WF2 eindigt in misère!   |   20 - jun - 2022

“Seizoen eindigt niet in stijl”

Voorbeschouwing

26 competitiewedstrijden heeft WF2 al gespeeld. 26 wedstrijden waarin WF2 twee punten te kort heeft gehaald en zodoende veroordeeld is tot het spelen van promotie/degradatie voetbal. Een bijltje waarmee we al eerder gehakt hebben en waar we toentertijd als winnaar uit de strijd kwamen. Dit jaar hoeft er slechts 1 horde genomen te worden om ons verblijf in de reserve eerste klasse met ten minste nog 1 jaar te verlengen. Een klasse waarin wij naar eigen zeggen in thuis horen. WF2 is gekoppeld aan Hoogland 3. De ploeg uit de buurt van Amersfoort wist in de vorige ronde VVS uit te schakelen en is afkomstig uit de 2e klasse C. Westfriezen 2 is al 6 nacompetitiewedstrijden op een rij ongeslagen. Kunnen zij deze reeks voortzetten?

Amstelveen, 19 juni 2022

WF 2 – Hoogland 3

Wat een weelde deze ochtend. Om 8.45 uur zat de bestuurskamer overvol met 17 fitte spelers, de volledige technische staf en alle geblesseerden. Weevers en Kok waren weer bereid om ons te versterken en vanuit de jeugd sloten Vloeijberghs en Van der Velden aan. Vanuit de club kregen we een heuse touringcar tot onze beschikking om gezamenlijk af te reizen richting Amstelveen voor deze alles beslissende laatste wedstrijd van het seizoen.

Op een wat treurig complex van Sporting Martinus werd er om 11.00 uur afgetrapt. Onder het toeziend oog van onze trouwe supporters welke ons altijd volgen en een groot deel van ons Vlaggenschip. Het mocht vandaag echt niet zo zijn. Geen moment kwam Westfriezen echt in de wedstrijd. Hoogland was veelal de bovenliggende partij, echter mogen zij geen wonderploeg genoemd worden. Of het aan de spanning lag, het feit dat niemand een kater had of dat we gewoon onze dag niet hadden zullen we nooit weten. De rust werd nog gehaald met 0-0 op het bord, maar dit was volledig te danken aan keeper Knol die twee hele goede reddingen in huis had. Diezelfde Knol hield ons ook lang op de been in de tweede helft. Vlak voor tijd viel echter de 1-0 en daarna waren we niet in staat om er nog een verlenging uit te slepen. De finale ging dan ook verloren waardoor we volgend jaar uit gaan komen in de reserve 2e klasse. Wel nog speciale aandacht voor jeugdspeler Vloeijberghs die een puike partij op de mat legde en uiteraard onze dank richting Weevers, Kok en Van der Velden. 

Nadat de eerste teleurstellingen verwerkt waren en onze wonden gelikt waren, hebben we het seizoen alsnog in stijl afgesloten. Ondanks de degradatie en de teleurstelling van de dag mogen we toch terug kijken of een prima seizoen. Met 33 punten en een doelsaldo van -1, speel je je nagenoeg altijd veilig. Dit seizoen mocht het echter niet zo zijn waardoor we volgend jaar een niveau lager uitkomen. Voor nu wacht ons een aantal weken verdiende rust om er volgend seizoen voor te zorgen dat we weer terugkomen naar waar we horen!

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend