op gelijke hoogte te brengen. Zijn kopbal was echter slechts 50 centimeter over de doellijn, waar hunnies grensrechter alleen een doelpunt wenste toe te keren als de bal het netje raakte. Uit de daaropvolgende corner werd het echter alsnog gelijk, iets met karma. Uit De Jager zijn slechtste hoekschop kon Gieltjes de bal van korte afstand hard binnen schieten. Niet veel later volgde ook de verdiende voorsprong. Uit een verre uittrap van keeper Van der Velden werd Hoogland bereikt. Die hield op zijn beurt het overzicht en gaf de bal breed aan MOTM Van Beek. Die faalde 1 op 1 met hun sluitpost niet en rondde keurig af. Dit was het startsein om de linies kort bij elkaar te houden. Doordat De Jager en Weevers de baas waren op het middenveld kwamen wij nauwelijks in de problemen. Achterin stond het onder leiding van Bregman ook vele malen beter waardoor er de gehele 2e helft niet op ons doel werd geschoten. Bregman bekroonde zijn goede wedstrijd ook nog eens met een magistrale assist. Na een solo a la Maradonna hield hij het overzicht en bracht Brandhoff in stelling. Slungel aka Lange aka Geit wist hier wel raad mee en schoot kiezelhard binnen. Met nog 15 minuten op de klok was het verzet van de thuisploeg gebroken en speelden wij de wedstrijd zakelijk uit, 2-4!

Na een goede 2e helft werd er terecht gewonnen en gaan de punten mee naar huis. Door de overwinning stijgen we 1 plaatsje op de ranglijst en bedraagt de achterstand op de koploper ‘slechts’ 6 punten. Volgend weekend wacht ons een thuiswedstrijd tegen VVS, welke weer gewonnen moet worden willen wij een rol blijven spelen.

Vitesse ’22 - WF

’1 1-0 ’19 1-1 Hoogland (Van Beek) ’22 2-1 ’53 2-2 Gieltjes (De Jager) ’59 2-3 Van Beek (Hoogland) ’74 2-4 Brandhoff (Bregman)