WF2 dendert over Kleine Sluis!   |   28 - nov - 2022

“Tien, tien, tien”

Voorbeschouwing

Het hoge noorden en WF2 is geen goede combinatie gebleken. In totaal hebben wij 11 wedstrijden gespeeld, waarvan er 9 gewonnen werden. Zowel in Julianadorp als in Den Helder wisten wij niet voor een driepunter te zorgen. Doordat we dit keer wel met 1 punt huiswaarts gingen, staan wij nog steeds aan kop. Waar een plek bij de bovenste 5 voldoende zou zijn. Gezien de kleine onderlinge verschillen zijn wij daar met nog 3 wedstrijden te gaan nog niet zeker van. Aankomend weekend krijgen we bezoek van Kleine Sluis 2. Deze ploeg staat met slechts 3 behaalde punten op de 9e plaats en kan een plek bij de bovenste teams al vergeten. ’t Krijt is vooralsnog een onneembare vesting gebleken. Elke thuiswedstrijd is nog winnend afgesloten. Blijven de 3 punten weer in Zwaag?

Zwaag, 27 november 2022

WF 2 – Kleine Sluis 2

De dag begon met een grote schok. Hoogland had zonder enige hulp helemaal zelfstandig en tijdig de bestuurskamer bereikt. Een overvolle bestuurskamer wel te verstaan. Van Beek jr. is weer helemaal fit, Weevers sloot aan vanuit het vlaggenschip en Vloeijberghs en Korrel waren niet fit genoeg bevonden. Zodoende hadden we de beschikking over 16 gemotiveerde vedettes.

Vooralsnog waren de weergoden ons goed gezind, maar vandaag moesten we zowaar onder herfstachtige omstandigheden aanvangen. Westfriezen begon nog een beetje rommelig aan de wedstrijd. Verdedigend was er geen controle en langdurig balbezit was zeldzaam. Deze fase duurde echter niet lang waardoor we al snel het heft in handen kregen. Kramer, De Jager en Weevers wonnen de strijd op het middenveld voortdurend. Wat ons de mogelijkheid gaf om aanval na aanval op te zetten. De voorste drie bleven oneindig druk zetten wat Kleine Sluis dwong tot het geven van lange ballen, welke steevast gewonnen werden door onze achterste 4. Dit zorgde nagenoeg 90 minuten lang voor éénrichtingsverkeer. De openingsgoal liet dan ook niet lang op zich wachten. Een goede corner van De Jager werd knap verlengd door Deun richting Hoogland. Topscoorder Hoogland wist hier wel raad mee en schoot via de paal binnen. Hierop volgde 5 goede minuten van de tandem Hartnack – Berends. Eerst was het eerstgenoemde die de bal teruglegde op laatstgenoemde, die met enig fortuin de bal in de goal zag belanden. Niet veel later waren de rollen omgedraaid. Mak stuurde Berends weg met een splijtende steekpass. Berends had op zijn beurt een minstens zo een splijtende pass op Hartnack, die hard binnen schoot. De score had hoger kunnen oplopen, maar de rust werd bereikt met een 3-0 voorsprong.

Mocht de uitploeg nog goede intenties hebben voor de tweede helft dan konden die direct de ijskast in. Na een splijtende aanval over heel veel schijven vond Hoogland de geheel vrijstaande De Jager. Die haalde de trekker over en zorgde voor zijn eerste goal van het seizoen. Niet veel later volgde de 5-0 en dat was 1 van onze mooiste teamgoals van de wedstrijd. Dit keer kwam de heerlijke assist van de voet van Weevers die Hoogland vrij speelde in de 16. Uiterst kalm schoot hij zijn 2e van de wedstrijd binnen. Het enige schoonheidsfoutje van de dag volgde niet veel later en zorgde voor de 5-1. Dit was het startsein voor het inbrengen van 4 verse krachten. Brandhoff, Goevaers, Van Beek en De Putter kwamen binnen de lijnen en zorgde voor een goede impuls. De 6-1 liet dan ook niet lang op zich wachten en kwam van de voeten van, de uitstekend spelende en volkomen terechte MOTM, Kramer. Van Beek die zojuist nog voor de assist had gezorgd, zorgde weer niet veel later voor de 7-1. Hij pikte de bal op na een corner, passeerde 1 man en schoot hard en hoog in de verre hoek. Het slotakkoord was aan Brandhoff. Die naarstig op zoek was naar een doelpunt, maar vooralsnog ongelukkig was in de afronding. Uiteindelijke beloonde hij zijn goede invalsbeurt met een goal. Goevaers gooide slim snel in naar Brandhoff, die zetten zijn tegenstander aan de kant, zetten het op een lopen en schoot de 8-1 in de touwen. Het publiek scandeerde 10, 10, 10! De mogelijkheden waren er zeker, maar het kruit bleef droog.

Bij gunstigere uitslagen op de overige velden waren we vandaag al zeker geweest van de promotiegroep. In deze klasse wint iedereen echter van iedereen waardoor wij nu nog minimaal 1 punt nodig hebben. Die kunnen wij volgende week gaan ophalen in Nibbixwoud wanneer wij aantreden, als trotse koploper, tegen buurman SEW. 

WF – Kleine Sluis

`14 1-0 Hoogland (Deun)

`23 2-0 Berends (Hartnack)

`27 3-0 Hartnack (Berends)

`48 4-0 De Jager (Hoogland)

`54 5-0 Hoogland (Weevers)

`61 5-1

`63 6-1 Kramer (Van Beek)

`72 7-1 Van Beek

`85 8-1 Brandhoff (Goevaers)

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend