WF2 dendert door   |   23 - okt - 2017

Westfriezen 2 dendert door!

“WF2 blijkt ook goed te kunnen voetballen”

Voorbeschouwing

Na de verschrikkelijke slechte wedstrijd van vorige week, die ondanks het dramatische voetbal verdient gewonnen werd door de mannen uit Zwaag. Op de trainingen deze week bewezen we gelukkig dat we wel degelijk goed kunne ballen. Dat is ook wel nodig als je bedenkt dat deze week een thuiswedstrijd op het programma staat tegen het hoog aangeschreven RKVV Velsen. Waar WF2 de afgelopen weken tegen de laagvliegers van de reserve 1e klasse heeft gespeeld staat deze week een serieuze krachtmeting op het programma. Velsen staat dat wel één plek onder ons, maar heeft tegen zwaardere tegenstanders gespeeld en is desondanks nog ongeslagen. Kan WF2 van 3 op een rij, vier op een rij maken?

Zwaag, 22 oktober 2017

Westfriezen 2 – RKVV Velsen 2

In alle vroegte mochten wij weer verzamelen op het ó zo mooie Krijt. De echte liefhebbers kwamen zelfs even eerder om WF3 weer te zien winnen en zodoende het goede voorbeeld te geven. Als dan ook nog is blijkt dat om klokslag half 11 iedereen aanwezig is en trainer Knijn zijn bespreking niet hoeft te onderbreken voor een laatkomer, zijn alle ingrediënten aanwezig voor een driepunter.

De tegenstanders van vandaag speelden in het geel waardoor wij weer in het schitterende blauwe uit tenues. De blauw-witte machine begon goed en misschien kwam dat wel doordat ons nu wel verteld was dat we de bal niet naar geel moesten spelen. De beginfase was wel voor de gasten, met prima veldspel kwamen ze tot kleine kansjes. Onze achterhoede bleek vandaag echter te staan als een huis. Het nieuwe centrum Meester en Van Diepen gaf geen krimp tegen hunnies reus en bij Peschier werden na de wedstrijd twee rechtsbuitens in zijn broekzak gevonden. De bal ging vervolgens ook nog keurig van blauw naar blauw waardoor de wedstrijd in evenwicht kwam. Uit onze eerste echte kans werd meteen gescoord. Apreda was er als de kippen bij, wanneer iedereen mistast bij een verre inworp. Deze goal gaf ons vertrouwen, waardoor we nog beter begonnen te voetballen. Tot de rust hadden wij nog wat mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden, maar ook de gasten hadden de wedstrijd gelijk kunnen trekken. De eerste helft was dan ook een heerlijke open wedstrijd, met een verdiende 1-0 voorsprong voor Westfriezen.

De tweede helft verwacht je dan meteen een stormloop van de gasten. Echter stond er binnen een minuut een 2-0 voorsprong op het scorebord. Uit hun aftrap wist Brandhoff de bal te ontfutselen van hun laatste man. Uit een schier onmogelijk hoog schoot hij vervolgens de bal hard via de keeper in het doel. Velsen was even ontdaan en WF had de touwtjes stevig in handen. Na een uur spelen wordt het dan toch tegenhouden voor Westfriezen. Velsen schroeft het tempo op en stuurt als zijn lange mannen vooruit. Uit de geboden ruimte wist WF af en toe gevaarlijk te worden, maar de aansluitingstreffer hing in de lucht. Deze kwam er dan ook en viel voor het mooie even te vroeg. De uitstekend keepende Thijs werd kansloos gelaten bij een goede kopgoal van een verkeerde geelhemd. Na deze goal kwam het handelsmerk van WF2 weer bovendrijven, met 100% inzet, werk- en vechtlust werd aanvallen voor de gasten onmogelijk gemaakt. Velsen probeerde met wanhopige lange ballen gevaarlijk te worden, maar het was WF dat ver in de blessuretijd de 3-1 maakte. Nonnekes zette goed door op de keeper, waardoor de bal in de voeten van Brandhoff belandde. Die nam op zijn beurt alle tijd om vervolgens zijn bal gekeerd zien te worden. Buis won echter zijn kopduel en zag de bal in het lege doel verdwijnen. De scheidsrechter had er veel zin in en liet nog een aantal minuten doorspelen, maar de overwinning kwam geen moment meer in gevaar.

Zo blijkt maar weer dat goed voorbeeld doet volgen. WF3 zette de toon, WF2 doet het voor en WF1 sluit vervolgens de beladen derby tegen Blokkers winnend af. WF2 stijgt door deze overwinning naar de vierde plaats en mag volgende week naar nummer 5, HFC Edo, op bezoek. Na de wedstrijd werd er nog geschrokken gereageerd toen man of the match Van Diepen zijn rechterschoen uit deed en daar daadwerkelijk een voet in bleek te zitten. Verder verdient het hele team de complimenten en Buis in het speicaal, die ondanks zijn lastige ‘fase’ ons uit een lastige fase in de wedstrijd wist te halen.