WF2 geeft punten kado!   |    6 - feb - 2019

“Persoonlijke fouten doen WF de das om”

Voorbeschouwing

Na de treurige nederlaag van vorige week komt de ‘streep’ steeds dichter bij. Met de kwaliteiten die WF in haar bezit heeft zou zij eigenlijk niet naar beneden moeten kijken, maar zolang de geelwitte machine geen afstand neemt is dit helaas de realiteit. Voor dit weekend staat er weer geen makkelijke wedstrijd op het programma, aangezien wij op bezoek moeten bij nummer 3 De Zouaven. De Zouaven doet nog volop mee voor het kampioenschap en zal dus een moeilijk te nemen horde zijn. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen ging met 3-2 verloren, waar een gelijkspel verdiend was geweest. Vorig jaar gingen we jammerlijk met 8-0 de bietenbrug op. Kan WF2 de weg omhoog inzetten?

Grootebroek, 3 februari 2019

De Zouaven 2 - Westfriezen 2

Vorige week beloofden wij van deze zondag een mooie voetbalzondag te maken. Helaas besloot Carnaval Zwaag een bijeenkomst te organiseren op de zaterdagavond hiervoor. Het logische gevolg was dat velen 9.45 veel te vroeg vonden en dus wat later kwamen en dat er vele kleine oogjes te ontdekken waren in de bestuurskamer. Te laat is wissel en zodoende werd de basis-elf flink aangepast. Van Diepen en Vredenduin maakte beide naar langdurige aanwezigheid weer deel uit van de selectie, zij vervingen Kroonenburg(blessure) en Pesschier (vlaggenschip).

Hopend dat een slechte warming-up geen slechte wedstrijd betekende, begonnen we onder een heerlijk winterzonnetje aan de wedstrijd. Het strijdplan van de gastheren was meteen duidelijk. Gegroepeerd zakten zij in tot op eigen helft en zodoende kregen wij alle tijd om op te bouwen. Loerend op een foutje van onze kant liet De Zouaven de bal dan ook aan ons. Zonder echt gevaarlijk te worden wisten we toch een paar kleine speldenprikjes uit te delen. Helaas voor ons, werd het eerste foutje meteen meedogenloos afgestraft. Berends leverde de bal slordig in op het middenveld, waarop hun spits vanaf 40 meter de bal in 1 keer achter de verbouwereerde Knol schoot. Geen man over boord, Westfriezen had het gevoel dat zij beter was en een 1-0 achterstand is overbrugbaar. De 2-0 liet echter niet lang op zich wachten, ook dit keer leidde balverlies op het middenveld een snelle tegenaanval in van de grijsroden en ook dit keer eindigde deze in ons netje. Al had de scheidsrechter best mogen fluiten voor een overtreding op onze onverstoorbare laatste man Bregman. De kopjes gingen langzaamaan richting het plastic, maar dit was van korte duur. De aansluitingstreffer liet namelijk niet lang op zich wachten. Een goede corner van Schotten werd nog beter ingekopt door Buis en die bracht ons weer terug in de wedstrijd. Niet veel later leidde een knappe poging van Schotten nog bijna tot de gelijkmaker, helaas ging zijn poging over het doel. Vlak voor rust waande Nonnekes zich op een Tatami in plaats van op een voetbalveld, met een heuse Ippon kon de scheidsrechter niets anders dan een penalty geven en deze werd onberispelijk binnen geschoten. 3-1 was de ruststand en dat was geen goede weergave van het spelbeeld.

In de rust werden Nonnekes en Schotten vervangen door Steenman en Vredenduin om in ieder geval een puntendeling te forceren. De gebrachte wissels boden echter niet het gewenste resultaat. De dosis energie die nodig is om een wedstrijd te winnen was niet aanwezig en daar maakt een ploeg als De Zouaven dankbaar gebruik van. De ruimtes op het veld werden groot en dat leidde tot kansjes over en weer. Westfriezen wist echter niet meer te scoren en De Zouaven maakten er nog 2, wat de eindstand op 5-1 bracht.

Een geflatteerde uitslag, maar met een terechte winnaar. Westfriezen gaat puntloos richting Zwaag en bewijst zich met 1 punt uit 5 wedstrijden geen goede dienst. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen ZAP en ook dat wordt weer een flinke dobber voor de mannen van Bakker. Uit werd er 5-0 verloren. Volgende week allemaal iets eerder naar bed en dan gaan we voor een driepunter in eigen huis.

De Zouaven - Westfriezen

’22 1-0

’29 2-0

’34 2-1

’43 3-1

’62 4-1

’86 5-1

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend