WF2 geeft overwinning uit handen!   |   21 - nov - 2022

“Glibberend en glijdend naar gelijkspel”

Voorbeschouwing

Vorige week veroverde WF2 de koppositie door in een rechtstreeks duel met Schagen United af te rekenen. Met goed voetbal werd er vrij eenvoudig gewonnen met 4-0. Aankomend weekend wacht ons een uitwedstrijden tegen een voor ons bekende tegenstander. Fusie Club Den Helder is net als wij vorig seizoen gedegradeerd naar de 2e klasse. Het gaat hen echter minder goed af in deze klasse, gezien hun 7e plek op de ranglijst. In evenveel wedstrijden hebben zij 5 punten minder dan wij verzameld. De laatste 4 ontmoetingen tussen ons werden alle vier gewonnen door Westfriezen. Weet WF2 de koppositie te behouden?

Einde van de wereld, 20 november 2022

FC Den Helder - WF 2

In de eerste fase van dit seizoen spelen wij tegen elke ploeg 1 keer. De KNVB was ons niet geheel goed gezind bij het maken van het speelschema. Wij mogen namelijk uit naar Den Helder. Dat betekent dat wij vandaag mochten verzamelen om half 10. Voor velen was dat geen probleem, echter had J. Hoogland vedette neigingen en zodoende gunde hij zichzelf wat extra slaap. Uiteraard werd hij beloond met een plaatsje op de ijskoude reservebank. Mak moest helaas verstek laten gaan wegens ziekte, maar R. van Beek nam na lang blessureleed zijn plaats in. Zodoende gingen we weer met een grote selectie richting het einde van de wereld.

Op een spekglad bijveld begonnen wij in de vrieskou aan onze 6e competitiewedstrijd. Aanvoerder Berends verloor eerst de toss om een aantal secondes later ook de bal te verliezen. Wat direct het eerste gevaar van de thuisploeg inleidde. Gelukkig voor ons bleef de schade beperkt, maar dit bleek achteraf illustratief voor de gehele wedstrijd. Het gladde veld maakte het voor ons enorm moeilijk om de bal in de ploeg te houden en op het middenveld kreeg WF maar geen grip op de wedstrijd. Onze achterhoede bestaande uit De Putter, Deun, Bregman en Gieltjes stond echter als vanouds als een huis waardoor de thuisploeg nauwelijks gevaar kon stichten. Verder dan een handje vol corners kwamen zij niet. Keeper Van der Velden hoefde nauwelijks in actie te komen ook al kwam hij 1 keer met de schrik vrij toen een inzet op de dwarsligger eindigde. Aan de andere kant kwamen wij er veelvuldig gevaarlijk uit. In de omschakeling lag er veel ruimte en in hun opbouw wisten wij vaak de bal te veroveren. Het vizier hadden we echter niet op scherp. Vele inzetten miste de juiste richting. Spits Brandhoff spande de kroon door voor leeg doel de bal voorlangs te schuiven. Even daarvoor had hij wel de 0-1 op het scorebord gezet. Glijdend als Bambi schoot hij de bal hard binnen. Voetballend was het niet goed, maar toch gingen we met een kleine voorsprong de rust in. Al had deze zeker groter kunnen zijn.

Na de pauze een zelfde spelbeeld al werden er wel meer duels gewonnen door een geelhemd dan in het eerste bedrijf. De thuisploeg kwam weer niet verder dan een aantal corners, maar dit keer kwamen wij er ook niet meer echt gevaarlijk uit. Dit resulteerde in een wedstrijd met veel balverlies en weinig kansen. 20 minuten voor tijd leken we de wedstrijd te beslissen en daar kregen we alle benodigde hulp bij. Een dramatische steekbal werd gepromoveerd tot doelpunt doordat een blauwhemd de bal volledig onbedoeld achter zijn eigen keeper lobde. Niets leek ons een driepunter in de weg te staan, maar een ongelukkige terechte penalty en een slechte verwerkte vrije trap later stond het alweer gelijk. Waardoor WF2 niet met een lelijke overwinning richting Zwaag kon, maar slechts met 1 punt huiswaarts keerde. Eindstand 2-2.

Volledig onnodig puntverlies, maar gezien het vertoonde veldspel misschien wel hetgeen waar we recht op hadden. De andere uitslagen in onze competitie vielen gunstig uit, waardoor we nog steeds aan kop gaan en volgende week een grote stap kunnen zetten richting de promotiegroep. Dan ontvangen we nummer 9 Kleine Sluis in eigen huis. 

FC Den Helder - WF

`23 0-1 Brandhoff (Goevaers)

`71 0-2 

`81 1-2

`88 2-2

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend