WF2 doet zichzelf te kort!   |   30 - mei - 2022

“Pakjesavond heel vroeg dit jaar”

Voorbeschouwing

Door 6 punten te pakken uit de laatste twee wedstrijden doet WF2 weer helemaal mee om de veilige plekken. Sterker nog, zij hebben het weer in eigen hand. ‘Slechts’ 2 overwinningen zijn er nog nodig, maar één driepunter zou ook al voldoende kunnen zijn. Aankomende zondag wacht ons een thuiswedstrijd tegen VVW. In principe een tegenstander die wij de baas zouden kunnen zijn. De uitwedstrijd eindigde eerder dit seizoen in 1-1, nadat wij een tegentreffer moesten incasseren in de absolute slotfase. Een overwinning dit weekend betekent dat WF2 in ieder geval 2 ploegen passeert op de ranglijst. Een nederlaag maakt de vooruitzichten een stuk minder fraai. Weet WF2 de winning streak voort te zetten?

Zwaag, 29 mei 2022

Westfriezen 2 – VVW 2

De kopjes stonden op scherp vandaag. Weevers sloot weer aan om de selectie compleet te maken, zodat we met 14 man sterk de strijd aan konden gaan. Na de tactische bespreking en een goede warming-up, stond er een gretig elftal klaar aan de aftrap.

Vanaf deze aftrap was het dan ook Westfriezen dat de lakens uitdeelden. Met een flinke dosis strijdlust en druk op de bal werd het de gasten onmogelijk gemaakt om te voetballen. Binnen 3 minuten had dat al de openingstreffer moeten opleveren. Een slim genomen vrije trap werd door Kramer nipt voorlangs geschoten. Uit de daarop volgende corner kwam Brandhoff net een paar centimeter te kort om binnen te tikken. Nog binnen het kwartier had ook Van Beek de 1-0 op zijn schoen. Na een heerlijke solo was zijn inzet in de korte hoek net niet hard genoeg. Na dit kwartier liet WF de teugels een beetje vieren en ging de wedstrijd gelijk op. Normaliter geen probleem, waar WF2 de laatste weken bekend staat om haar solide defensie (slechts 2 tegengoals in  de laatste 5 wedstrijden). Vandaag was dit helaas niet het geval, waardoor WF2 de wedstrijd in luttele minuten volledig uit handen gaf. Eerst bleek Gieltjes hardleers door een duel op de achterlijn te verliezen, waarna er twee geelzwarten wel heel vrij stonden op de rand van de 16. Slechts een paar minuten later zorgde weifelend optreden van Knol ervoor dat hunnies spits eenvoudig kon binnenwerken. Ruststand 0-2.

Tijdens de thee was de stemming logischerwijs bedrukt. WF was absoluut niet de mindere, maar keek wel tegen een grote achterstand. Alle goede bedoelingen ten spijt, de tweede helft mocht het niet baten. Een gebrek aan inzet kan je de mannen van trainer Schaap nooit verwijten, maar voetballend wilden het niet meer lukken. Kansen waren schaars en net op het moment dat men meer risico wilden gaan nemen viel de 0-3, die kenmerkend was voor deze wedstrijd. In de absolute slotfase waren we nog meermaals dichtbij een eretreffer, maar gescoord werd er niet meer.

De sfeer naderhand was, terecht, om te snijden. Door de uitslagen op de overige velden kan WF2 dit seizoen hoogstens afsluiten op de 11e plaats. Deze plaats zal directe handhaving betekenen. De opdracht daartoe is simpel. Er moet aanstaande maandag gewonnen worden bij Vios W en LSVV mag haar wedstrijd niet winnen. Bij elk ander scenario speelt WF2 nacompetitievoetbal.